Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Özel Röportajlar Cem Yılmaz'ın filmleri neden düşüşe geçti?
        1

        Mehmet ÇALIŞKAN/ GAZETEHABERTÜRK

        Cem Yılmaz ile abisi Can Yılmaz, üçüncü kez dışarıdan bir filme destek çıktı. Daha önce Ahmet Kural ile Murat Cemcir’in ilk filmleri ‘Çalgı Çengi’ye ve Belma Baş’ın ‘Zefir’ine maddi destek veren Yılmaz kardeşler, bu kez Emrah Kaman ile Murat Kaman kardeşlerin ‘Deli Aşk’ı için kesenin ağzını açtı. Cem Yılmaz, filme sadece maddi destek vermekle kalmamış, bir psikoloğu canlandırarak konuk oyuncu da olmuş. Ayrıca filmin isim babası ve süpervizörü.

        2

        "SENARYO İYİYDİ"

        ‘Deli Aşk’ın çekimlerinin son gününde gittiğimiz setin kapısından girer girmez atılan kahkahalardan anlaşıldı ki Cem Yılmaz da orada. Rolünü canlandırdıktan hemen sonra monitörün başına geçip Kaman kardeşlere “Ne dersiniz, oldu mu? Bir sıkıntı yok değil mi?” diye sorup fikir alışverişinde bulunması ‘Deli Aşk’ı ne kadar önemsediğinin göstergelerinden biri.

        3

        "SAĞOLSUNLAR DESTEK VERDİLER"

        Filmde küçük bir rolü de olan Can Yılmaz, ‘Deli Aşk’a neden destek verdiklerini şöyle açıkladı: “Kaman kardeşler, Zafer Abi (Algöz) aracılığıyla bize geldi. Senaryoyu çok beğendiğimiz için destek vermeye karar verdik. İzlemesinin keyifli olacağına inanıyoruz. Destek verdiğimiz ve vereceğimiz filmler için kriter budur. Elinde güzel bir işi olan arkadaşlara yardımcı olabilmek bizi heyecanlandırıyor.” Kaman kardeş- ler ise, “Cem Abi ve Can Abi yanımızda olmasalardı filmi yine çekerdik ama bu kadar rahat olup geniş olanaklara sahip olur muyduk bilemiyoruz. Sağolsunlar bize destek verdiler.”

        4

        "ARACI OLMAK MUTLU ETTİ"

        Yıllar sonra bu filmle beyazperdeye dönecek olan Abdullah Şahin duygularını “Sağolsunlar beni düşü- nüp teklifte bulundular. Senaryo beni heyecanlandırdı. ‘Güzel olur, ben de varım’ dedim” cümleleriyle dile getirirken; Zafer Algöz, daha önce çalış- tığı Kaman kardeşlerin yeteneklerinin değerlendirilmesi adına aracı olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Algöz, ‘Deli Aşk’ın bu açıdan kendisi için ayrı bir yere sahip olacağını belirtti.

        5

        "GÜZEL HİKÂYE, GÜZEL İŞLENDİ"

        Filmin güzel kızı Neşe’yi canlandıran Pelin Akil ise “Güzel bir hikâye, en güzel şekilde işlendi. Hepimiz o güzel hikâyenin bir an önce izleyiciyle buluşmasını istiyor ve bunun heyecanını yaşıyoruz” diye konuştu.

        6

        "YAŞIMIZ GELDİ DESTEK OLMAK GEREK"

        ‘Deli Aşk’ın hangi özellikleri destek vermenize neden oldu?

        Senaryoyu beğendik. Çok güldük. Çocukların daha önceki işlerinde de çok eğlenmiş- tik. İnsanların bu kabiliyetlerden haberdar olmaları için el uzattık.

        7

        Hoş, televizyonda kendilerini ispatlamış çocuklar ama sinema filminde bazen biraz hareket gerekiyor. Yapmak istediklerini yapmak için insanlar her zaman fırsat bulamıyorlar. Bir de artık bizim yaşımız geldi, destek olmak gerek.

        8

        Başka kişilere de destek olacak mısınız?

        İzlemekten hoşlanabileceklerime destek veririm. Abim Can ile benim daha önce de böyle maceralarımız var zaten. ‘Çalgı Çengi’ gibi ve bir komedi filmi olmayan ‘Zefir’ gibi.

        9

        Kriter diye bir şey yok. Yani kendi sevdiğimiz şeyleri yapıyoruz. Bir de etrafta bizimle birlikte iş yapmak isteyen insanlar olduğu zaman herkesi dinliyorum.

        10

        Zaten çocuklar, genç insanlar her fırsatta bir şey danışıyorlar. Elimden geldiği kadar yardımcı oluyorum.

        11

        Başkalarına destek vererek kendinize rakip çıkardığınız yönünde yorumlar yapılmıştı...

        Çıtayı ben belirlemiyorum ki... Neticede insan anladığı konuda yardımcı olabiliyor. Çocukların komediyle ilgili yaptıkları doğal olarak benim tarza yakın olduğu zaman dikkatimi çekiyor.

        12

        ‘Çalgı Çengi’de Ahmet ile Murat’ın duygularının ‘Her Şey Çok Güzel Olacak’ zamanındaki duygularımla aynı olduğunu hissetmiştim. Kendilerine ait bir şey yakaladıkları için dikkatimi çekmişti. Destek verilmesi halinde daha güzel işler yapabileceklerine inandığım insanlarla beraber çalışmak istiyorum.

        13

        Kendi filmlerinize ortalamanın üzerinde para ve zaman harcıyorsunuz. Karşılığını alabiliyor musunuz?

        Hiç öyle bir beklentim olmadı. Her zaman daha fazla para harcıyoruz. Henüz ticari bir kafamız yok. Ticari kafa “Az para harca, çok izlen” der, bizim öyle bir durumumuz yok. Karşılığını her zaman alamıyoruz ama bu benim için çok eski bir konu.

        14

        Herkes, üzerinden 18-19 sene geçtikten sonra ‘Her Şey Çok Güzel Olacak’ın çok güzel bir film olduğunu söylüyor ama o kadar izlenmedi. Keza ‘Hokkabaz’ da öyle. Neticede ben tek değilim, Çoğu zaman ortağım oluyor. “Filmde niye sponsor var?” meselesini iyi izah etmek lazım. Sponsor olmazsa filmler olmaz ki. Olur da nasıl olur? Yalandan olur yani. Abi peruk takma, lens de takma, bilgisayar efektleri de olmasın ama uzay filmi olsun! Dünyada böyle bir film yok ki.

        15

        Genel anlamda izleyici sayısının düşmesini neye bağlıyorsunuz?

        Bir sürü faktör var. Biri son 2 yıldır güvenlik hissi. İnsanlar sokağa çıkarken çekiniyorlar birazcık. Sinema bundan en çok etkilenen sahalardan biri. Biraz güvenlik hissiyatı, moral...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ