Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya "Medyada karteli biz yıktık"

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan HABERTÜRK TV'de katıldığı 'Sansürsüz Özel' programında Yiğit Bulut'un sorularını yanıtladı. Medya ile ilgili soruya yanıt verirken "Türkiye'de medya kartelini biz yıktık" diyen Erdoğan, reklam almak için telefon açıp tehditte bulunan medya patronları gördüğünü söyledi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik 'kalpazan' yakıştırmasını 'terbiyesizlik' olarak değerlendiren Erdoğan, TÜSİAD'ı da sert bir dille eleştirdi.

        Medya eleştirilerine ne diyorsunuz. Sizin için 'Kendi medyasını yaratmaya çalışıyor' diyorlar...

        Onların hiçbirinin patronu ben değilim. Medyada hiç görmediğim şeyler gördüm. Başbakan olmadan önce ben bunları bilmezdim. Reklam alacak bir telefon tehdit... 'Niye bana reklam vermiyorsun?' Yahu mecbur muyum? Yani vermediği takdirde onun canını okudun. Hele borsada ise o şirket, yandı. Ben medyada kartel olmasına karşıyım. Çok sesli bir medya olmalı. Ve biz medyada karteli yıktık, çökerttik.

        Muhalefet 'yüce divan için kendi Anayasa Mahkemes'ini kuruyorlar' diyor...

        Eline almışlar bir dosya konuşuyorlar. Belediye başkanlığı dönemimde 6 ya da 7 dosyam vardı. Ne zaman partiyi kurduk, dosyaların sayısı 52'ye çıktı. Bu dosyaların kalma sebebi, biz milletvekili olunca, ki vekilliğime mani değildi, milletvekili olmamız hasebiyle kaldı. Bu ülkenin başbakanına kalpazan demeyi çok terbiyesizce görüyorum. Ona dava açacağım o ayrı mesele. Akbil davasında benimle birlikte olan arkadaşlarım beraat etmiştir. Bu dedikleri dosya o dosya. Sen kalkıp burada bana onunla saldırıyorsun. Bununla sen ne elde edeceksin? Beni İstanbullu tanıyor. O dönemden sonra da bizim zihniyetimiz İstanbul'da... Şu İstanbul'da yaptıklarımız ortada. Bunlar görmezlikten gelinir mi? Büyük düşünmek budur.

        TÜSİAD da zaman zaman hükümeti eleştiriyor...

        "Onlar milletin temsilcisi değil. Biz milletin temsilcisiyiz. Onlar gücünü sermayeden alıyor. 16 milyon seçmen bize görev vermiş. Sermayeden gücü bir yere kadar alırsınız. Bize de destek olmanız lazım. Ben onları çok dinledim. Her zaman dinliyoruz. Bazen haddi tecavüz olduğu zaman da bizim gereğini söylememiz lazım. Senin paran olduğu kadar benim de arkamda milletim var. Anadolu sermayesini daha samimi görüyorum. TÜSİAD kendisini çek etsin ve Anadolu sermayesi ile işbirliğine gitsin. Bu anayasayı beğenmiyorsa çıksın açıkça hayır desin, gerekçelerini de söylesin. Diyemiyorsa da çıksın açıkça 'ben bu değişikliği destekliyorum' desin. Taraf olmayan bertaraf olur çünkü."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ