Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor HT Masa ekibi magazin gündemini masaya yatırdı
        1

        HT Masa ekibi bu hafta, Türkiye’deki menajerlik kurumundan sanatçıların yatırım alışkanlıklarına, Beyaz-Candan Erçetin atışmasından Kıvanç Tatlıtuğ-Kerem Bursin rekabetine kadar birçok konuyu masaya yatırdı. Masa ekibinden Halit Ergenç’e övgü, Hülya Avşar’a eleştiri çıktı!

        2

        REŞAT BALCIOĞLU: Türkiye’de sanatçı menajeri diye Ahmet San’ı tanıdık. Ama şimdi bu menajerlik işleri çok değişti. Herkes menajer oldu. Dünya yıldızlarının menajerleri sanatçının kazandığı paranın dörtte biri para kazanıyor.

        3

        TAYFUN TOPAL: Menajerlik mevzusunu ikiye ayırmalıyız bence. Bir, sanatçıyı pazarlayan, iki, basın danışmanlığını yapan! Bizde bu iş iyi yönetilmiyor. Bizim sanatçı ‘danışmanları’nın da bir danışmana ihtiyacı var! Bizim yıldızlar ‘Ben işimi yaparım başka bir şeye karışmam’ diyor. Her şey senin işin: Yürürken de, alışveriş yaparken de, bir yerde yemek yerken de sen yıldızsın kardeşim...

        4

        KADİR KAYMAKÇI: Sanatçılar tek başına birer şirket gibiler. Ve bunların iyi yönetilmesi lazım. Bunu yapacak insanlar da menajerler. Kim Kardashian örneği ortada; herhangi bir yeteneği yok ama annesi kızın her adımını planlıyor. Tesadüfe yer yok hayatında. Madonna ile Britney Spears’ın öpüşmesi bir menajerlik harikasıdır. O öpüşme günler öncesinden planlanmış, provaları bile yapılmıştı. Ama o gece bize sanki spontane gelişen bir olaymış gibi gösterildi.

        5

        ESİN ÖVET: Bizim burada sanatçılar, menajerlerinin sözünü dinlemiyor ki... Menajerlerin birçoğu sanatçılar sözlerini dinlemediği için isyan etti. Başka sektörlere kaydılar. Menajeri ve basın danışmanı Beren Saat’e sadece mail yoluyla ulaşabiliyor. Oturup toplantı falan yapılmıyor. Sen şimdi bu kadına nasıl yararlı olabilirsin? Bu konuda yalnız Ayşe Barım iyi, sanatçıları iyi disipline etmiş.

        BÜLENT İPEK: Bizde daha çok telefonlarıma baksın, çantamı taşısın mantığındalar, profesyonel anlamda menajere yatırım yapmak istemiyorlar.

        6

        OYUNCULAR NERELERE YATIRIM YAPIYOR?

        ESİN ÖVET: Kenan İmirzalıoğlu yılın 8 ayı diziler için çalışıyor, 3 ayını Çeşme’de geçiriyor. Yurtdışına hiç gitmiyor. Sadece Cihangir’e Balat’a yatırım yapıp apartman dikiyor. Karşımızda resmen bir Emrah modeli duruyor. Kenan yıllardır ekranda hep aynı rollerde.

        OBEN BUDAK: Yabancı starlar yatırım olarak değil ama özel hayatlarında kendilerine zevk veren at binme olsun, dans eğitimi olsun, oyunculuk konusunda başka hocalarla çalışıp farklı teknikler öğrenmeye çalışıyorlar. Modacılarla çalışıp, sahnedeki görünümlerini üst seviyeye getirmeye çalışıyorlar. Paraları gelişimleri için harcıyorlar.

        7

        BÜLENT İPEK: Bir dönem çok ünlü olup sonra maddi zorluklar yaşayan eski Yeşilçam starlarıyla ilgili haberler günümüz ünlülerinde korku yaratmış durumda. Geleceklerini garanti altına almak için emlaka yatırım yapıyorlar.

        TAYFUN TOPAL: Ticareti deneyip batanlar oldu. En büyük batan da İbrahim Tatlıses’tir. Eğer İbrahim Tatlıses müzik dışında bir şey yapmayıp yalnız müzikten kazandığı para ile yetinseydi şu an Maslak’ın yarısına sahip olabilirdi.

        8

        Ne olacak bu Beyaz’ın hali?

        ESİN ÖVET: Beyaz ile Candan Erçetin’in karşılıklı atışması çok hoş, yeni şeyleri özlemişiz. Beyaz 3-5 yıldır böyle şeyler yapmıyordu. Özlemişiz yani hoşumuza gitti.

        9

        KADİR KAYMAKÇI: Beyaz’ın ‘sıkıcılığı’ 20 senedir aynı işi yapıyor olmasıyla ilgili değil. David Letterman da 20 seneyi aşkın bir süredir aynı stüdyoda, aynı dekorla talk show yapıyor. Beyaz her yıl aynı yüzleri konuk edip duruyor. Letterman gibi 50 dakika değil 2-3 saat program yapıyor. İki kelimeyi bir araya getiremeyen adamlar-kadınlar, ‘sohbet’ programında dut yemiş gibi bülbül gibi oturup sadece kikirdeyince Beyaz da sıradanlaşmaya ve sıkıcılaşmaya başlıyor...

        10

        BÜLENT İPEK: Bu son videolu atışmayla ortaya çıktı ki Candan Erçetin, aslında magazini seviyormuş. Demet Akbağ ve diğer arkadaşlarını toplayıp dizip esprili bir video çekmek bildiğin magazin haberi. Kadının bunu sevdiğini gördük bu olayla birlikte. Belki de Candan’ın istediği magazini biz ona veremiyoruz. Bu konuda kendimize de bir eleştiri getirebiliriz.

        11

        OBEN BUDAK: Dizilerde gördüğüm birçok isim Beyaz’ın programına çıkıp kurmaca olaylar yaşanmadığı için orada sudan çıkmış balık gibi kalıyor. ABD’deki talk show’lar gibi bir konsept çerçevesinde hazırlanıp gelseler program daha akıcı ve eğlenceli olabilir.

        12

        Star gibi star: Halit Ergenç

        BÜLENT İPEK: Muhteşem Yüzyıl’da Halit Ergenç’e nasip olan rol herkese nasip olmaz. Kanuni gibi bir rol bir oyuncuya kariyerinde bir, bilemedin iki kez gelir. Ama Halit Ergenç bu rolün hakkını verdi. Bugün oyunculuğu bıraksa bile ‘Kanuni rolünün şöhreti’ Halit Ergenç’i 15-20 yıl idare eder.

        13

        TAYFUN TOPAL: Evet Halit Ergenç Muhteşem Yüzyıl’da müthişti ama kimse Halit yeni projede harikalar yaratacak da diyemez. Mesela Erkan Petekkaya bekliyordu ve bir anda geldi en çok konuşulan adamlardan biri oldu. O ve ‘Paramparça’daki Nurgül Yeşilay şu anda dizi piyasasında en çok konuşulan isimler. Bir de aynı dizide rol alan Alina Boz’a dikkat! 2-3 yıl sonra Türkiye’nin yeni Serenay Sarıkaya’sı olacak.

        14

        REŞAT BALCIOĞLU: Sanatçı için doğru zamanda doğru projede olmak önemli. “Ben her gün ekranda olayım. Gündemden düşmeyeyim” dememeli. Halit Ergenç buna çok güzel bir örnek. Zirvede final yaptı. Şimdi başka bir proje için inzivaya çekildi.

        15

        ESİN ÖVET: Halit Ergenç’e Kanuni rolünden sonra ciddi teklifler gelmiştir. Eğer o teklifleri kabul etseydi bugün onun marka değerini koruduğunu göremezdik. Şu an bir projede yer almayarak marka değerini koruyor. Çok da iyi yapıyor.

        KADİR KAYMAKÇI: Halit Ergenç oyunculuğuyla her rolün altından kalkar. Bence asıl soru bir daha ‘Muhteşem Yüzyıl’ın üzerine çıkacak bir öykü, senaryonun yazılıp yazılmayacağı olmalı...

        16

        En yakışıklı rekabet

        BÜLENT İPEK: Türkiye’de haber olmak kolay ama gündemde kalmak zor. Gündemde kalmaktan kastım yaptığı iş ile devam edebilmesi ve bununla ilgili de haber olabilmesi. Bugün Kenan İmirzalıoğlu’nu, Kıvanç Tatlıtuğ’u konuşuyoruz ama yarın belki olmayacaklar. Bir zamanlar Tolga Savacı vardı, Tarık Tarcan vardı. Bunlar şimdi neredeler, kim biliyor?

        17

        KADİR KAYMAKÇI: Bundan 10-15 ay evvel Şükrü Özyıldız, Serkan Çayoğlu ya da Kerem Bursin’i yolda görsek tanır mıydık? Bugünse Kerem Bursin’in Kıvanç Tatlıtuğ’u geçip Mavi Jeans’in reklam yüzü olduğunu haber yapıyoruz!

        18

        TAYFUN TOPAL: Bu jeans mevzuunda sana katılmıyorum Kadir. Kıvanç’ın bir projesi coğrafyadan ötürü ilgi görmemiş başarısız olmuş olabilir. Ama Kıvanç Kıvanç’tır. İyi bir hikâye ile Kıvanç yeniden gün yüzüne çıkar, bir numara olur. Kerem’i de bir anda öyle çok havaya sokmamak lazım.

        19

        OBEN BUDAK: Kerem’in bir başarısı var. Yok diyemeyiz. Eski starların yerini yavaş yavaş yeni starlar almaya başlıyor sanki. Bir 4-5 yıldır Kıvanç aşağı Kıvanç yukarı idi. Ama özellikle son dönemde artık bazı şeyler kimsenin tekelinde değil.

        20

        Nerede o eski sanatçı polemikleri?

        REŞAT BALCIOĞLU: Bir dönem Hülya Avşar ve Gülben Ergen polemikleri vardı magazinde. 3-5 sene konuşurduk. Ama artık bu tarz çalışmıyor! Hülya Avşar’ın, artık Bebek’te sabah yürüyüşünde kameraları görünce “Tarkan dangalak” deyince gündem olduğu günler çok eskide kaldı.

        21

        ESİN ÖVET: Artık insanlar Hülya Avşar’ın eski taktiklerle gündemde kalma tekniklerini görüyor ve yemiyor. Hülya Avşar kendini yenileyip geliştiremedi. Son günlerde de kendini duyurmak için Yıldız Tilbe’ye laf atıyor. Bu kategoriye Hülya Avşar’ı da, Seda Sayan’ı, Sibel Can’ı da katabiliriz.

        22

        OBEN BUDAK: Bir söz vardır, “Lafla peynir gemisi yürümez” diye. Avşar’ın yıllardır yaptığı hiçbir şey yok. Lafla peynir gemisini yürütmeye çalışıyor. Yeni bir şeyler üretmesi lazım...

        BÜLENT İPEK: Hülya Avşar 90’larda ve 2000’lerin başında manşetleri süsleyen, her söylediği haber olan biriydi. Şimdi yine bir şeyler söylüyor ama haber olmuyor, çünkü insanlar ondan başka bir şey bekliyor. Magazin sürekli bir değişim içerisinde. Hülya Avşar’ın Kaya Çilingiroğlu esprilerinden sıkıldı insanlar. Yeni bir şey yaratabiliyorsa, yaratsın.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ