Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Atiye'den HT MAGAZİN'e özel samimi açıklamalar

        HT MAGAZİN/ Neziha KARTAL

        ‘Sor’ şarkısına çektiği kliple farklı bir şekilde sevenlerinin karşısına çıkan Atiye, ‘Come to Me’ isimli İngilizce şarkıyla yurtdışına açıldı. “Her tarzda müzik yapabilirim. Ama müziğim özgün olmalı” diyen Atiye, şarkıcılığın yanına oyunculuğu da koymaya hazırlanıyor

        Bir baba kız çalışması olan ‘Sor’ isimli şarkıyla döndünüz...

        Evet, sözleri babama, müziği bana ait olan bir şarkı. Son albümüm ‘Soygun Var’da Emre Aydın ile düet yapmıştık. Aradan zaman geçti ve tekrar okumak istedim. Volga Tamöz de piyano çaldı. Bu şarkının altyapısı pop durmuyor. Her döneme hitap edecek bir şarkı oldu.

        Bu klip sizinle ilgili birçok ilki de barındırıyor...

        İlk defa orkestramla klip çektik. İlk defa uzun elbise giydim. Şarkılarım hep hareketli olduğu için dans etmeye uygun kıyafetler tercih ediyordum. Bugüne kadar uzun elbise giyememiştim. Duygusal bir şarkı. Dans ediyorum ama içimden geldiği gibi ediyorum. Çok da hoşuma gitti. Bu elbiseyi sahnede ‘Sor’u söylerken de giyerim.

        ‘ON YILDIR PİYASADAYIM’

        Sizi enerjik şarkılarla tanıdık. Bu şarkı sadece bir deneme mi yoksa devamı gelecek mi?

        Bundan sonra daha çok ceğiz diye düşünüyorum. İnsanları şaşırtmayı seviyorum ve farklı tarzlarda müzik yapıyorum. Bazen ters köşe yapmak gerekiyor. Zamanı gelmişti artık bu tarz şarkıların. Piyasaya girdiğimde 17 yaşındaydım. 10 yıl geçti ve ben bu sürede albüm içinde duygusal parçalara yer veriyordum ancak klip çekmiyorduk. Daha fazla duygusal şarkı yapmaya başladım.

        Hareketli parçalardan duygusal parçalara geçmeniz sizin iç dünyanız ve yaşınızla mı ilgili?

        Biraz da bu yanımı göstereyim. Bu şarkılarda sesimi göstermek istiyorum. ‘Sor’ sesimi gösterebileceğim bir şarkıydı. Sesimi göstermek için yapmadım tabii ki ama bu klibi çekmeseydik içimde kalırdı, üzülürdüm.

        10 yıldır bu piyasadasınız. Müziğinizi nasıl tanımlıyorsunuz?

        Her zaman farklı tarzların karışımı, farklı müziklerin bir araya geldiği bir müzik yapıyorum. Farklı şeyler, farklı projeler beni heyecanlandırıyor. Her tarzda müzik yapabilirim. Ama müziğim hep özgün olmalı. Yeni şarkılarım biraz daha elektronik müziğe yakın. Başından beri hedefim Türk piyasasına yeni sound’lar getirebilmekti. Alışılmışın dışında işler yapıyorum ve bu yüzden şarkılarım yavaş yavaş yükseliyor.

        Yazın hiti hazır” demişsiniz...

        Single olacak muhtemelen, albümü yaza yetiştiremeyeceğiz. Pop-elektronik, yine sürprizlerin olacağı bir çalışma olacak. Klipte hiç yapmadığım bir şey yapacağım.

        ‘BAKIM KONUSUNDA TEMBELIM'

        “Eskisi gibi hit şarkı çıkmıyor” deniliyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

        Hit diye adlandırdığımız şarkıların olmaması daha iyi bir şey çünkü o tarz şarkılar yapıldı ve insanlar artık bunları dinlemek istemiyor. Yeni şeyler dinlemek istiyor. Bu yüzden yeni isimlere daha fazla önem verilmeli. Şu an böyle bir şey var ve bu kısırdöngüden kurtulduk diye düşünüyorum.

        Yeni projeleriniz var mı?

        Yurtdışında bir single’ım çıktı. Dijital ortamda sunuldu, ‘Come to Me’ isimli bir şarkı. Miami’ye gittik üç tane şarkı yaptık. Amerikalı aranjör David Anthony ile çalıştık. Hatta kendisi buraya da geldi. Yine karışık bir tarz. Hem elektronik hem de oryantal ritimler ve R&B var

        Bir de film projeniz var...

        Gişe filmi değil festival filminde oynayacağım. Müzik içerikli bir film. Tükiye’de çekilecek, mayıs ayında da benim çekimlerim başlıyor. Öncesinde de oyunculuk dersleri alacağım.

        Güzellik sırlarınız?

        Beslenmeme dikkat ediyorum. Spor yapıyorum. Uzun zamandır yapamadım ama ihtiyacım var. Kilomla sorun yaşamadım. Belki sahnede hareketli olduğum için. Bakıma fazla zaman ayırmıyorum. Kafamın içinde müzik, dans ve moda var ama bakımla pek ilgilenmi yorum. Bakım konusunda biraz tembelim.

        Tayt giymenizle ilgili sosyal medyada çok fazla caps yapıldı. Görünce ne düşündünüz?

        Ben de herkes gibi eğlendim. Bu kadar üzerime yapışacağını düşünmemiştim. Tayt giymek benim için çok normal bir şeydi. Hâlâ da çok taytım var. Sahnede, günlük hayatta çok kolay kombin yapılabilen bir parça. Geçen konserimin birinde tayt giymiştim, fotoğraf paylaştım “Taytiye” diye. Ben kendimle dalga geçmeyi de seviyorum. Benimle ilgili bu tarz şeyleri gördüğümde gülüp geçiyorum.

        ‘Bir klibimden pişmanım’

        Sahneyi paylaşmayı hayal ettiğiniz biri var mı?

        ‘Kal’ı Teoman’la okumayı çok istemiştim, oldu. Sevdiğim, beğendiğim sanatçılarla birlikte çalışmalarım oldu. Nil Karaibrahimgil’i çok beğeniyorum ve onun bir şarkısını okumayı çok isterim. Hatta benim bir besteme söz yazarsa çok mutlu olurum. Tanışmak istediğim her sanatçıyla tanıştım, bir tek Sezen Aksu ile tanışamadım.

        Keşke bunu yaşamasaydım dediğiniz bir şey oldu mu?

        Keşke olmasaydı dediğim bir tane klibim var. Zaten çok eski, kimsenin de çok bilmediği bir klip. Çok gençtim. Şimdi ne istediğini bilen biriyim ama o zaman bunu yapamamışım. Bir taraftan da iyi ki olmuş diyorum. Artık emin olmadığım şeyleri yapmamayı öğrendim.

        ‘Sevgilimle çok mutluyum’

        Özel hayatınızla insanların karşısına pek çıkmıyorsunuz...

        Böyle bir kariyere adım attığınızda ne kadar severek yapsanız da farklı yanları var. Bunu ilk başından beri biliyordum. Herkesin olduğu gibi benim her yere gitme şansım yok. İşlerim dışında geri çekilmeyi seviyorum. Kendi sevdiğim, bildiğim insanlarla olmayı seviyorum. Bu saklanmak değil, kendi içime dönüyorum. Sinemaya, tiyatroya ben de gidiyorum ama yoğun zamanlarda eve kapanmayı da seviyorum. Enerji depoluyorum.

        Hollandalı fotoğrafçı sevgiliniz Joram de Bruyne ile ilişkiniz nasıl gidiyor?

        Sakladığım bir şey yok ama özel hayatımla ilgili çok da konuşmamayı tercih ediyorum. Çok mutluyuz. Az önce de konuştuk bu bir tercih meselesi. Aşk hayatımla gündemi hiçbir zaman meşgul etmek istemedim. Hiçbir zaman da istemeyeceğim.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ