Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Zahide Yetiş'le 116. bölüm konuğu Cengiz Kuday

        Canlı olarak ekrana gelen “Zahide Yetiş’le”ye, Beyin ve sinir cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Cengiz Kuday konuk olacak. Kuday, beyin kanamasının belirtilerini, nedenlerini, en çok hangi yaş grubunda görüldüğünü ve kafa travması geçiren birine nasıl müdahale edilmesi gerektiği anlatacak.

        Türkiye’nin en başarılı doktorları, yaşanmış insan hikayeleri, birbirinden ilginç yemek tarifleri, güzellik, moda, müzik, dalında uzman konuklar, hayatı kolaylaştıran püf noktaları ve daha neler neler...

        ZAHİDE YETİŞ'LE CANLI YAYIN İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN | SHOW TV

        CENGİZ KUDAY KİMDİR?

        Cengiz Kuday, 1942 yılında dünyaya geldi. İlk ve orta tahsilini İzmir'in Buca ilçesinde yaptıktan sonra Lise öğrenimini İzmir Atatürk Lisesinde tamamladı. 1961 yılında öğrenim görmeye başladığı İstanbul Tıp Fakültesinden 1967 yılında mezun oldu. Aynı yıl Eylül ayında Ankara Haccettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöro-Şirurji dalında asistan olarak göreve başladı.

        1972 yılı Aralık ayında uzman olan Kuday, 1972 ylında askerlik görevi için Samsun’a eğitime gönderildi. Askeri eğitimi tamamlayıp İstanbul Askeri Gümüşsuyu Hastanesinde Nöro-Şiruji uzmanı olarak atandı. (Asteğmen) Askerliği müteakip İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesine öğretim üyesi olarak 1974 te atandı. 1978 yılında Doçent ünvanını aldı. Aynı yıl İskoçyada Glasgow Universitesi Nöro-Şiruji bölümüne kafa tranvaları görgü ve bilgi arttırmak izere müracat etti.

        Evli ve iki çocuk babası olan Kuday, halen özel bir şağlık kuruluşunda Nöroşirüjyen olarak çalışmakta

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ