Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya MGD gecesinde Meryem Uzerli ile Songül Öden, ödül alan Kıvanç Tatlıtuğ'u ayakta alkışladı

        Bu yıl 18'incisi düzenlenen Magazin Gazetecileri Derneği (MGD) Altın Objektif Töreni, Ataköy Sheraton Otel'de gerçekleşti. Pek çok ünlü ismin bir araya geldiği görkemli gecede yılın en iyi magazin gazetecileri ve sanat dünyasının renkli isimleri, davetlilerin alkışları arasında ödüllerini aldı. En başarılı magazin gazetecileriyle birlikte televizyon, sinema, tiyatro ve müzik dünyasının zirvesindekileri buluşturan gece, MGD Başkanı Sinan Tosun ve The Stones Yeşilköy Yönetim Kurulu Üyesi Güneş Karahan'ın ev sahipliğinde gerçekleşti. Bu arada gecede bir ilke imza atılarak derneğin kurucu üyelerine birer teşekkür plaketi takdim edildi. Gecenin sunuculuğunu Doğa Rutkay ve Yosi Mizrahi üstlenirken geceye Adnan Şenses, Gürsel Tekin, Kıvanç Tatlıtuğ, Meryem Uzerli, Demet Akalın-Okan Kurt, Alişan, Serdar Gökhan, Ece Gürsel, Emrah, Zeynep Mansur, Selami Şahin, Şahin Özer, İsmail Güneş, Tuğba Özay, Songül Öden gibi birçok seçkin isim katıldı.

        AHMET KAYA ÖDÜLÜ BAĞLAMACISINA

        Magazin Gazetecileri Derneği'nin ödül gecesindeki en büyük sürprizi ise Ahmet Kaya adına özel ödül verilmesi oldu. Ahmet Kaya, 1999 yılında MGD töreninde "Kürtçe şarkı yapıyorum ve klip çekiyorum. Bunu yayınlayacak yürekli bir kanal olacağını da biliyorum" dedikten sonra bazı davetlilerin saldırısına uğramış, uzun süre bu konuda tepki görmüş ve ardından da ülkeyi terk etmişti. 13 yıl sonra Ahmet Kaya'ya bir özür niteliğinde verilecek olan Ahmet Kaya Özel Ödülü'nün ilkini Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya, Ahmet Kaya'nın bağlamacısı ve orkestra şefi olan Ümit Yılmaz'a verilmesini istedi.

        Savaş Ay'ın elinden Ahmet Kaya Özel Ödülü’nü almak için sahneye çıkan Ümit Yılmaz, "Ahmet Kaya 1999 yılında değil tüm yaşantısı boyunca duruşu, başkaldırışı, kişiliği ile kendisini gösterdi. 1993'ten vefatına kadar arkasında bağlama çalan birisi olan orkestra şefliğini yapan biri olarak o yıldan beri yaşadığı sıkıntıyı biliyorum. Her şeyi yapan oydu, ödülü ben alıyorum. Yaman bir çelişki oldu. Ödülü Gülten Kaya, ailesi adına sevenleri, türkü dostları ona inanmış uzun yıllar sonrada fark edebilmiş tüm insanlar için alıyorum. Umarım o da bizi duyuyordur" dedi. 18. Altın Objektif Ödül Töreni'nde, Avusturya'da düzenlenen dünya korolar şampiyonasında dünya birincisi olan Boğaziçi Caz Korosu da sahne aldı. Gecenin finalinde ise Murat Yeter, Aykut Gürel ve arkadaşlarından oluşan 90-60-90 projesiyle Messele Müzik Grubu eşliğinde şarkılarını seslendiren Selami Şahin konuklara unutulmaz dakikalar yaşattı. 18. Altın Objektif Ödül Töreni gecesine Ataköy Sheraton Oteli, Ataköy Marina Park, Confetti Süsleme ve Organizasyon, Ritim Hediyelik Eşya, Hürriyet, TRT Müzik, CDS Creative Design Studio ve Şişli Belediyesi de katkıda bulundu.

        GECEDEN NOTLAR

        - Sanat hayatının 30. yılını dolduran sanatçı Emrah, MGD gecesinde 30. yılı şerefine özel ödül aldı. Emrah, ödülünü annesi ve vefat eden babasına ithaf ettiğini belirtti.

        - "Yılın En İyi Drama Dizisi Kadın Oyuncusu" ödülünü alan Meryem Uzerli ödülünü aldıktan sonra aynı masada oturduğu Kıvanç Tatlıtuğ ve Songül Öden'e iltifat etti. Uzerli, "Böyle bir ödül aldığım için çok mutluyum. Kıvanç Tatltuğ ve Songül Öden gibi isimlerle aynı masada oturmaktan gurur duyuyorum" dedi.

        - "Yılın En İyi Drama Dizisi Erkek Oyuncusu" ödülünü alan Kıvanç Tatlıtuğ ise ödülü almaktan mutlu olduğunu belirttikten sonra kendisine iltifat eden Meryem Uzerli'ye karşılık verdi. Tatlıtuğ, "Meryem Uzerli o kadar naif, kibar ve doğal ki aramıza katıldığı için çok mutlu oldum" dedi. Bu arada ödül töreni boyunca Kıvanç Tatlıtuğ'un eski sevgilisi Songül Öden ile aynı masada olması dikkatlerden kaçmadı.

        - Yakın dostu Alişan ve eşi Okan Kurt ile MGD ödül törenine katılan Demet Akalın, geceden ödülünü almadan ayrıldı. Okan Kurt, "Bıyıklı olmamı eşim istiyor. Ama çocuğumuz olduğu zaman bıyığımı keseceğim" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ