Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya İlhan Selçuk hayatını kaybetti!

        Türk basınının duayen isimlerinden Cumhuriyet gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk 85 yaşında İstanbul'da hayata veda etti. Selçuk, Perşembe günü Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde toprağa verilecek.

        2008 yılında Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve sevk edildiği mahkeme tarafından serbest bırakılan Selçuk, bir süredir tedavi gördüğü Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi yoğun bakım servisinde hayatını kaybetti.

        1925 yılında Aydın'da doğan ve Cumhuriyet Gazetesi'nde haftanın 6 günü yayımlanan Pencere köşesini yazan Selçuk, aynı zamanda gazetenin yayın kurulu başkanıydı. Selçuk, 1950'de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi, avukatlık, matbaacılık, dergi ve gazetelerde yazı işleri müdürlüğü yaptı. İlk yazıları 1952 yılında 41 Buçuk isimli mizah dergisinde çıkan Selçuk, 1963'den günümüze Cumhuriyet Gazetesi'nde makale yazarlığını sürdürüyordu. Selçuk'un eserleri şunları:

        "Uzak Komşu Rusya'dan Gezi Notları (1967) - Gezi notları

        Mustafa Kemal'in Saati (1969) - Belgesel yazılar

        Yüzbaşı Selahattin'in Romanı (2 cilt, 1973/1975) - Roman

        Güzel Amerikalı (1976) - Gezi notları

        Sovyetler, İran, Amerika İzlenimleri (1976) - Gezi notları

        Yeni Kırallar, Yeni Soytarılar (1976) - Belgesel yazılar

        Ağlamak ve Gülmek (1982) - Belgesel yazılar

        Düşünüyorum Öyleyse Vurun (1984) - Belgesel yazılar

        Görülmüştür (1986) - Belgesel yazılar

        Ziverbey Köşkü (1987) - 12 Mart dönemi tutukluluğu anıları

        Japon Gülü (1988) - Gezi notları

        Enel Hakk'ın Hakkı

        İskele Sancak Sol - Sağ - Şeriat

        Düşünüyorum Öyleyse Vurun"

        İLHAN SELÇUK KİMDİR?

        Usta yazar İlhan Selçuk, 1925 yılında Aydın’da doğdu. 1950 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Avukatlık, matbaacılık gibi işlerde çalıştıktan sonra, dergi ve gazetelerde yazı işleri müdürlüğü yaptı. İlk yazıları 41 Buçuk isimli mizah dergisinde çıkmıştı. 1963 yılında kağısından adımını attığı Cumhuriyet Gazetesi'nde günümüze dek yazılarını sürdürdü. İlk iki kitabı gittiği yerler üzerine bir incelemelerdi: Güzel Amerikalı (1976), Uzak Komşu Rusya’dan Gezi Notları (1967). Mustafa Kemal’in Saati'nde belgesel yazılarını derledi, Yüzbaşı Selahattin’in Romanı adlı iki ciltilik bir roman yayınladı. Ayrıca Sovyetler, İran, Amerika İzlenimleri, Yeni Kırallar Yeni Soytarılar, Ağlamak ve Gülmek, Düşünüyorum Öyleyse Vurun, Görülmüştür, Ziverbey Köşkü ve Japon Gülü gibi kitaplara da imza atmıştı. Son bir buçuk yıl içinde ismi Ergenekon davasıyla da gündeme gelen Selçuk 21 Haziran 2010'da, 85 yaşındayken hayata gözlerini yumdu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ