Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin


Yılbaşı gecesi için konaklama ücreti binlerce Euro olan lüks otellerin özel odaları şimdiden rezerve edildi. Les Ottomans'ın 5 bin 400 Euro'luk ve Çırağan'ın 4 bin 500 dolarlık suitlerinin yılbaşı talipleri kuyruk oluşturdu.

Yeni yıla evde girmek istemeyenler İstanbul'un lüks otellerinde yerlerini çoktan ayırdı. Les Ottamans, Çırağan Palace Kempinski, Ritz Carlton gibi ünlü otellerin, gecelik konaklama ücreti binlerce Euro'yu bulan özel suitleri şimdiden rezerve edildi. Yılbaşı gecesini boğaz manzaralı bir suitte geçirmek için 5 bin 400 Euro'yu gözden çıkaranlar bile var.

TÜM ODALAR REZERVE
Bu sene Kurban Bayramı'nın da ilk günü olma özelliği taşıyan yeni yıl için butik otel Les Ottamans'ın fiyatları bin 800 Euro'dan başlayan tüm suitleri için rezervasyon yapılmış durumda. Otel yetkililerinden alınan bilgiye göre, otelin en pahalı suiti olan tam boğaz manzaralı 5 bin 400 Euro'luk oda da yılbaşı gecesi için tutulmuş. Yılbaşına yaklaşık 20 gün olmasına rağmen talebin şimdiden çok yoğun olduğunu dile getiren yetkililer, 7 odanın kesin olarak ayrıldığını ve 3'ü için de opsiyonlu bekleme yapıldığını belirtiyor.

  



4 BİN 500 $'A TUTULDU
Çırağan Palace Kempinski de yeni yılı dolu dolu geçirmeye hazırlanan İstanbul otellerinden. Boğaz manzaralı Çırağan suitlerinin fiyatları bin 504 dolardan başlıyor ve tam 23 bin 600 dolara kadar çıkıyor. Otelden alınan

bilgiye göre, yılbaşı rezervasyonları tam gaz devam ediyor ve talep çok yoğun. Son hafta içinde yüzde yüz doluluk oranını yakalayacaklarını düşünen otel yetkilileri, şu ana kadar yılbaşı konaklaması için tutulan en pahalı suitin fiyatının 4 bin 500 dolar olduğunu belirtiyor. Yılbaşına özel hazırlanan oda paketlerinin fiyatı ise bin 364 ve bin 423 dolar arasında.

RITZ'İN YARISI DOLDU
Yeni yıl için hazırlıklarını sürdüren bir başka ünlü otel de Ritz Carlton. Yılbaşı için ayrılan odaların şimdiden yüzde 60 oranında doluluğa ulaştığını belirten otel yetkilileri ise yoğun talep nedeniyle oda bulmakta zorlandıklarını söylüyor. Zerafet, Sonsuzluk ve Cazibe isimli üç farklı konseptte hazırlanan ve kısmi boğaz manzarası olan Ritz Carlton oda paketlerinin yeni yıl için belirlenen fiyatları ise 195 Euro'dan 375 Euro'ya kadar çıkıyor. Tam boğaz manzaralı bir oda için de ekstra 100 Euro ödemek gerekiyor. Swiss Otel ise yılbaşının Kurban Bayramı'na rastlaması nedeniyle özel bir konaklama paketi uyguluyor.

 

* 50 gram Osetra Havyar, geleneksel garnitürler ile

* Istakoz bisque, ıstakoz bohçaları ve su teresi krema ile

* Deniz tarakları sote, safran kreması, karnıbahar püresi ve siyah trüf mantarı ile

* Bıldırcın, taze otlarla marine edilmiş ve fırında kızartılmış

* Böğürtlen ve nane sorbesi

* Bonfile ızgara, tavada çevrilmiş kaz ciğeri ve karamelize soğanlı patates ile karamelize kestane

* Çikolata ve grand marnier likörlü mus, taze greyfurt dilimleri ile

* Petit fours ve mini baklava


Doluluk oranı şimdiden yüzde 50'yi buldu

Konaklama ücretleri bir yana, otellerin yılbaşı yemek ve eğlence programları da el yakan fiyatlarına rağmen yoğun taleple karşılanıyor. Hotel Les Ottamans'ın kişi başı fiyatları 300, 220 ve 165 Euro olan üç farklı konseptte hazırladığı yemek programları yüzde 50'nin üzerinde rezervasyonunu şimdiden tamamladı. Havyardan ıstakoza, bıldırcından kaz ciğerine pek çok farklı yemek çeşidinin bulunacağı ve yetkililerin belirttiğine göre bazı rezervasyonların tam iki ay önceden yapıldığı 300 Euro'luk mönünün ismi ise Yalı Hatun Yılbaşı Gecesi Mönüsü. Ritz Carlton'ın sadece 100 kişilik katılımcının bulunabileceği yılbaşı yemeğinin kişi başı fiyatı da 295 YTL. Otel yetkilileri, canlı müzik eşliğinde gala yemeğinden oluşan programın doluluk oranının 31 Aralık gününe kadar yüzde yüze ulaşacağına kesin gözüyle bakıyor.

 

Sabah

 300 Euro'ya bıldırcın ve kaz ciğerli mönü