Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Fatih Ürek: Bu ameliyatı 20 yıl önce olsaydım popstar olurdum

        Neziha KARTAL / HABERTÜRK MAGAZİN

        Deneyimli şarkıcı Fatih Ürek’le geçirdiği mide küçültme ameliyatından sonra “ikinci hayatım” dediği yeni hayatını konuştuk. Verdiği 30 kilonun ardından gardırobunu tamamen yenilemesini “Peyderpey öderken anlamıyorsun. Toplayınca çıkan rakam çok acı geliyor. Ameliyattan sonra 200 bin TL harcamışım” sözleriyle anlatan Ürek, yeni albüm için çalışmalara başlamış bile.

        -Yıllardır sahnelerdesiniz. Birbirinden farklı kitlelerden talep görmenizi neye bağlıyorsunuz?

        Ben sahne sanatçısıyım. Çıkmadığım sahne kalmadı. Bu bir halk konseri de olabilir gece kulübü de. 35 bin kişilik halk konserleri de verdim, gece kulüplerinde, yemekli mekânlarda da çıktım. Her türlü eğlenceye hitap edebiliyorum. Dört jenerasyona da hitap ediyorum. Üniversite festivallerinde çıkıyorum. Orta yaş grubum da kadın grubum da var. Uzun yıllar sahnede olup her kuşağa hitap etmek gurur verici. Bende eğlence garanti. Müzik yelpazem çok geniş. Sahneyi ve şovu bütün olarak görüyorum.

        -Geçirdiğiniz ameliyat sahne performansınızı nasıl etkiledi?

        Eskiden de yüksek enerjili biriydim ama ameliyat üstüne ekledi. Ameliyattan sonra performansım arttı. Kendimde eksik olan şeyleri tamamladım. Sesim açıldı. Diyaframımdan baskı gidince sesim de güçlendi.

        ‘HAYATIMIN DEĞERİNİ BİLİYORUM’

        -Ameliyattan sonrası için ‘İkinci hayatım’ diyorsunuz. Neler var bu ikinci hayatta?

        Her sabah hayata başka bir gözle bakıyorum. Ben giyinmeyi çok severim. Şimdi bu bana ayrı bir mutluluk veriyor. Eskiden takım elbise giyip kravat takamıyordum. Şimdi bunu yapınca inanılmaz derecede mutlu oluyorum. Sağlığım elverdiği ölçüde bu işe devam edeceğim. Daha içimde birçok şey var. Onlar için uğraşacağım. Sonrasında da huzurlu bir hayat istiyorum. İkinci bir hayata başladım ve kendime Donatella adında bir köpek aldım. Şimdi ikincisini bekliyorum. Hayvan, insanın sesine bir ses oluyor.

        -Şimdi çok mutlusunuz ama ameliyat sonrası o kadar kolay geçmedi. ‘Ölmek istiyorum’ diyecek noktaya nasıl geldiniz?

        Öyle bir duruma geldim ki ‘Böyle yaşamak olamaz’ dedim. Yemek yiyemiyorsun, su içemiyorsun. Hiçbir şey yapamıyorum. ‘Öleceğim’ dedim ve ölmek de istedim. O ölüm korkusunu yaşattı bana Rabbim, sonra da ikinci bir şans verdi. Ben tecrübelerle yaşıyorum. Ve ikinci hayatımın değerini biliyorum.

        -Bu ameliyatı 20 yıl önce yaptırsanız neler değişirdi?

        Bu ameliyatı 20 yıl önce olsam popstar olurdum. Popstar arkadaşların çoğunu yetersiz buluyorum. Yapmak istediklerini yarım bırakıyorlar. Sahnede var olabilmek çok zor. Onu çok fazla başarıp devamını getiremiyorlar. O iş orada kalıyor. Yaptıklarını vazife gibi yapıyorlar. Dünya starlarını örnek alıyor bazı popçu arkadaşlarımız ama beceremiyor. Alışkanlık oluyor yaptıkları her şey, rutine bağlıyorlar. Ben 20 sene önce böyle olsaydım çok daha fazla şey yapabilirdim ama müsait değildim.

        ‘BENİM IŞIĞIM YETER’

        -Şişman insanın bir sempatisi vardır. Bu durum nasıl etkilendi?

        Daha sempatik oldum bence. Zayıfladım ama yüzüm çökmedi. Yüzüm ve kalbim aynı olduğundan insanların da düşüncesi değişmedi.

        -Kilonuzu korumak için neler yapıyorsunuz?

        Midem küçüldüğü için zaten eskisi gibi yiyemiyorum. Ayrıca asitli şeyler içemiyorum, alkol zaten kullanmıyorum. Sadece ara ara kendime tatlı izni veriyorum o kadar.

        -Sizi ameliyattan sonra Justin Bieber, Sinan Akçıl gibi birçok isimlere benzetmişler. Hatta ‘Sinan Akçıl kilo alsa böyle olurmuş demek ki’ diye bir yorum bile okudum.

        Valla Sinan kilo alsa benim kadar sempatik olur muydu bilemiyorum. Benim zaten büyük bir auram var o yüzden güzel bir enerjim var. Beni benzetirler tabii ki. Birilerine benzetilebilirim ama benim ışığım yeter.

        'BİR SÜRÜ TEKTAŞIM VAR'

        Pahalı şeyler almıyorum. İndirim bekliyorum. Peyderpey öderken anlamıyorsun. Ameliyattan sonra 200 bin TL harcamışım. Olmayanları hayır kurumlarına bağışladım, kıyamadıklarımı yaptırdım.

        -Geçenlerde taktığınız tektaş yüzük haberlere konu oldu...

        Yüzüğüm yurtdışından geldi. ABD’de bir arkadaşım yapıp yolladı. Hem yatırım hem de tektaş takmayı seviyorum. Ara sıra takarım, durur. Bir sürü tektaşım var.

        'GÜLŞEN EVLİLİK TELAŞINDAN BENİ UNUTTU'

        -İmaj değiştirip yeni bir hayata başladınız. Peki yeni albüm ne zaman?

        Şarkı bulursam yapacağım. Bir sürü arkadaşım bana şarkı vereceklerini söylediler ama kimseden bir şey çıkmadı. Bulursam çıkaracağım. ‘Hadi’ gibi bir şarkı bulmam çok zor. Bu da işimi zorlaştırıyor. Gülşen bana şarkı yapacak, her şeyini o yapacaktı. Bekliyoruz, daha yapmadı. Gülşen evlilik telaşından beni unuttu.

        'KADINLARI ÇOK SEVİYORUM'

        -“Ben de eşime şiddet uygulardım” açıklamanız tepki aldı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

        Ben öyle bir şey söylemek istemedim. ‘O kişinin psikolojisini bilmek gerek’ dedim. ‘Belki ben de yaparım, o duyguyu bilmiyorum’ demek istemiştim. Ben öyle bir insan değilim. Sinirlenirim, bağırıp çağırırım ama anlıktır. Şiddete karşıyım. Ailemde şiddet vardı. Küçüklüğümde yaşadığım için bu konuda çok hassasım. Kadınları çok seviyorum ve hayranım.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ