Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Vatanım Sensin 16. yeni bölüm fragmanı ve bölüm özeti

        Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerini ve İzmir'in işgalini konu edinen tarih dizisi Vatanım Sensin, 16. bölümü ile bu akşam ekranlarda olacak. Dizinin yeni bölümünde Azize, Tevfik'e verdiği sözü tutabilecek mi? İşte Vatanım Sensin 16. bölüm fragmanı ve yeni bölüm özeti...

        VATANIM SENSİN 16. BÖLÜM FRAGMANI VE ÖZETİ

        Vatanım Sensin'in 16. bölümünde olaylar şu şekilde gelişecek;Cevdet, ölümden beter olan sürgün yıllarına geri dönmek istememektedir ancak tutuklanması elini kolunu bağlar. Cevdet'in durumu, Azize'nin içini acıtsa da Tevfik'e verdiği sözden geri dönmeyeceğini herkese açıklar.

        REKLAM

        Cevdet'in sonu ise Tevfik'in bayramı olur. Hücredeki kan kardeşini son kez göreceğini düşünen Tevfik, onun canını yakmaktan büyük haz alır. Bu sürede Cevdet, sadece kaçmasının da bir çözüm olmayacağını anlamıştır. Aynı zamanda görevine geri gelmek zorundadır; ancak bu neredeyse imkansız gibi gözükmektedir.

        BİR ÖNCEKİ BÖLÜMDE NELER YAŞANMIŞTI?

        Yunan Başbakanı Venizelos’tan gelen emir ile Vasili’nin görevden alınması isteniyor; Cevdet’in de esir kampına gönderilmesi kararlaştırılıyor! Mustafa Kemal Paşa’nın isteği ile Yunan Ordusu’ndaki görevine devam eden Cevdet’in yeni planı ne olacak? Türklerin sürgün edilmesi kararına karşı İzmir’de ayaklanma çıkacak mı?

        Mustafa Kemal Paşa tarafında yer almaya karar veren Cevdet, Azize ve ailesini koruyabilmek için Azize’den boşanır. Osmanlı üniformasını isteyen Cevdet’in artık tarafa değiştireceğini düşünen ailesi büyük bir şok yaşar. Başta annesi tarafından reddedilen Cevdet, Azize’nin de evden gitmesi kararıyla içinden çıkılmaz bir duruma düşer.

        Eşref Paşa’ya karşı temkinli yaklaşan Cevdet, Yüzbaşı Yakup tarafından uyarılır; zira Eşref Paşa’nın ters düşme durumunda ilk hedefinin Cevdet’in ailesi olduğunu düşünmektedir. Vasili, Eşref ile Miralay Tevfik’in ortak hareket edebileceğini düşünürken, Cevdet’e karşı şüpheleri giderek artar. Ta ki Yunan Başbakanı Venizelos’un yardımcısının, Vasili’yi görevden alıp Cevdet’i de yeniden esir kampına gönderilmesini emredene kadar…

        Öte yandan Türklerin İzmir’den sürgün edilmek istenmesine karşı, ayaklanma başlatılır. Başta Azize ve çocuklarının karşı çıktığı bu karara, halk bayraklarıyla direnir. Teğmen Leon’un kararıyla, Türk halkını evlerinden zorla çıkarmak isterler. Mehmet ile Hilal’in planı ise her şeyin seyrini değiştirir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ