Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Mutlu Kaya, GATA'ya sevk edildi

        HABERTÜRK HABER MERKEZİ / Ahmet YUKUŞ

        Yaşam savaşını kazanan Mutlu Kaya, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla fizik tedavi için hava ambulansı ile GATA'ya sevk edildi.

        Özel bir televizyon kanalında yayınlanan ses yarışmasıyla ünlenen Diyarbakırlı 19 yaşındaki Mutlu Kaya, 18 Mayıs'ta evinde erkek arkadaşının silahlı saldırısına uğramış ve beynine isabet eden kurşunla ağır yaralanmıştı. Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Servisi'nde 38 gün yoğun bakımda kalan Kaya, yaşam savaşını kazanmıştı. Bilinci yerinde olan, ancak konuşmakta güçlük çeken genç kız fizik tedavi için Ankara Gülhane Askeri Tıp Merkezi'ne gönderildi.

        Ailesinin GATA'ya gitme talebini Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'na iletmesi üzerine Mutlu Kaya'nın Ankara'ya sevki için Başbakan talimatıyla hazırlıklar yapıldı. GATA'da uygun bir yatak temin edilmesi üzerine Kaya, tedavisinin 51. gününde Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden sabah erken saatlerde ambulansla alınarak, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ndeki helikopter pistine getirildi. Burada sağlık ekiplerinin kontrolünde sedye ile ambulans helikoptere taşınan Kaya, kendisini uğurlamaya gelen yakınlarına el sallayarak tebessüm etti. Kaya, Sağlık Bakanlığı'nın hava ambulansı ile GATA'ya gönderildi. Kaya, son bir haftadır fizik tedavi görememe ve sakat kalma riski nedeniyle ağlıyordu.

        SİBEL CAN'DAN İLK YORUM

        Sibel Can, GATA'ya sevkedilen Mutlu Kaya hakkında Instagram hesabından açıklamada bulundu. Ünü sanatçı şu notu paylaştı: Diyarbakir'daki tedavisinin ardindan Devlet büyüklerimizin yardımı ve şahsımın hassasiyetiyle GATA'ya sevk edildi. Başına gelen talihsiz olaydan itibaren hergün defalarca arayip bilgi aldiğim Mutlu'nun iyilesmesinde hayata gözlerini açmasında büyük emeği olan degerli Dr. Ulas Aktas ve butun çalisma arkadaşlarına özellikle teşekkür ediyorum. Daha yolun başındasın güzel Mutlu... Herşey senin cennet gözlerin gibi güzel olacak. Yüreğinin büyüklüğü kadar yardım et ve sus! Sus.. Susabilmek öyle bir erdemdir ki. Son sözü söyleyen sen olsan da. Sadece sen bil ve kendine fısılda! Bırak seni kim nasıl bilirse bilsin! Yüreğince insan ol ve insan olabilmenin erdemini yüreğinde yaşa...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ