Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Meyra, Gülşen'e benzetildi

        HT MAGAZİN

        Meyra, yeni şarkısı ‘Karla Karışık’ın klibinde Gülşen’e benzetilmesine, her insanın birbirine benzeyebileceğini söylerken “Önemli olan yaptığımız çalışmalar benzemesin. Bu klipte birine benzemek gibi bir gayretim olmadı” dedi.

        Oğlu Kemal dünyaya geldikten sonra “Ben diye bir şey kalmadı Kemal’in annesi oldum” diyen Meyra 40 yaşına gelmeden ikinci çocuğunu da kucağına almak istediğini söyledi.

        15 yaşından bu yana sektörün içindesiniz. İki dönemi kıyasladığınız da neler düşünüyorsunuz?

        Eyvah yaşım çıkacak derler ya. Hiç sorun değil benim için, 37 yaşındayım. 90’ların havası bambaşkaydı. Çok fazla kalabalık yoktu. Şimdiki gibi hızlı bir tüketim de yoktu. O zamanlar dünyanın dönme şekli farklıydı. Yaşam tarzlarımız farklıydı. Sadece şarkılar değil aşklar da çok hızlı bir şekilde bitiyor. Bunlar da şarkılara yansıyor. Şu ana baktığınızda o zaman ki romantizm yok. Doksanların tadı daha lezzetliydi. O zamanlar romantizm vardı. Ama benim şarkım ‘Karla Karışık’ta da doksanları bulacaksınız.

        Amerika’da aldığınız eğitimin müziğinize katkısı neler oldu?

        ‘Meyra ve 4 Tenor’ albümü o değişimin göstergesiydi. O albümle gurur duyuyorum.

        Şarkı söylemek sizce eğitimsiz olur mu?

        İbrahim Tatlıses çok önemli bir yeteneğin eğitimsiz de olabileceğinin en güzel kanıtı. Ama İtalya’da doğsaydı klasik Batı müziği eğitimi alsaydı dünyaca ünlü bir tenor olurdu.

        Her albümünüzde yeni bir imajla çıkıyorsunuz...

        Nasıl ki oyuncular her filmdetiplerini değiştiriyorlarsa her klip de kısa film tadında oluyor. Klipler şarkının ruhunu besliyor. Son klipte Nihat Odabaşı ile çalıştık. Ayrıca bu değişimin sebebi ben kendimden sıkılan biriyim. Yıllardır yataktan her kalktığımda aynı kadını görüyorum. Ben değişimi çok seviyorum. Ve kadın olmanın lüksünü yaşıyorum. İstediğiniz gibi değişik giyinebilirsiniz, makyajla kendinizi farklı yapabilirsiniz ve saçınızı değiştirebilirsiniz. Gerçi ben kızılda karar kıldığım için çok değişmiyor sadece tonlarıyla oynuyorum. Bir tek kızıldan sıkılmadım.

        Bu klipte de Gülşen’e benzetildiniz...

        Taylor Swift’e de benzetildim. Ben böyle şeylere takılmıyorum insan insana benzer. Önemli olan yaptığımız çalışmalar benzemesin. Burada büyük bir emek var ve insanların bu emeğe saygı duymasını istiyorum. Benim bir kariyerim var yeni çıkan biri değilim. Bizim yaşantımız, hayata bakış açımız belli. Bu klipte birine benzemek gibi bir gayretim olmadı. Yaptığım işin arkasındayım.

        Güzel bir yüzünüz var. Sırrınız nedir?

        Gül suyu kullanırım. Çok fazla krem sürerek cildimi yormam. Arada cilt bakımı yaptırırım. Çok fazla makyajlı durmam. Eve gidince hemen temizlerim.

        Günlük hayatınızda çok fazla makyaj yapar mısınız?

        Çok fazla değil ama rimel, ruj ve göz altı kapatıcısı çantamda olmazsa olmazımdır.

        Formunuzu nasıl koruyorsunuz?

        Akşamları hafif yiyorum. Erken yemeye dikkat ediyorum. Sabah kahvaltısına bayılırım. Doya doya yerim. Spor olarak da pilates yapıyorum.

        ‘Ne zaman plan yapsam ters gidiyor’

        Planlı bir insan mısınızdır yoksa duygularınıza göre mi yaşarsınız?

        Planlı programlı yaşamıyorum. Hiçbir zaman plan yapan biri olmadım. Zaten ne zaman plan yapsam ters gidiyor. Anladım ki program yapmak boşuna. Siz bir program yapıyorsunuz hayat ise bambaşka planlarla geliyor. Akışına bırakmak lazım.

        Kemal dünyaya geldikten sonra “Keşke daha önce anne olsaydım” dediniz mi?

        Dedim. Çünkü keşke biraz daha fazla enerjim olsaydı diye düşündüm. 30’larda anne olmakla 20’lerde anne olmak başka. Fiziksel anlamda her 10 sene insanın hayatından bir şeyler götürüyor. Zihinsel olarak olgulaşmak açısından doğruydu 20’lerde başka hatalar olabilirdi.

        “Anne olmak büyük bir olgunluk getiriyor. Artık ‘ben’ diye bir şey kalmadı ‘Kemal’in annesi’ oldum. Oğluma her baktığımda Allah’a şükrediyorum.”

        Mutlu ve uzun evliliğin sırrı nedir?

        Ne istediğini bilmek çok önemli. Ve bir de sevgi, saygı ve anlayış bence bunu sağlayan. Bunlar sadece evlilikte değil bütün ilişkilerde çok önemli. Sezen Aksu yıllar önce bana “Evdeki huzur, saadet budur” demişti. O zaman tam anlamamıştım ama şimdi anlıyorum.

        Peki ikinci çocuk düşünüyor musunuz?

        İçimden ikinci çocuğun da erkek olacağını düşünüyorum. 40 yaşımdan evvel ikinci çocuğumu doğurmak istiyorum. Sonrasında da o defteri kapatırım.

        ‘Beni sahnede tutan DNA’larım’

        Demet Akalın ve eşiniz sosyal medyada çıkan tartışma sonucunda davalık olmuştu. Sonuç ne oldu? O defter çoktan kapandı. Sonuçlandı ve detaylarını da bilmiyorum. Geçmişte kaldı, Demet’le karşılaşınca selam verip muhabbet ediyoruz. Aramızda hiçbir sorun yok.

        Sizi sahnede tutan şey nedir?

        Beni sahnede tutan şey DNA’larım. Müzik, hayatınıza aileden girince engelleyemediğiniz bir şey oluyor. Ben şarkı söylemeye çok ufak yaşlarda başladım.

        Eşiniz tarafından böyle bir talep olmadı mı?

        Eşim her anlamda beni destekleyen ve arkamda duran biridir. Allah nazardan saklasın eşimi çok seviyorum. Onsuz bir hayatı düşünemiyorum, onsuz ne yapardım bilmiyorum. Çok iyi bir hayat arkadaşı, iyi bir eş. Bana inanıyor olması benim için çok önemli.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ