Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cumhurbaşkanı Sezer ODTÜ'de konuştu

        Türk gençliğini, bilimi ve teknolojiyi kullanan, demokrasiye, insan haklarına saygılı, erdemli, sorunlara neden-sonuç ilişkisi içinde çözüm üretebilen, araştıran, sorgulayan, etik ve ulusal değerlere bağlı, Atatürkçü düşünceyi özümsemiş, bilimin ve aklın yol göstericiliğinden ayrılmayan, sağduyulu, yaratıcı, üretken, çağdaş bireyler olarak yarınlara hazırlamak temel önceliğimizdir. Üniversite eğitimi, bu yöndeki çabaların en önemli basamağını oluşturmaktadır.

        Sizlerin yetişmesi yalnızca üniversite öğretimiyle sınırlı kalmamalıdır.

        Çağdaş dünyanın katılımcı bireyleri olarak, amacı bilinen yönlendirmelerden etkilenmeden dogmalardan ve boş inançlardan uzaklaşıp düşüncenizi özgürleştirerek bilinçlenmeli, hayal gücünüzü ve yaratıcılığınızı geliştirmeli, üretmeli, okumalı, araştırmalı, sorgulamalı, tüm bilgi kaynaklarını iyi kullanmalısınız.

        Sorumluluklarınızın bilinciyle hareket etmeli, çok çalışmalı, tüm arayışlarınızda ülke ve insanlık yararını gözetmelisiniz. Temiz toplumu savunmalı, etik değerlerin üstün tutulması için çaba göstermeli, yeniliklere ve değişimlere açık kimliğinizle toplumu zenginleştirmelisiniz.

        Sizlerin, ulusal değerlerine bağlı, Atatürk’ü örnek alan aydın Türk gençleri olarak, laik ve demokratik cumhuriyete karşı görev ve sorumluluklarınızı yerine getireceğinize, sorunlar karşısında yılgınlığa ve karamsarlığa kapılmadan, ülkeniz için en iyisini yapmayı amaçlayacağınıza yürekten inanıyoruz.

        MİLLİYET

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ