Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Evlilikte Alman usulü mü, Türk usulü mü?
        1

        Ebru AYAZ / HABERTÜRK MAGAZİN

        2

        Türk usulü evliliklerle taban tabana zıt olan ve son yıllarda ‘evlilik sözleşmesi’ yaptıran çiftlerle de resmiyet kazanan ‘Alman usulü ilişkiler’, sadece masrafları eşit paylaşmak değil, ev işlerini de eşit şekilde bölüşmek, farklı mekânlarda yemeğe çıkmak, ayrı ayrı yurtdışı tatillerine gitmek gibi başka birtakım özgürlükleri de içeriyor. Kimileri bunun olması gereken olduğunu düşünürken, kimileri asıl böyle bir ilişkinin boşanmayı hızlandıracağını söylüyor.

        3

        TUĞBA ÖZAY: OLMASI GEREKEN BU
        İtalyan bir erkekle evlilik yaşamış biri olarak, ben eşimden kadın ve erkek eşittir bunu gördüm. İstanbul’daki evin masraflarını ben, Milano’dakini o karşılıyordu. Olması gereken bu bence. İki kişi de çalışıyorsa ortak katkısı olmalı. Örneğin ben İtalya’ya giderken uçak biletimi kendim alıyordum. Ama ayrı yurtdışı tatili konusuna katılmıyorum.

        4

        ZEYNEP BEŞERLER: HAYATIMDA BÖYLE BİR ŞEY YOK
        Türk örf ve âdetine uygun bir şey değil. Evde masraf varsa tabii ki beraber karşılanabilir. Ama bu tarz hesaplar yapmak evlilikleri hırpalayabilir. Benim hayatımda böyle bir şey yok. Eşim yurtdışına iş amaçlı çıkıyor. Onun dışında ayrı ayrı tatile çıkmak diye bir şey söz konusu olamaz.

        5

        TUVANA TÜRKAY: EVLİLİK KURUMUNA SAYGI DUYMUYORUM
        Bir ilişkide sen şunu ödedin, ben bunu ödedim diye bir olay varsa sıkıntı var demektir. Karşı tarafta varsa o öder yoksa sen ödersin. Ülkemizde ne yazık ki ataerkil sistem çok baskın. Bu yüzden de erkeklerin üzerine daha çok yük bindiriyorlar. Ben adı kurum olan hiçbir şeye saygı duymuyorum. Evlilik kurumuna da saygı duymuyorum. Birbirini sevmek hesapla kitapla olacak bir iş değil. Bu sebepten üzülerek söylüyorum ama evlilik sözleşmesine de evlilik kurumuna da karşıyım.

        6

        EVRİM AKIN : KÖKLERİMİZDEN UZAKLAŞIYORUZ
        Saçma buluyorum. Bu tip kaygılardan doğan manasız Batı özentiliği bizi köklerimizden ve mevcut düzenimizden uzaklaştırıyor. Sonra “Neden Türk aile yapısı bozuluyor” diyoruz? İnsanlar neden evlenir, aile olmak için, bir olmak için. Hadi canım bıraksınlar bu boş işleri. Medeniyeti böyle saçma hareketlerde aramayı bırakıp özümüze dönersek daha medeni ve kaliteli bireyler oluruz.

        7

        ALİŞAN: AYRI AYRI YURTDIŞI TATİLİ BANA UYMAZ
        Bu şekilde evliliklerini sürdüren tanıdıklarım var. Benim hayatta yapmayacağım bir şey. Evin bir kasası olur ve erkektir. Tatile ayrı çıkmalar, ayrı ödemeler bana uygun değil. İleride evlenirsem ve karım bana böyle bir şey teklif ederse evliliğim biter. Biz büyüklerimizden böyle gördük. Kadın ve erkeğin ayrı tatile çıkması ilişkiyi pamuk ipliğine bağlar. Evlilik sözleşmesine de karşıyım.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ