Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Tarih sayfasına veda, tarih dergisine merhaba!

        GEÇEN haftaya kadar, 15 sene boyunca, Türkiye’nin en büyük gazetelerinde pazar günleri tam sayfa tarih yazdım.

        Bu 15 senenin yaklaşık bir buçuk yılı, kurulduğu günden itibaren HABERTÜRK’te geçti.

        Tarih sayfalarında güncel olaylarla geçmişi biraraya getirdim, günümüzün olaylarıyla tarihteki benzerlerini yanyana sundum. Davranışların değişmediğini, Türkiye’de yaşananlarda ve dış dünyanın biz Türkler’e bakışında da pek bir değişiklik olmadığını göstermeye çalıştım.

        “Tarihin Arka Odası” ve “Öteki Dünya” isimli bu sayfaların, tarihin Türkiye’de tekrar konuşulur olmasını ve yeniden sevilmesini sağladığı söylenir. Bu sayfalar, zaman içerisinde diğer gazetelere de ilham verdi, sayfalarımın benzerlerini yapmaya çalıştılar ve basında hâlâ vârolan bir “tarih modası” başladı.

        Derken, Fatih Altaylı, beni çıkmayı senelerce reddettiğim televizyonda görünmeye ikna etti ve tarih konularını ekrana taşıdık. Habertürk TV’sinde her hafta yaptığımız “Tarihin Arka Odası” ve “Teke Tek Özel”, Türkiye’nin en çok seyredilen programlarından oldu.

        Sizlere, bugünden itibaren her Pazar, gazeteniz HABERTÜRK ile beraber 24 sayfalık bir tarih dergisi vermeye başlıyoruz. Geçmiş, bugün ve gelecek, bundan böyle “Habertürk Tarih”te her hafta birarada olacak.

        Böyle bir yayına başladıktan sonra da, gazetede yaptığım tarih sayfasına artık gerek kalmadığını düşündük.

        Dolayısı ile, 15 seneden buyana Pazar günleri tam sayfa tarih yazmaya, bu haftadan itibaren veda ediyorum. Her Pazar, tek bir “Tarihin Arka Odası” sayfası yerine, artık 24 sayfalık “HABERTÜRK TARİH” dergisini okuyacaksınız.

        Gazetedeki köşe yazılarım ise, devam edecek. Tarihi de ilgilendiren önemli bir güncel olayın meydana gelmesi halinde, gerekirse derginin yayınını, yani Pazar gününü beklemeden, gazeteye de konuyla ilgili olarak ayrıca yazacağım.

        Tarih yayıncılığımızda yepyeni bir sayfa açacağına inandığım ve Türkiye’de bugüne kadar yayınlanmış en yüksek tirajlı tarih dergisi olan Habertürk Tarih’i beğeneceğinizi ve zevkle okuyacağınızı ümid ediyorum.

        Dergimiz, tarihi sevenlere hayırlı olsun!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ