Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Atilla Yayla'ya 'web'den destek

        Prof. Dr. Atilla Yayla’ya destek vermek için bir grup genç tarafından kurulduğu belirtilen atillayayladestek.org sitesi yayına başladı. “Kemalizm ilerlemeden çok gerilemeye tekabül eder" ve “Neden her yerde bu adamın (Atatürk) fotoğrafları var diye soracaklar" sözlerinden dolayı tepki çeken Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yayla’ya dönük eleştirileri “linç hikayesi" başlığı altında anlatan site, konuşmanın yapıldığı günden başlayarak olayları ve haberleri yayınlıyor.

        Yayla’nın özgeçmişini, akademik çalışmalarını ve konferans kayıtlarını barındıran sitede, “Bu site neden açıldı", “Gerçekte ne dedi?", “Bir saldırıya cevap, “Tartışma büyüyor, “Basından, “Bir linç hikayesi" başlıklı bölümler yer aldı.

        Sitedeki tanıtım yazısını, Gazi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından dersleri iptal edilen Yayla’nın bu duruma tepki gösteren bir grup öğrencisi kaleme aldı. Yazıda şunlar belirtildi:

        “Neyse ki bizler Atilla Yayla’yı tanımayan o ‘diğerleri’ arasında değiliz. Kendisinden dersler aldık, kitaplarını, makalelerini merak ettik, okuduk; kantinlerde, ya da çok sevdiği kafelerde oturup kendisiyle sohbet ettik, seminerlerinde kendisini dinledik. Ve iyi ki de bunları yapmışız, yoksa hakkında ‘diğerleri’ gibi düşünebilir, nezaketini bilmesek, birisi bize ‘Atatürk’e küfür etmiş’ dediğinde inanmaya hazır olabilirdik

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ