Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Tuğba Ekinci'den "Dolandırıcılık" iddiasına belgeli yanıt

        BEGÜM ÇELİKKOL / HABERTURK.COM MAGAZİN SERVİSİ

        begumcelikkol@haberturk.com

        http://twitter.com/bcelikkol27

        https://twitter.com/MAGAZINHT

        O Şimdi Asker ve Kondom gibi şarkılarla dikkatleri çeken Tuğba Ekinci'nin Jaguar konusu yılan hikâyesine döndü.

        Ekinci'nin sigortadan para almak için Jaguar’ının çalındığını söylediği ileri sürülmüştü. Sonrasında Ekinci hakkında nitelikli dolandırıclıktan işlem yapıldığı iddia edilmişti.

        Ekinci hakkında çıkan iddiaların devamı şöyle geldi:

        Ekinci 18 Nisan 2011'de polise başvurdu ve aracının çalındığını söyledi. Sonrasında aracın hasarlı biçimde bulunduğu ifade edildi. Ekinci, bir arkadaşının kaza yaptığını ve aracını emin olduğu bir yere park ettiğini kaydetti. Sanatçı sonrasında park edilen yerde aracı bulamadığı üzerine "Aracım çalındı" şeklinde ihbarda bulundu.

        Yeni iddiaya göre bu konuyla ilgili, güzel şarkıcının TCK'nın 271/1. Maddesi uyarınca 3 yıla kadar hapsi istendi.

        Ekinci HABERTURK.COM Magazin Servisi'ne çıkan haberler için savcılık belgesiyle yanıt verdi. Telefonda görüştüğümüz Ekinci, "Bu konu hakkında hiç konuşmadım, aslında basın toplantısı düzenlemek gerekiyor, ama hapis gibi bir durum yok. Aksine savcılık kovuşturma kararı verdi" dedi.

        İşte o belge:

        Belgede "Toplanan delillere göre şüphelinin, aracının çalındığına dair müracaatından sonra araçla ilgili olarak sigorta şirketine sadece telefonla ihbarda bulunduğu, aracın hasarlı olması nedeniyle sigorta şirketinden sigorta bedeli alabilmek için herhangi bir girişimde bulunmadığı gibi kendisine herhangi bir ödemenin de yapılmadığı, sadece aracını bulabilmek için böyle bir yola başvurduğu, dolandırıcılık kastının bulunmadığı, bu nedenle atılı suçun yasal unsurlarının oluşmadığı anlaşılmakla, şüpheli hakkında kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi" yazıyor

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ