Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Manisa'daki 274 bin büyükbaş hayvanın şap hastalığına karşı aşılanması planlanıyor.

        Bakanlığın 29 Ocak'ta başlattığı aşılama programı kapsamında, il genelindeki hayvanların yaklaşık yüzde 50'sine denk gelen 135 bin büyükbaşta "baskın doz" adı verilen aşılama tamamlandı. Söz konusu çalışmanın 31 Mart'a kadar tamamlanması hedefleniyor.

        Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, AA muhabirine, şap hastalığının besicilikte önemli verim kayıplarına sebebiyet verdiğini söyledi.

        Bu hastalığın hayvan ölümlerine kadar giden sonuçları olduğuna işaret eden Öztürk, şunları kaydetti:

        "Şap aşılaması bizim her zaman önceliklerimiz arasında. Ancak bu yılki farkımız, 3. doz aşılamayla şap hastalığına karşı etkin bir mücadele başlatmış olduk. Manisa'da 60 günlük sürede 274 bin büyükbaşın aşısını tamamlayacağız. Şu anda programın tam ortasındayız ve yüzde 50 aşılama oranına ulaştık. Böylelikle büyükbaş hayvancılıkta önemli sorun oluşturan şap hastalığıyla etkin bir mücadele gerçekleştirilmiş olacak."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler