Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Turgay Başyayla: Yalandan samimiyet Anadolu’da tutmaz

        HABERTÜRK MAGAZİN/ Neziha KARTAL

        SHOW TV’nin yeni programı ‘Lezzet Yolculuğu’nun sunucusu Turgay Başyayla yıllardır süren başarısının sırrını açıkladı: “Sanatçı ve sunuculuk gömleğini çıkarmadan yola çıkan başarıya ulaşamaz. Yalandan samimiyet Anadolu’da tutmaz!”

        ‘TURGAY Başyayla ile Lezzet Yolculuğu’ programıyla yarından itibaren cumartesi ve pazar günleri SHOW TV ekranında sevenleriyle bir araya gelecek olan Turgay Başyayla’yla keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

        ‘Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu’ SHOW TV’de başlıyor.Bu sezon programda neler var?

        Kültür programlarının izleyicisi hemen hemen aynıdır. Bu programların izleyicileri memleketini, Türk insanının doğallılığını ve doğayı özleyen insanlar. Biz nerede olursak bizimle gelen sadık bir kitlemiz var. Programımızda yine Anadolu insanının samimiyeti, her yörenin kendine has yemekleri, türküleri, halk oyunları ve doğa sporları var.

        ‘TOPLUMU TANIŞTIRIYORUZ’

        Yemek programlarını seven kadar sevmeyen de çok. Sizde durum nedir?

        Bizim 2 izleyici kitlemiz var; biri “Bizim yerimize de ye be Turgay” diyenler biri de “Dünyayı yedin” diyenler. Bazen sunucuyu sevmeseler de programı yine de seyrediyorlar. Çok şükür bizde böyle bir durum yok ama örnekleri oldu. En çok izlenen ama hakkında en az caps yapılan sunucu olmaktan mutluyum.

        Yemek programı sunmaya nasıl karar verdiniz?

        5 yıl önce bu projeyi eski kanalıma götürdüm. Benden önceki gezi programlarını yemeğin etrafında yürüyen bir programa çevirdim. Yemek bizim için sadece bir araç. Teyze ve amcaları konuşturmanın güzel bir yolu. Yemek sayesinde gittiğimiz köyün kültürünü daha yakından görüyoruz. Gezi programlarının el üstünde tutulması gerekiyor. En çok ihtiyaç duyduğumuz toplumsal barışı sağlayacak olan bu programlar. Doğu’yu Batı’yla, Güney’i Kuzey’le tanıştırıyoruz. Birbirinden bihaber yaşayan bir toplumu birbirine anlatıyoruz.

        Bu programı diğerlerinden ayıran özellik, başarısının sırrı ne?

        Çankırı’da yetişen biri olmam beni daha içten yapıyor. İşin sırı samimiyet. Dizilerden ve talk show’lardan yüksek reyting alan bir gezi programı çıktığında insanlar şaşırdı. Bazı sunucular da gezi programlarını benim tarzıma çevirdiler ama aynı şeyi yakalayamadılar. Eğer sanatçı ve sunuculuk gömleğinizi çıkarmadan yola çıkarsanız başarıya ulaşamazsınız. Yalandan samimiyet Anadolu’da tutmaz. Diğerleri arabadan assolist gibi en son iniyor. Bense gelir gelmez teyzelere sarılıyorum. 1 anlatacaksa 10 anlatıyor bana çünkü samimiyeti görüyorlar.

        Şehirleri 2’nci defa gezince tekrara girmiş olmuyor musunuz?

        Aynı yere gittiğimizde aynı yemekleri yapmıyoruz. Farklı bir şey tanıtıyoruz. Tekrar gittiğimde beni gurbetten gelmiş akraba gibi karşılıyorlar.

        'ASLINDA AÇ GEZIYORUM'

        Sizin gitiğiniz yerlere sizi seyreden insanlar da gidiyor mu?

        Siz gelmeden önce Bergama’dan bir ustamız aradı, 3’üncü restoranını açmış. 13’üncü restoranını açıp zincir yapan oldu. Çorum’da bir abi “Fotoğrafını asabilir miyim?” diye sordu, kabul ettim. Çorum’a tekrar gittiğimde gördüm ki 5 katlı binayı benim fotoğrafımla giydirmiş. Abi biraz abartmış. Programlarıma bakıp gezi planı yapanlar var.

        Her yörenin lezzetli yemeklerini yiyorsunuz. Evde durum nasıl?

        Eşimin eli de çok lezzetlidir. Dünyanın en büyük süper marketi olan Anadolu’da gittiğim her yerden bana sipariş verdiği için yaptığı yemekler de çok lezzetli oluyor.

        Bu kadar lezzetli yemeğin içinde bir spor programınız vardır herhalde...

        Programa başladığımda 90 kiloydum hâlâ öyleyim. Spor yapmıyorum ama diğer sunucular gibi program başlayana kadar arabada da beklemiyorum. 14 aylık hareketli bir oğlum var. Onun peşinde koşmaktan kilo kalmıyor. Seyircilerimizin gördüğü bir yemekten 3’üncü çatalı aldığımı kimse görmemiştir. Sonrasındaki çekimde de aç olmalı, iştahla anlatmalıyım yemekleri. Yalandan “Çok güzelmiş” diyemem. Aslında aç geziyorum da kimse inanmıyor.

        "AMACIM HEP DAHA İYİSİ"

        Kariyerinizde hedefiniz nedir?

        Amacım hep daha iyisini yapmak. Türkiye kendi kültüründen bir yıldız çıkarabilecek mi görmek istiyorum. Benim ömrüm yetmese de bir halk müziği sanatçısı muhteşem sahne şovları yapacak, inanıyorum.

        "KİTAP VE YENİ ALBÜMÜM YOLDA"

        Programa ağırlık verip müziği unuttunuz mu yoksa yeni albüm geliyor mu? Çok eğlenceli bir albüm geliyor. 7 bölgenin halk danslarıyla bezenmiş, kendi alanlarında iddialı halk oyunları hocalarıyla hazırlanıyoruz. Halk müziği için çok ilginç isimlerle çalışıyoruz.

        Başka projeleriniz var mı?

        ‘Lezzet Yolculuğu’ adlı kitabımın ilk cildi çok ilgi gördü. Şimdi 2’nci ciltle illeri tamamlıyoruz. 2 aya çıkacak. Bundan sonra 2 cilt de seyahatname olacak. 6 cilltlik bir eser planlıyorum.

        Bir dönem oyunculuk da yaptınız. Devamı gelecek mi?

        Dizi teklifleri geliyor ama burada diziden daha fazla eğleniyorum. Başrol hep benim ve bütün oyuncular gerçek. Bir dönem filminde yer almak isterim. Zaman buldukça misafir oyuncu olarak projelere dahil oluyorum. Korkmama rağmen ‘Kabri Cin’ adlı bir korku filminde oynayacağım. Korkularımı yenmeye çalışıyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ