Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Dedeye ‘Reis’ rolüyle saygı duruşu

        HABERTÜRK MAGAZİN / Mehmet ÇALIŞKAN

        Yılmaz Erdoğan, yeni filmi ‘Ekşi Elmalar’da 3 ay önce vefat eden Hakkâri’nin eski belediye başkanlarından Mehmet Sait Atay’ı ‘Reis’ karakteriyle canlandıracak.

        EKŞİ ELMALAR'IN ANLAMI ÇOK BÜYÜK

        YILMAZ Erdoğan’ın yeni filmi ‘Ekşi Elmalar’ın hazırlıkları sürüyor. Şimdiye kadar yazıp yönettiği 5 filmle gişede 12 milyon kişiye ulaşan Erdoğan’ın son projesi, kendisi için bambaşka bir anlam taşıyor. Usta yönetmen, uğruna sayısız projeyi reddettiği ‘Ekşi Elmalar’da Hakkâri’nin eski belediye başkanlarından olan dedesi Mehmet Sait Atay’ı canlandıracak.

        ATAY, 3 AY ÖNCE VEFAT ETMİŞTİ

        USTA yönetmenin kendi hayatından yola çıkıp senaryolaştırdığı ‘Ekşi Elmalar’ın hikâyesi 1974-76 yıllarında geçiyor. Üç teyzesinin yaşadıklarını da beyazperdeye yansıtacak olan Erdoğan, filmde dedesi Mehmet Sait Atay’ı ‘Reis’ karakteriyle perdeye taşıyacak. Erdoğan, dedesi Atay 19 Mayıs’ta 89 yaşında vefat edince büyük üzüntü yaşamıştı.

        Filmde Yılmaz Erdoğan’ın kuzeni Ersin Korkut da rol alacak.

        DEDEYE 'REİS' ROLÜYLE SAYGI

        ‘Vizontele’ ile Türk sinemasında yeni bir dönem başlatan Yılmaz Erdoğan, 14 yılda, senaryosunu yazdığı, yönettiği ve başrolünde yer aldığı 5 filmle toplam 12 milyon 718 bin izleyiciye ve toplam 95 milyon 243 bin TL hasılata ulaştı.

        Avustralya’da AACTA Ödülü’nü kazandığı Russell Crowe’un ‘The Water Diviner’ın çalışmaları nedeniyle 3 yıldır kendi projelerini ertelemek zorunda kalan sanatçı için yeni filmi ‘Ekşi Elmalar’, diğerlerinden daha özel bir anlam taşıyor.

        3 AY ÖNCE VEFAT ETTİ

        Yılmaz Erdoğan’ın kendi hayatından yola çıkarak senaryolaştırdığı ‘Ekşi Elmalar’ın özel olmasının nedenlerinden biri, hikâyesi 1974-1976 arasında geçen filmde üç teyzesinin yaşadıklarını beyazperdeye yansıtacak olması. Erdoğan, geçtiğimiz günlerde teyzelerini canlandıracak oyuncuları Farah Zeynep Abdullah (Muazzez), Songül Öden (Türkan) ve Şükran Ovalı (Safiye) olarak belirlemişti. Filmi özel kılan bir diğer neden ise, Erdoğan’ın 19 Mayıs’ta Antalya’da akciğer yetmezliği nedeniyle 89 yaşında hayatını kaybeden dedesi Mehmet Sait Atay’ı canlandıracak olması.

        KÖYCEĞİZ’DE HAKKÂRİ

        1968-1977 yılları arasında Adalet Partisi’nden iki dönem Hakkâri’nin belediye başkanlığını yapan dedesi Mehmet Sait Atay’ı ‘Reis’ karakteriyle canlandıracak olan Yılmaz Erdoğan, ‘Ekşi Elmalar’ için Köyceğiz’de küçük bir Hakkâri kuruyor. Erdoğan, Hakkâri’nin en iyi belediye başkanlarından biri olarak kabul edilen Atay’ın vefatının ardından “Hayatımın en acı günlerinden biri” yorumunu yapmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ