Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Özel Röportajlar ‘Ablam da beni kıskanıyor’

        Ebru AYAZ / HABERTÜRK MAGAZİN

        Şarkıcı Nazan Şoray, yeni single çalışması ‘Steril Sevda’yı piyasaya sundu. Şarkısının, Yunan popstar Stergios ile düet yaptığı versiyonunun klibi için kamera karşısına geçen Şoray, yeni tarzıyla oldukça dikkat çekiyor. HT Magazin’e aşk hayatını, ablası Türkan Şoray’la olan ilişkisini ve sosyal medyada erkekleri nasıl değerlendirdiğini anlatan Şoray’la dopdolu bir söyleşi gerçekleştirdik.

        ‘Steril Sevda’ adlı single çalışmanız uğurlu olsun. Nasıl bir çalışma oldu?

        İki versiyonu olan bir single çalışması. Birisinde ben tek başıma söylüyorum diğeri de Yunan popçu Stergios ile yaptığım düet. Şarkının müziği Selahattin Erhan, aranjesi Erdem Kınay’a ait. İki sene önce buna benzer bir single çıkarmıştım. Ama bu şarkı daha başarılı oldu. Yavaş yavaş grafikte bir yükseliş var.

        Yunan bir şarkıcıyla düet yapma fikri nasıl gelişti?

        Şarkımızın prodüktörü bendim, öyle olsun istedim. Yunan müziği bize sıcak geliyor. Hoş, yakışıklı bir popstar bulursak davet ederiz demiştik. Böylece komşuya selam çaktık.

        Şarkınıza ve klibinize sosyal medyada olumlu yorumlar var. Nasıl gidiyor sizce?

        Evet şarkım acayip reklam alıyor. 10 gündür günde 4-5 kere açıp meraktan bakıyorum ve sürekli reklam aldığını görüyorum. Bana reklam gelirinden gelecek mi bilmiyorum ama şarkımı çok beğeniyorlar. Tıklanma olarak da çok iyi gidiyoruz, bu da şarkının başarısını gösteriyor.

        Klipteki taşlı şapkayı Rihanna’dan esinlenerek tasarlamışsınız.

        Evet şapkasını çok beğendim ama sadece şapka anlamında bir esinlenme söz konusu. Mesela dövmelerinden etkilenmiyorum çünkü sevmiyorum. Yaptırmayı göze alamam.

        Şu anda müzik sektörünü nasıl değerlendiriyorsunuz?

        Bir kere çok iyi müzisyenler var. Gittikçe daha iyi oluyor. Fakat para kazanacakları yerler az. Eskiden şarkıcılar sürekli parayla oynayan, her şeyin en lüksünü yaşayan insanlar olarak görülürdü. Şimdi şarkıcılar kendi parasıyla albüm yapıyor.

        Oyunculuğa geri döneceğiniz yönünde haberler çıktı. Var mı projeniz?

        Teklif oluyor da istemiyorum. Şimdi takarım ‘Öyle mi çıktım böyle mi’ diye. ‘Yapmayayım daha iyi’ diyorum. Çok detaycıyım.

        Sosyal medya erkekleri değiştirdi mi? Erkekler daha mı sık aynaya bakıyor?

        Hele şimdi, sürekli. Erkek erkek gibi olmalı. Instagram’daki fotoğraflara bakın, aynadan çektikleri fotoğrafları koyuyorlar. Mesela bir erkek sosyal medya kullanmıyorum derse, benim için artı puan. Eğer işleri için gerekmiyorsa sosyal medya kullanmalarını normal bulmuyorum. Hani gidersin arkadaşlarınla bir yere orada çektirdiğin fotoğrafı koyarsın ama yok marka kemerini takmış, çantasını almış poz veriyor. Pozcu erkeklerden nefret ederim.

        Instagram konusu açılmışken ablanız da Instagram kullanmaya başladı...

        Anlar anlar, çok zeki bir kadın. Ablam bir ara istemiyordu, reddediyordu, sonra hoşuna gitmeye başladı.

        ‘En iyi arkadaşıma söyleyemediğimi ablama söylerim’

        Genç bir erkekle birlikte olduğunuz yazıldı. Doğru mu bu?

        Geçen gün yanımda Almanya’dan arkadaşlarım vardı. Gece kulübüne gittik. Benden yaşça küçük diye görüşmeyeyim mi yani, ne yapayım? Çıkarken çektiler, ‘Genç sevgili’ diye yazdılar. Olay bu. Genç veya yaşlı olması konusunda çekincem olmadı bugüne kadar. Enerjimin tuttuğu kişiler oldu. Yine olabilir. Belki de var.

        Şu anda hayatınızda biri var mı?

        Şu anda uzaktan tanıma aşamasında. Tanıma evresinde olduğum için pek bir şey söylemiyorum. Bir de bir kişi olmuyor ki birkaç kişi arasından seçeceğim.

        Sevgili konusu açılmışken erkek nasıl olmalı?

        Kişilik sahibi olmalı. Cıvık bir erkeği hiçbir kadın beğenmez. Çok yakışıklı olması gerekmiyor. Karizmatik olup beden dilini kullansa yeterli. Bir de erkeğin kadını sahiplenmesi kadının hoşuna gider. Kadınlar bundan etkilenir en çok.

        Şarkınızda bahsettiğiniz gibi ‘Steril Sevda’ nasıl olur peki?

        Geçmişten süregelen bir takıntısı olmayacak. Kafasında bitmiş olacak yani. Önemli olan zaten beyindir. Sana temiz duygularla yaklaşacak. Planlı hareket etmeyecek. Ben bununla takılayım, sonra eski sevgilime dönerim demeyecek. Bu da Türkiye’de yaşayan erkeklerle zor ama tüm kadınlara steril sevdalar diliyorum. Yabancı erkeklerin bir kısmında daha kolay. Hiç olmadı ama bazen olsa diyorum, özeniyorum.

        ‘ABLAM ÇOK ANLAYIŞLIDIR’

        Çapkın mısınız?

        Değilim. Hiçbir zaman bir erkeğin peşinden koştuğumu hatırlamıyorum. Bana ilgi gösteren erkekle ilgilenirim. Mesela televizyonda ya da fotoğrafını görüp ‘Ay ne kadar yakışıklı adam’ demem. Etkilenmem.

        Ablanız Türkan Şoray size aşk hayatınızla ilgili eleştirilerde bulunur mu, karışır mı?

        Hiç karışmaz. Çünkü o benim her zaman en doğruyu yaptığımı düşünen bir insan. En iyi arkadaşıma söyleyemediğim şeyi ablama söyleyebilirim. Çok moderndir, anlayışlıdır. Hepimiz insanız, ben de sütten çıkmış ak kaşık değilim. Benim de yanlışlarım oldu ama yanlışları yapa yapa doğruyu buluyor insan.

        Kendinize rakip olarak kimi görüyorsunuz?

        Herkes birbirinden farklı. Hiç benim öyle kıskançlığım yoktur. Ben sadece sevdiğim insanı paylaşmayı sevmem. Mesela arkadaşım bensiz yemeğe bir kere gitsin hadi neyse ama iki kere gitmesi olmaz. Ablamı kıskanırım mesela. Birisiyle fazla içli dışlı olursa kıskanırım. O da beni kıskanıyor.

        ‘Pozcu erkeklerden nefret ederim’

        Sosyal medya erkekleri değiştirdi mi?

        Erkekler daha mı sık aynaya bakıyor? Hele şimdi, sürekli. Erkek erkek gibi olmalı. Instagram’daki fotoğraflara bakın, aynadan çektikleri fotoğrafları koyuyorlar. Mesela bir erkek sosyal medya kullanmıyorum derse, benim için artı puan. Eğer işleri için gerekmiyorsa sosyal medya kullanmalarını normal bulmuyorum. Hani gidersin arkadaşlarınla bir yere orada çektirdiğin fotoğrafı koyarsın ama yok marka kemerini takmış, çantasını almış poz veriyor. Pozcu erkeklerden nefret ederim.

        Instagram konusu açılmışken ablanız da Instagram kullanmaya başladı...

        Anlar anlar, çok zeki bir kadın. Ablam bir ara istemiyordu, reddediyordu, sonra hoşuna gitmeye başladı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ