Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Bloomberg HT’de yayınlanan “Gündem Dışı” programıyla evlerimize konuk olan Emre Can HT MAGAZİN'e konuştu

        HT MAGAZİN / Mustafa DOĞAN

        Cumartesi günleri Bloomberg HT’de yayınlanan “Gündem Dışı” programıyla evlerimize konuk oluyor Emre Can. Her hafta alanında başarıya ulaşmış ünlü isimlerle keyifli sohbetlere imza atıyor. Uzun yıllardır sanayicilik yapan Can, aynı zamanda TÜSİAD’ın istişare kurulu üyesi ve Türk-Alman Üniversitesi Vakfı Başkanı. Başarılı işadamı, “Türk insanı televizyonu seviyor ama programların kalitesi toplumun layık olduğu düzeyde değil” diyor. Zaten böyle düşündüğü için o yoğun temposunun arasına bir de televizyonu eklemiş. “Misyonum çıtayı yükseltmek” diyen Emre Bey’le program çekimi öncesinde buluşup sohbet ettik.

        ‘KARIM DESTEK VERMİYOR’

        Çevrenizden, ailenizden nasıl yorumlar alıyorsunuz?

        Çocuklarımdan destek alıyorum ama karımdan henüz o desteği göremedim. “Bu kadar işin varken neden daha fazla yoruyorsun kendini” diyor. Bu işin vizyonunu henüz anlatamadım. İnsanlar bu dünyadan gelip geçiyorlar, ben bu program kayıtlarıyla ileriye bir iz bıraktığıma inanıyorum. İnsanlara sevginin ve hoşgörünün ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalışıyorum.

        Sosyal sorumluluk projeleri gibi mi?

        Evet, Darüşşafaka ile bir projemiz var mesela. Haftanın bir günü oradaki insanlardan birini mutlu etmeye çalışıyoruz. Seyirciyle iletişimimiz tam olarak oturduğunda onlardan da destek isteyeceğiz.

        Ekran maceranız nasıl başladı?

        Fenerbahçe’de yöneticilik yaptığım dönemde ekrandan insanlara çok kolay ulaşıldığını gördüm. Daha önce sanayici olarak ev tekstilcilerine başkanlık yaptım, aktif olarak birçok konuda çalıştım ama oradan belirli bir kitleye ulaşabildim. İşin içinde ekran varsa insanlara çok kolay ulaşabiliyorsunuz. Bunu fark edince Skytürk’te Ali Saydam’la program yaptık ama o iş kanalın kendi içindeki durumlarından dolayı bitti. Program yapmak benim için hobi gibi olduğundan üstüne düşmedik.

        Sonra Bloomberg HT ile yollarınız nasıl kesişti...

        Kaliteli bir izleyici kitlesi bulunan kanal ararken Bloomberg HT ve Habertürk grubundan teklif geldi. Çok cazip buldum, hemen kolları sıvadık. Cumartesi günleri televizyon karşısından ev ziyareti yapıyoruz.

        Programın adı ‘Gündem Dışı’ ama gündemin dışında kalmak olmasa gerek...

        Gündemin dışında kalmak Türkiye’de pek mümkün olmuyor. Her dakika Meclis’ten veya sokaktan bir kavga görüntüsü geliyor. İnsanlar dışarıda acı çekerken benim burada düğün alayı yapmam doğru olmaz. Hafif gündemin içine alıyoruz insanları. Sıkmamak için de genç bir hanım aracılığıyla caz dinletiyoruz.

        ‘CUMHURBAŞKANI’MIZI AĞIRLAMAK İSTİYORUM’

        Geniş bir çevreniz var. Konuk sıkıntısı yaşamıyorsunuzdur herhalde...

        Evet, yaşamıyorum. Bakan arkadaşım, Başbakan okul arkadaşım. Konuklarımın çoğuyla zaten beraberiz. Sosyal çevreden dolayı hep görüşüyoruz. Bu görüşmelerimizi ekrandan seyirciyle paylaşıyoruz. Programın onlara sıcak gelmesinin sebebi de bu.

        Ağırlamak, sohbet etmek istediğiniz özel isimler var mı?

        Cumhurbaşkanı’mızı ağırlamayı, onunla sohbet etmeyi çok istiyorum. Ben onu Fenerbahçe dönemlerimde de, sonrasında özel hayatında da tanıma keyfine ulaştım. Şimdi de kamera önünde bir dost sohbeti yapıp nasıl biri olduğunu insanlara göstermek istiyorum.

        Program hep stüdyoda mı olacak, dışarı çıkmayı düşünmüyor musunuz?

        Düşünüyorum, ancak bu programın gidişatıyla alakalı bir durum. Hayalim, bir kahvede program yapmak.

        Kahvede mi? Neden?

        Benim programım sahici olmalı. Halk sadeliği ve sahiciliği seviyor. Onlarla iç içe olmak istiyorum. Buradan çıkınca başka bir adamla karşılaşmamalılar. Ne isem o olmalıyım.

        Benzer programlardan farkınız nedir?

        Sahicilik. Gelen konukların hepsi arkadaşım. Ve her ne kadar arkadaşım da olsalar, her konuğum için çok ciddi çalışıyorum. İnsanlara suni bir program vermek istemiyorum.

        İlerleyen zamanlarda içerikte değişiklikler olacak mı?

        Olabilir. Twitter sayfamızı yeni açtık, güzel yorumlar alıyoruz. Programın nasıl gelişeceği, izleyicilerden gelen yorumlarla şekillenecek.

        Emre Can ‘Gündem Dışı’nda bu hafta, Galatasaray Liv Hospital ve A Milli Basketbol Takımı Antrenörü Ergin Ataman’ı ağırlayacak. İkilinin keyifli sohbeti saat 13.00’ten itibaren Bloomberg HT ekranında olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ