Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya “Asker gözden düştü ben de işlevimi kaybettim”

        Mehmet Ali Kışlalı kuruluşundan beri yazdığı Radikal gazetesinden neden ayrıldığını anlatırken çarpıcı açıklamalar yaptı..

        Kışlalı “Neden ayrıldığımı biliyor değilim doğrusu. Yeni bir yönetim işbaşına geçti. Eski kadronun bir kısmından da yararlanarak yeni bir kadro oluşturdular. Yeni bir kavramla, pek alışık olmadığım diyeceğim” dedi..

        RADİKAL ALIŞIK OLMADIĞIM KAVRAMLAR ORTAYA ATTI…

        Mehmet Ali Kışlalı yeni Radikal’de uygulanmaya çalışılan bu yeni kavramı şöyle anlattı..

        İstanbuldaki önemli gazetelerin hepsinde çalıştım…1960 dan 1999’a kadar dünyanın belli başlı gazetelerinin Türkiye muhabirliğini yaptım. Radikal’i yeniden üstlenen kadro benim bugüne kadar duymadığım kurallar içinde gazetecilik yapacaklarını ilan ettiler. Benim bildiğim gazete diyince bu haber demektir. Haberin ne olduğunu gördüm ben belli başlı gazetelerde. Haberin ne olduğu hakkında bir fikrim var.

        YAZAR DEĞİL MUHABİR SOKAKTA DOLAŞIR..

        “Bir kere yazarlar için sokakta dolaşan yazar diye bir şey yanlış anlamadıysam. Bir kere bu muhabirlerle ilgili bir husustur, bunlar bilinen şeyler. Bunun dışında kendilerine has bakış açıları var. Ben gazeteci olarak ilgiyle izliyorum…

        TÜRKİYE’DE TABLOİD TUTMAZ…

        Kışlalı Radikal’in yeni hali ve yapısı ile ilgili eleştiriler de getirdi…

        Usta gazeteci "Türkiye’de tabloid tutmaz" dedi. Kışlalı şöyle konuştu:

        “Yeni hali çok değişik. Türkiyede şimdiye kadar denenmiş ama başarısız olduğu kanısına varılmış tabloid boyutunu getirdiler. Tabloidin içeriği de batıdakilere benzemiyor. İlgiyle izliyorum.”

        ASKER GÖZDEN DÜŞTÜ BEN İŞLEVİMİ KAYBETTİM…

        Mehmet Ali Kışlalı 'Radikal neden yolunu sizinle ayırdı?' sorusuna da “önce anlayamadım doğrusu, ancak daha sonra kimler muhafaza edildi hangi yaklaşım içindeler görünce bir intiba edindim dedi…

        Kışlalı “benim asıl işlevim TSK’yı yakından izlemekti. Radikal okurları TSK’ya pek sempatiyle bakmazlar. Yazarları da. Murat Belge benimle aynı gazetede yazamayacağını söyleyerek ayrılmıştı şeklinde konuştu…

        Mehmet Ali Kışlalı “Radikal’in en büyük özelliği her türlü fikre yer verilmesiydi. Ama şimdi zannediyorum yapılan en büyük değişiklik Radikal’in bu özelliğinin kaldırılmak istenmesi dedi.

        Kışlalı “asker gündemden düştü farzediliyor. Büyük çapta da düştü. Askeri konularda uzmanlaşmış yazara pek ihtiyaç yok deniyor” dedi…

        Mehmet Ali Kışlalı Yargıtay Başsavcısı Yalçınkaya’ya da destek verdi. Kışlalı “Başsavcı’nın söylediklerinde yasadışı bir şey görmüyorum” Şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ