Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Gökhan Özen merak edilenlerini anlattı...

        HT MAGAZİN/ÖMÜR SABUNCUOĞLU

        ‘Maske’ albümüyle zirve yapan Gökhan Özen, HT Magazin’e çarpıcı açıklamalar yaptı. Kadın popçuların rekabetiyle ilgilenmediğini söyleyen Özen, kısa süre önce doğan kızı Derin Su ile hayatının şarkısındaki gibi ‘Mis’ olduğunu anlattı...

        ■ ‘Maske’ albümünü uzun süredir bekliyoruz. Kaç ay rötarlı çıktı?

        Sekiz ay rötar yaptı, üç kere çıkış tarihi değişti ama benim albümlerimde bu hep yaşanıyor. Ekibim de alıştı.

        ■ Titizlikten kaynaklanıyor sanırım.

        Evet, müzik söz konusu olduğunda çok takıntılıyım. Bu beni zorluyor ama yıllar geçtikçe bununla baş etmeyi öğrendim. Sözü yazıyorum, besteyi yapıyorum, üzerine aranjenin demosunu yapıp, canlılarını çaldırıp sona yakın hale getirdikten sonra stüdyoya girip okuyorum. 4 gün ara verip tekrar şarkıyı dinliyorum ve yine değişiklikler yapıyorum.

        ■ ‘En iyisini ben yaparım’ düşüncesiyle mi şarkılarınızı kimseye emanet edemiyorsunuz?

        ‘En iyisini ben yaparım’ demiyorum ama içime en çok sinecek halini biliyorum. 15 yıldır aranje yaptığım için bir çırpıda bitiriyorum. Hiçbir aranjör benim kadar uğraşmaz. Aranjör bir şarkıyı 10 günde bitirir. Benim bir aranjem 8 ay sürüyor.

        ■ Bazı söz yazarı ve besteciler, hit parçalar çıkarmak için bir matematik yaptıklarını söylüyorlar. Sizde durumlar nasıl?

        Matematik var tabii ama benim için önemli olan, az sözle çok şey anlatabilmek. Sözler üzerinde çok çalışıyorum. O zaman gerçek oluyor. “Aklıma gelen ilk şeyi yazdım şarkı oldu” devri kapandı.

        ■ Pop dünyasında son dönemlerde kadın popçular egemen...

        Ben müziğime bakarım. Kadın savaşları beni bağlamaz. Kalıcı eserler üretme peşindeyim. Müziğimin önüne geçecek polemiklerden uzak duruyorum. Bugüne kadar kimseyle bir tartışmam da olmadı. Zaten ürettiklerimi paylaştığım için hepsi arkadaşım. Şarkılarımı da herkesle paylaşırım, kadın erkek fark etmez.

        ■ Kadın popçular neden bu kadar ön plana çıkmaya başladı?

        Bilmiyorum, bunu aslında diğer erkek şarkıcılara sormak lazım. Sonuçta kadın popçular işlerini gayet iyi yapıyorlar. A-plus 3-5 kadın solist var, onlar da sürekli gündemler.

        ■ Peki rekabet?

        Bazen bakıyorum rekabetin dozu öyle artıyor ki müzik geri planda kalıyor. Çünkü bu rekabet müzikal bir rekabet değil, sözlü yaşanıyor. Bu tür ikili tartışmalara hiç girmediğim için, müziğim ön plana çıkıyor. Kendi işimle ilgileniyorum.

        ■ İkinci kez kız babası oldunuz. Zor yönleri var mı?

        Daha bir zorluğunu görmedim, dur bakalım. (Kahkahalar)

        ■ Artık evde üç kadın olacak... Üç kadınla hayat, 3 kadınsız hayattan daha güzel geçer. Oh mis gibi. (Gülüyor)

        ‘Türkiye’de kulüplerde sahneye çıkmıyorum’

        ■ İkinci klip hangi şarkıya gelecek?

        Bunu belirlemek için dijital platformlardaki listeler çok yardımcı oluyor. TTNET listesinde en çok indirilen şarkılar ‘Maske’ albümünden. Bu bana çok ışık tutuyor. Şu an ikinci sırada ‘Rastlantı’ var.

        ■ Gece kulüplerinde sahneye çıkmıyorsunuz. Neden?

        Çok az çıktım, insanları kıramadığım zamanlarda sahne aldığım oldu. Yurtdışında, her zaman salonlarda konser olmadığı için ve dinleyiciye bire bir ulaşmak adına kulüplerde konser veriyorum. Ama Türkiye’de çok tercih etmiyorum.

        ■ Şarkılarınızı vereceğiniz yeni bir isim var mı?

        Var, isim veremem sürprizi kaçmasın ama Türkiye’nin en iyi kadın vokali ile bir çalışma yapacağız.

        ■ Kim o?

        Çok iddialı bir tanımlama. Bana göre öyle, benim düşüncem bu doğrultuda.

        ■ Daha önce çalıştığınız biri mi?

        Hayır hayır, ilk defa birlikte çalışacağız ve stüdyoya gireceğiz.

        ‘10 yıldır albüm satın almıyorum’

        ■ Şarkılarınız farkını hemen ortaya koyuyor.

        Oysa son zamanlarda bütün şarkılar birbirine benzemeye başladı. Çok fazla takip ettiğimi söyleyemem. Belki de bu yüzden benim şarkılarım diğerlerine benzemiyor. Dinlesem belki kulağımda kalacak. İsteyerek yapmak da var, istemeden bilinçaltında kalan şeylerin seni yönlendirmesi de var.

        ■ En son aldığınız ya da dinlediğiniz albüm?

        Of, çok iyi soru. Hiç hatırlamıyorum. 10 yıl geriye gitmemiz lazım. Hatırlayamayacağım kadar uzak bir zaman.

        ■ İyi şarkılar olmadığı için mi dinlemiyorsunuz?

        İyi şarkı yok diyemem. O kimsenin haddi değil. Ama dinleyici olarak beni etkileyen birşey yok. Bir de benim beğeni eşiğim çok yukarı taşındı, ‘Daha iyisini nasıl yapabilirim?’ dediğim ve yıllardır işin içine çok girdiğim için teknik bakıyor olabilirim.

        ‘Selen’in sesi çok güzel’

        ■ Eşiniz Selen Özen albümdeki iki şarkıda vokal yapmış.

        Evet, ‘Mis’ ve ‘Deliyim’de. Sesi çok güzel, ben de kayıt odasına sokuyorum (Gülüyor). Özellikle demo hazırlanan dönemlerde çok işime yarıyor. Kendim okuduktan sonra ve vokalli duymak istediğimde, Selen yanımdaysa rica ediyorum, o da okuyor.

        ■ Evlilik hayatınızı nasıl değiştirdi? Bekârken de düzenli hayat yaşıyordum. Gece hayatım çok azdı. Evlendikten sonra iç huzurum, hayatıma pozitif yansıdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ