Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Barlas'ın yanak okşaması medyanın gündeminde

        Yabancı Sermaye Derneği (YASED) toplantısı sonrasında Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas, sohbet ettiği Başbakan Erdoğan’ın yanağını okşadı. Barlas'ın, Başbakan Erdoğan'la yaptığı bu samimi sohbetin fotoğrafları gazetelerde yayınlanınca medya dünyasında geniş yankı uyandırdı.

        İşte Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertugrul Özkök, Milliyet Gazetesi Yazarı Mehmet Y. Yılmaz ve Mehmet Barlas'ın konuyla ilgili yazıları...

        Masum dokunuş

        Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ise, ’fotoğrafı’ gazetesinin yazarlardan farklı yorumladı. “Gazetecilerin bu tür dokunuşlara ihtiyaçları olduğunu” savunan Özkök’ün köşesinde yorumu şöyle:

        (...) Rahmetli Turgut Özal’ı Houston’da prostat ameliyatı olduğu sırada gazeteci sıfatıyla değil ’sadece geçmiş olsun demek’ için gittim. Kendisine bunu söylediğimde muzip bir gülüşle ’Şimdi seni tefe koyacaklar’ dedi.

        (...) Dün Barlas’la konuştum ’Daha önce Özal’ın da yanağından okşamıştım’dedi. ’Cezaevindeyken de Tayyip Bey’i ziyarete gitmiş, elimi yanağına koymuş, ’Bu da geçer’demiştim. Başbakan’ın ekonomi konusunda konuşmasını beğendiğim için yine elimi yanağına koyup ’Bu çizgiyi bozma dedim’ diye devam etti.

        (...) Gazeteciler, siyasetçilerle arkadaş olamaz mı? Şunu itiraf edeyim. Barlas ve benim gibi düşünen gazeteciler bu sektörde azınlıktayız. Çoğunluk, gazetecilerin siyasilerle, işadamlarıyla arasına çok yüksek duvarlar çekmesi, hiçbir şekilde arkadaşlık ilişkisien girmemesi gerektiğini düşünür. Ama nedense aynı kişiler, sendikacılarla, kendileri gibi düşünen siyasetçilerle böyle ilişkiler kurmaktan geri durmazlar. Bence doğrusu da budur. Sonunda bizler de insanız ve bazı insanlara sempati , bazılarına da antipati duyuyoruz. Yani ben bu fotoğrafa baktığımda sadece insani bir dokunuş gördüm. Ve şuna da kesinlikle inanıyorum. Biz gazetecilerin böyle dokunuşlara ihtiyaçları var.

        Karizması çizildi

        Hürriyet Gazetesi yazarı Mehmet Y.Yılmaz ise; “Kasımpaşalı karizmasının yerle bir oldu” başlığıyla köşesinde şu yorumu yaptı:

        (...) Çok yakın arkadaşlarım arasında Hazine Müsteşarlığı, Valilik, Büyükelçilik gibi devletin önemli makamlarına yükselenler oldu Özel görüşmelerimizde arkadaşlığımızın düzeyinde bir değişiklik olmadı. Ama yabancıların yanında ya da makamlarında el-kol hareketli şakalarda bulunmayı hiç düşünmedik. Konunun başbakan açısından karizmayla ilgili bir yönü de var. Bir ’Kasımpaşa Delikanlısının’yanağının okşanmasının alemde yerinin olduğunu’zannetmiyorum. Bu fotoğraf üzerine uzun uzun konuşulacak, yazılıp çizilecek. Ama ben en çok karikatürcülerin ’bu tabloyu’ nasıl yorumlayacaklarını bekliyorum.

        BARLAS: Cezaevinde de elimi yanağına koymuştum

        Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas, ’fotoğraf’ eleştirilerine yanıt vermedi. Fotoğrafın çekildiği toplantıyı anlattı. Barlas, ’Yatırımcı sermayenin yerlisi de yabancısı da aynıdır’başlıklı köşesinde şöyle dedi:

        (...) Toplantı bittikten sonra benim yöneteceğim oturuma geçilecekti. Erdoğan bana yabancı şirket temsilcileri ile görüşeceği için kalamayacağını söyledi ve özür diledi. Ben de Erdoğan’a konuşmasını beğendimi söyledim, elimi yanağına koyarak, ’aman ekonomide bu çizgiden sapmayın’ dedim. Başbakan olmadan önce bir şiir okudu diye hapsedildiğinde onu cezaevinde ziyarete etmiş ve yine elimi yanağına koyarak, ’Üzülme bu da geçer’ demiştim. Sonra bizim oturuma geçtik....

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ