Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Türk sanat müziğinde diva polemiği
        1

        HT MAGAZİN

        Emel Sayın’ın Bostancı’daki konserinde “Sahte diva mı var?” çıkışı Bülent Ersoy’u kızdırdı.

        2

        İki sanatçı arasında yaşanan polemik, Türk sanat müziğinde diva polemiği başlattı.

        3

        Meyyen Senar’ın vefatının ardından başlayan “Yeni diva kim?” tartışması yeniden gündeme geldi.

        4

        Emel Sayın’ın konserinde bir hayranının “İşte gerçek diva” tezahüratına sanatçının “Sahte diva da mı var?” diyerek Bülent Ersoy’a taş atması ortalığı karıştırdı.

        5

        Nişantaşı’nda görüntülenen Ersoy, “Emel Sayın’ın dediklerini önemsemedim. Bir insanın konuşacak bir şeyi yoksa birilerinin sırtına basar ve konuşur” diyerek polemiğe katıldı. HT MAGAZİN, “Gerçek diva kim?” diye uzmanlara sordu. İşte cevaplar...

        6

        Yaşar ÖZEL(ŞARKICI)

        Türk müziğini günümüzde gerçek manada hakkıyla ifa eden kadın yok. Ama diva unvanını ikisinin arasında daha çok hak eden kişi bana göre Emel Sayın’dır.

        7

        Murat BARDAKÇI(GAZETECİ)

        Diva sözü bizde önüne gelen okuyucuya yakıştırılan unvan oldu. Diva, müzikte en üst noktaya gelmiş kadın yorumcuya denir. Belli özellikler gerektirir. Bu iki okuyucunun divalıkla alakası yok. Türk müziğine Safiye Ayla’dan başka diva gelmedi.

        8

        Murat YILDIRIM(PRODÜKTÖR)

        Türk müziğinde Safiye Ayla’nın ölümünden sonra diva unvanını hak eden isimler vardır. Ama Muazzez Abacı varken Emel Sayın ve Bülent Ersoy’a diva denemez.

        9

        Sezen Cumhur ÖNAL(MÜZİSYEN)

        Bu deyiş Zeki Müren’den sonra ortaya çıktı. O ise sanat güneşiydi. Bu konuda ondan üstü yoktur. Bizde her şey çok kolay. Ajda Pekkan benim için divadır. Alaturka müziğe pek aklım ermediği için bir şey söyleyemeyeceğim.