Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Wall Street Journal Avrupa tirajını şişirdi

        HABERTURK.COM

        The Wall Street Journal'ın Avrupa edisyonunun tirajısını yüksek göstermeye yönelik bir takım girişimler yaptığına dair İngiliz Guardian'ın ortaya attığı iddia medya devi News Corp.'nın dertlerine, telekulak skandalının ardından, bir yenisini daha ekledi.

        İDDİA İLE GELEN İSTİFA

        News Corp. The Wall Street Journal Europe'nın yayıncısı olan ve yasadışı tiraj arttırmaya yönelik ilişkiler kurduğu iddia edilen Andrew Langhoff istifa etmek zorunda kaldı.

        İSTİFAYA DAİR RESMİ AÇIKLAMA: EDİTÖRYAL BÜTÜNLÜĞÜN İHLALİ

        News Corp ise bu yayıncısının bu yüzden istifa ettiğine dair söylentileri ret etti. News Corp'un sözcülerinden Kate Dobbin onun istifasına yönelik olarak yaptığı açıklamada istifa nedeni olarak editöryel bütünlüğün ihlal edilmiş olmasını gösterdi.

        ŞİŞİRME İDDİALARI RET EDİLDİ

        Dobbin onun istifasının Londra merkezli Guardian gazetesinde bahsedilen gazete satışlarının şişirilmesine dair iddialar ile alakalı olmadığını söyledi.

        SPONSOR FİRMA İLE YAKIN İLİŞKİLER TİRAJ ŞİŞİRMEYE YÖNELİK

        Guardian dün gazetenin Avrupa edisyonun bir sponsor ile olan ilişkisinin - Executive Learning Partnership'in(ELP) - gazetenin tirajına dair verilerin şişirilmesine yönelik geniş çaplı çabaların bir parçası olduğunu söylemişti.

        LANGHOFF: BAĞIMSIZLIĞA ZARAR VEREN BİR ANLAŞMA OLARAK GÖRÜLEBİLİR, O YÜZDEN İSTİFA ETTİM

        Langhoff ise 11 Ekim'de, ELP ile yapılan bir editoryal düzenlemenin editöryal bağımsızlığa hasar veren bir anlaşma olarak görülebileceğini belirterek, istifasını verdi.

        GUARDIAN: LANGHOFF TİRAJ ŞİŞİRMEYE YÖNELİK ANLAŞMA YAPTI

        Guardian'a göre Langhoff üçüncü şahısların, Hollanda merkezli ELP'nin The Wall Street Journal Avrupa gazetelerini alırken zararını karşılamaları için, para akıtmalarına yönelik bir düzenleme yaptı diyor. İngiliz gazetesi bu iddiasını da iç elektronik postalara dayandırıyor.

        ELP GAZETE TİRAJININ YÜZDE 16'SINDAN SORUMLU

        Guardian ELP'nin Wall Street Journal Europa'nın Avrupa tirajının yüzde 16'sından sorumlu olduğunu söylüyor. Bu da günde 12bin gazeteye tekabül ediyor ve her bir gazete için sadece 1 Avro veriliyor diyor.

        PROMOSYON PROGRAMI İŞİN PARAVANI

        İngiliz gazetesi iddialarını sürdürüyor, News Corp'un bir promosyon programı başlattığını ve bu yolla ELP'yi de içeren sponsorlara gazete alırlarken iskonto yapıldığını ve bu gazetelerin çocuklara dağıtıldığını, bunun karşılığında da gazetede sponsorların isminin yer aldığını söylüyor.

        Guardian bu promosyon programının gazetenin Avrupa edisyonun günlük satışının yüzde 41'ine ulaştığını söylüyor.

        ELP HENÜZ YORUM YAPMADI

        News Corp iddiaları ret ederken, ELP henüz bu konuda yorum yapılması talebine olumlu bir cevap vermedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ