Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor ‘HT Dokun gazeteciler için yeni bir meydan okuma’

        HT MASA / HABERTURK MAGAZİN

        HT MASA ekibi bu hafta Kıvanç Tatlıtuğ’un ağabeyinin basınla yaşadığı kavgayı, Saruhan Hünel’in sevgilisi Edda Sönmez’i dövmesini, Safiye Soyman’ın isim karışıklığını, Nebahat Çehre’nin “Artık öpüşmem” beyanını Antalya Film Festivali ödül törenine kıyafet kriteri getirilmesini ve Habertürk’ün hayata geçirdiği HT DOKUN uygulamasını masaya yatırdı.

        HABERTÜRK Gazetesi, yine benzersiz bir uygulamaya imza attı: 3D gazetecilik. Buna ‘Kâğıt canlanıyor’ da diyebiliriz” HT DOKUN uygulaması hakkında neler düşünüyorsunuz?

        ESİN ÖVET: Son günlerde çok sayıda insan bana HT DOKUN hakkında soru yöneltiyor. Ben de elimden geldiğince anlatmaya çalışıyorum. “Dokunun” diyorum, dokunmak güzel şey. Haberleri dokunarak sevin.

        OBEN BUDAK: Kesinlikle doğru bir hamle. HT DOKUN’la röportajı izleyebilmek, haberlerin ekstra görsellerine ulaşabilmek güzel bir gelişme.

        KADİR KAYMAKÇI: Okuyucuların ilk başta şaşırması gayet normal. HT DOKUN bizim için de yepyeni bir şey. Dünya çapında belki de ilk kez yapılan bir girişim. Aslında heyecan verici. Gazete okuyucusunu gazetenin içerisine girmeye, araştırmaya teşvik ediyor. Gazetede yazılmış satırlarla yetinmeyip, bir yandan haberi okuyup bir yandan izlemek ve dinlemek çok ilginç. İleride okuyucular daha da işin içine dahil olacak. Gün içerisinde muhabirlerin yaptığı röportajlara canlı bağlanıp kendileri de sorularını sorabilecek. Zaman içinde çok güzel interaktif bir gazete olacak. Yazılı basın için de yeni bir meydan okuma.

        BÜLENT İPEK: Kâğıt gazetenin kalitesini ve ulaşılabilirliğini artıracak bir teknoloji. Habertürk’ün öncülüğünde yayılacak diye düşünüyorum. En güzel tarafı da haberin videosunu görebilmek.

        REŞAT BALCIOĞLU: Habertürk Gazetesi sekiz yıl önce yayın hayatına başladığı zaman kâğıt kalitesi ve ebadıyla bir devrim yapmıştı. HT DOKUN’la da ilklerin gazetesi olma özelliğini sürdürüp ikinci devrimi yaptı. Dünya artık dijital medyaya kayıyor.

        "NEBAHAT ÇEHRE'NİN BÖYLE KURALLARA İHTİYACI YOK"

        Nebahat Çehre, “Oyunculukta yapmam dediğiniz kuralınız var mı?” sorusuna “Bu saatten sonra öpüşmem” şeklinde yanıt verdi...

        E.Ö.: Hollywood starlarına baktığımız zaman Meryl Streep yaşım kemale erdi demiyor hâlâ öpüşüyor. Robert De Niro da öyle... Kendi yaşındaki aktörlerle de öpüşüp sevişebiliyorlar.

        B.İ.: Bu kararı aldığı yaş önemli tabii. Tamam oyuncu her rolü oynar da sahnenin toplumda karşılığı olmalı. Bu yüzden vazgeçmiştir.

        O.B.: Çok sert sahneler çekmiyor aslında. Neden böyle Türkan Şoray kanunu gibi bir şey icat etmiş ki? Öpüşse onu zevkle izleriz...

        R.B.: Aktörün, aktrisin yaşı ve imajı yoktur. Senaryo ne gerektiriyorsa o rolü oynamalıdır. Nebahat Hanım gerçek hayatta öpüşmüyor mu, kalbi aşkla çarpmıyor mu çok merak ediyorum. Dizi ve filmler zaten yapay, öpüşse ne olur öpüşmese ne olur?

        E.Ö.: Türkiye’de oyuncu olduğu için mi bu kuralı koyma gereği hissetti merak ediyorum. Onun böyle kurallara ihtiyacı yok. Onun oynadığı rol rahatsız etmiyor. Öpüşmenin, sevişmenin yaşı olmaz.

        66 yaşındaki Meryl Streep geçen yıl oynadığı ve bir rock şarkıcısını canlandırdığı ‘Sıradışı Anne’ filminde rol arkadaşıyla öpüşmüştü.

        ‘Kıyafet kuralı için GEÇ BİLE KALINDI’

        Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Film Festivali öncesi kıyafet kriteri getirdi. Ödül alınsa bile yırtık kot, tişört gibi giysilerle törene gelenlerin salona girişlerine izin verilmeyecek!

        E.Ö.: Başkan bu karar için geç bile kaldı. Bu ülke sakız çiğneyerek ödül almaya çıkan Zeki Demirkubuz’u, hırkayla ödül almaya giden Nuri Bilge Ceylan’ı gördü. Ancak Cannes’a gittiklerinde jilet gibiler. Bizim insanımız kendi insanına o kadar saygısız ki... Menderes Türel’i alkışlıyorum.

        O.B.: Kural güzel ama ülkemizde liseden gelen bir durum mudur bilmiyorum ama erkekler takım elbise giymeyi sevmiyorlar. Ceket giyecekleri zaman ‘Düğüne mi gideceğiz’ algısı oluşuyor. Ancak ceket gündelik hayata girdi. Ceket artık yalnızca beyaz yakalıların kullandığı bir şey değil.

        R.B.: Bir insan her şeyden önce tarzına uygun olarak giyinmeli. Bugün TBMM’ye nasıl kravat takmadan girilmiyorsa sanat dünyasında milyonlarca hayranı olan ünlülerin de böyle çok özel gecelere uygun giyinmeleri gerekir. Bu tüm dünyada böyle bizde de bu kültür yavaş yavaş oturacak umarım.

        B.İ.: Benim asıl endişem bu kuralın uygulanıp uygulanamayacağı konusunda. Mesela Nuri Bilge Ceylan o gece ödül törenini yapılacağı salonun önüne hırkayla gelse kapıdan mı çevirecekler?

        ‘Safiye Soyman doğallığıyla yıllardır bu piyasada yer alıyor’

        Twitter’da Historical Pics hesabının Safiye Soyman ve Sabiha Gökçen’i karıştırması herkesi güldürdü. Bunun üzerine açıklama yapan Safiye Soyman, “Hep pilot olmak istemişimdir” dedi...

        E.Ö.: Safiye Soyman’ın yüreğinin, gönlünün çok iyi olduğunu düşünüyorum. Zaman zaman durduk yerde Safiye Soyman’ın adı bu tarz olaylarla anılır. Bu kötü değil, iyi bir reklam. Kendisi de ekranlara çıkıp “Kursa gidiyorum” dedi, galiba pilot oluyor.

        B.İ.: Saf, Anadolu kadını havası var. Başarılı bir şarkıcı olmanın yanı sıra doğallığından ötürü yıllardır bu piyasada yer alıyor. Halkın sevdiği bir isim. Faik o kadar sempatik gelmiyor. Eşi sayesinde yürüdü, şimdi kendi başına programlar yapıyor. Safiyeler saf, Faikler uyanık olur.

        R.B.: Bülent lafı ağzımdan aldı. Safiye Soyman saygın, sevilen bir Türk sanat müziği sanatçımız. Böyle bir kadının yanında hayat arkadaşının daha çok şöhret olması düşündürücü. Niye acaba? Çünkü Safiye kadar alçakgönüllü, doğal bir kadın olunca onun yanındaki Faik gibi bir insan da şöhret oldu bu ülkede.

        O.B.: Safiye Soyman televizyonlarda tek başına bir şey yapsa benim çok hoşuma gider ama son dönemde hep eşiyle beraber görüyoruz. Hal böyle olunca insan bir süre sonra da sıkıcı oluyor. Allah Safiye Soyman’ın kalbine göre versin.

        ‘Hünel bu şekilde kariyerini sağlıklı biçimde sürdüremez’

        Oyuncu Saruhan Hünel’in, Pascal Nouma ile yaptığı röportajın fotoğraflarını sosyal medyada paylaşmasından ötürü gazeteci sevgilisi Edda Sönmez’i darp ettiği iddiası bu haftanın en çok konuşulan konularından biri oldu.

        E.Ö.: Devlet büyüklerimizin kadına yöneltilen şiddete karşı neden bir şey yapmadıklarını anlamış değilim. Bir kadın olarak çok üzülüyorum. Korkunç bir durum. Şiddete ağırlaştırılmış ceza gelmesini istiyorum. Çünkü bu olaylar bitmeyecek. Duruşmaya kravatla katıldığı için bir sapığa iyi hal indirimi veriliyor. Bu akıl almaz bir durum!

        O.B.: Anneler erkek evlatlarını koruyup, kız çocuklarının üzerine gidip onları çalıştırdıkça bu mesele asla çözülmeyecektir. Bunun ailede çözülmesi gerekiyor. Bazı adamlar kadınlarına, sevgililerine eşya gibi davranıyorlar.

        B.İ.: Saruhan Hünel yakınlarına iddiaları yalanlayıp bir kumpasla karşı karşıya olduğunu söylüyormuş. Konuşmadığı sürece kadının beyanı esastır. Çıkıp kendisini savunmalı ya da özür dilemeli. Bu şekilde kariyerini sağlıklı biçimde sürdüremez.

        R.B.: Günümüzde ekranlarda boy gösteren ve bana göre sanatçı olmayan bir insan, gazeteci sevgilisine şiddet uyguluyor. Bence ekrana çıkarılmamalı ki başkalarına ders olsun.

        'Ünlü isimlere en büyük zararı yakın çevreleri veriyor'

        Kıvanç Tatlıtuğ, yeni dizisinin haziranda çekilmeye başlayacağını söyledi. Diğer yandan hafta içi ağabeyinin muhabirlere küfretmesi ve Kıvanç’ın müdahale etmeden olayı izlemesi hafızalardaki yerini koruyor.

        R.B.: Kıvanç bir tane diziyle patladı, herkes baş tacı yaptı eyvallah ama biz hep aynı şeyleri söylüyoruz. Şöhretli olmak, iyi reyting almak adam olmak demek değildir. Oyunculuk uzun bir yolculuk. Yaşantına da, ağabeyine de dikkat edeceksin, şımarmayacaksın.

        B.İ.: Ünlülere en büyük zararı yakın çevreleri veriyor. “Kazancım yabancıya gitmesin” mantığıyla aile çevresinden danışman, asistan, menajer devşiriyorlar. Kıvanç Tatlıtuğ fazlasıyla iyi niyetli ve ailesine yardım eden biri. Zaten ertesi gün gazetecilerin gönlünü de aldı. Ama kendi kariyeri için güvenebileceği profesyonellerle çalışmalı.

        O.B.: Kardeşi acaba ünlü korumalarının “Çekmeyin” tarzı çıkışlarından mı etkilendi diye düşünmeden edemiyorum.

        E.Ö.: Kıvanç’ı çok seven biri olarak ona çok zarar verdiklerini düşünüyorum. Kıvanç aklı başında biri ama etrafındaki insanlar onun kariyer yönetimine büyük zarar veriyorlar. Kıvanç’ın etrafındakiler çok daha duyarlı olmalılar.

        MASA'NIN ALTINDAKİLER

        Müzik grubundaki arkadaşı Can Temiz’i Hayal Kahvesi’nde bir kadınla gördükten sonra “Yeter ulan yeter” diyerek kavgaya tutuşan Model’in solisti Fatma Turgut.

        CNN International kanalında yayınlanan, Anthony Bourdain’in sunduğu ‘Parts Unknown’ programında “Evet Türk’üm ama bu benim suçum değil” diyen oyuncu Serra Yılmaz.

        MASA'NIN ÜSTÜNDEKİLER

        Forum Kütüphaneleri adlı projede toplanan kitapların Kayseri’nin Kirazlı Köyü’ndeki ilkokula ulaştırılmasına vesile olan Demet Akalın.

        ‘Kara Para ‘Aşk’ dizisinde canlandırdığı Komiser Ömer rolüyle Uluslararası Emmy Televizyon Ödülleri’nde en iyi erkek oyuncu kategorisinde yarışacak olan Engin Akyürek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ