Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Ayşegül İnci: Müzik paylaştıkça güzelleşen bir şey

        HABERTÜRK MAGAZİN /Başak TATAR

        3 yıl boyunca Teoman’ın vokalistliğini ve bas gitaristliğini yapan Ayşegül İnci, yeni single’ı ‘Seni Görmemem Lazım’ ile müzik listelerindeki yerini aldı. Müzik kariyerinde Teoman ve Yalın’ın arkasında çalan, Gökçe’yle birlikte 4 kadından oluşan 333 adında bir grup kuran İnci, aynı zamanda oyunculuk da yapıyor.

        ■ Bu single yeni bir albümün habercisi mi?

        3 yıl önce albüm çalışmalarına başladım. 2013’ün başı gibi ilk albümüm çıktı. 4 klip çektik. 2016’nın başı itibarıyla da ‘Seni Görmemem Lazım’ı’ yayınladık. Diğer şarkılar da gelecek peşinden. Bu single diğer projelerin habercisi.

        ■ Albüm sonrası nasıl tepkiler aldınız?

        Kendi şarkılarımı yazdığım için yaptığım her projeyi adım olarak görüyorum. Amacım işin mutfağını öğrenmekti. Teoman’a ya da Yalın’a çalarken onlara çok imrenirdim çünkü şarkılarını insanlar da onlarla beraber koro gibi söylerlerdi. Benim de en büyük hayalim mikrofonu tuttuğum zaman seyircilerin şarkılarımı söylemesi. ‘Teoman bana çok şey kattı’

        ■ Sizden yorum almak, yaptıkları çalışmaları dinletmek için kapınızı çalanlar oluyor mu?

        Çok var. Özellikle kadın müzisyenlere destek veriyorum. Bu ülkede sanat yapmak çok zor bir iş. Özellikle kadın olmak ekstra zor bir durum. Bence kadın müzisyenlerin kenetlenmesi gerekiyor. Müzik paylaştıkça güzelleşen bir şey.

        ■ Uzun süre Teoman’la beraber çalıştınız. Bu süreçte size herhangi bir destekte bulundu mu?

        Ben kimseden destek beklemedim ama onun yanında Teoman işi öğrenmek bana çok şey kattı. Bu işin mutfağını bilmek insana çok büyük bir artı sağlıyor. Ben öğreneceğimi öğrendim. Devamında kendi ayaklarımın üzerinde emin adımlarla ilerlemek istedim.

        ■ Bundan sonra sizi ne bekliyor?

        1 ayda 3 milyona ulaştık. Bundan sonraki amacım daha çok şarkı yayınlamak. Kendi bestelerim üzerinden kariyer yaratmak istiyorum. 60-70 yaşımda rafıma baktığımda sıra sıra albümlerimi görmek, bir sürü konser vermiş olmak istiyorum çünkü bizler performans sanatçısıyız. Sahnede müzik yapınca nefes alıyoruz.

        ■ Gökçe’yle de müzikal bir geçmişiniz var. Destekte bulundu mu size?

        İlk albümümden bu yana hep yanımda oldu. Sağolsun bana hep ablalık yaptı. ‘Seni Görmemem Lazım’ın klibini de Marmaris’te Gökçe çekti.

        ■ Müzisyenlik olmasaydı başka hangi mesleğe yönelirdiniz?

        Gazetecilik mezunuyum. Geçen sene akademi 35buçuk’ta oyunculuk eğitimi aldım. ardından ‘küçük prens Müzikali’nde oynadım. Hedeflerimden biri müzikle oyunculuğu birleştirmek. şu aralar başka bir tiyatro oyununda da çalışmalarımız sürüyor.

        ■ Günümüzde şarkıcı olup oyunculuk kariyeri ağır basan pek çok isim var. Bu sizin için de geçerli mi?

        Bence bütün oyuncular şarkı söylemeli, şarkıcılar da oyunculuk eğitimi almalı. Bunlar birbirini besleyen meslekler. Önceliğim müzik ama müziklerini yapacağım bir dizide veya filmde oynamayı da çok isterim. ‘Hedefim müzikle oyunculuğu birleştirmek’

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ