Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) paydaşlığında Endonezya'da "23. Uluslararası Beytülmakdis Sempozyumu" yapıldı.

        MAÜ'den yapılan açıklamaya göre, Endonezya Djuanda Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ve 12 ülkeden bilim insanının katıldığı sempozyumda, 7 farklı oturumda toplam 150 bildiri sunuldu.

        Sempozyumun açılışında konuşan MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, siyonist saldırılar karşısında ilk günden itibaren Filistin halkının mücadelesinin yanında yer aldıklarını ve akademik programlarıyla bu hassasiyeti ulusal alana taşıdıklarını belirtti.

        Endonezya'da imzaladıkları anlaşma ve protokollerle Filistin hassasiyetini uluslararası alana da aktarmak istediklerini ifade eden Özcoşar, bu çalışmaların Mardin Artuklu Üniversitesinin uluslararasılaşma çalışmalarına da ivme kazandıracağını kaydetti.

        Beytülmakdis Sempozyumunun 23 yıldır aralıksız devam ettiğini bildiren Özcoşar, sempozyumun 24'üncüsünü ise Mardin'de düzenleyeceklerini aktardı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler