Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Yarışmalar Bakan Fatma Şahin, Atalay Demirci ile bir araya geldi

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''Yetenek Sizsiniz Türkiye'' programında birinci olan ve yetiştirme yurdunda büyüyen Atalay Demirci ile bir araya geldi.

        Şahin, makamında gerçekleşen görüşmede, Demirci'yi, ''Bizim 14 bin evladımız var. Evlatlarımızın içinde bugün Türkiye'de 'Yetenek Sizsiniz'de birinci olan, bize ait birinin bu başarıyı sağlamış olması bütün çocuklarımızı çok heyecanlandırdı. Bu bakımdan bizim için çok kıymetli, değerlisiniz'' sözleriyle karşıladı.

        Bakanlığa bağlı kurumlarda büyüyen çocuklara ''Siz her şeyi başarabilirsiniz'' dediklerini aktaran Şahin, başarı örneklerini, hikayelerini, başarabilenleri görmenin çocuklara motivasyon sağladığına işaret etti. ''Bu bakımdan da kurumda herkesin idolü olmuş durumdasınız'' diyen Şahin, Demirci'yi başarısından dolayı tebrik etti.

        Kurumlarda kalan çocukların özgüvenlerini artırmaya büyük önem verdiklerine vurgu yapan Şahin, fiziki şartların geçmişle kıyaslanmayacak kadar iyi olduğunu, hiçbir eksiğin olmadığını ifade etti.

        Yoğun programı nedeniyle Demirci'yi televizyonda izleme fırsatı bulamadığını ancak daha sonra kayıtları izlediğinde çok büyük bir özgüven gördüğünü dile getiren Şahin, bir mesleğin iyi şekilde yapılması için özgüvenin öneminin altını çizdi.

        İnsanları güldürmenin zorluğuna dikkati çeken Şahin, güldürmenin zeka, birikim ve analiz gerektirdiğini belirterek, şunları söyledi:

        ''Yalnızca bir gülümseme değil, toplumun zihin kodlarında bir değişimi, bir bilinci yükseltme, farkındalığı artırma da buradan geçiyor. Sizin Türkiye için de bizim toplumumuz için de bize ait yerli ve önemli bir karakter olduğunuzu, önemli bir başarı noktası yakaladığınızı düşünüyorum. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak bizim çok geniş bir alanımız var. Yapacağımız çok işler var. Sizin bu yeteneğinizi, gücünüzü, gençler ve toplum üzerindeki etkinizi de topluma doğru mesajlar vermeye yönlendirmede de doğru olacağını düşünüyorum.''

        "EN ÖNEMLİ PROBLEMİMİZ ÖTEKİ GİBİ HİSSETMEYDİ"

        Demirci de kurumlarda kalan çocuklardan aldığı ''Bize umut oldunuz'' mesajlarının kendisine gurur verdiğini belirtti. Yurtlarda kalan çocuklar için elinden gelen yardımı sunmaya hazır olduğunu dile getiren Demirci, ''Bir telefonla yanınızdayız'' dedi.

        Kendisinin yetiştirme yurdunda olduğu dönemle bugün arasında büyük farklılık olduğunu vurgulayan Demirci, 300'den fazla insanla, 30-40 kişilik yatakhanelerde, koğuş sisteminde yaşadıklarını anlattı. Sevgi Evleri Projesi'ni çok önemsediğini dile getiren Demirci, şöyle konuştu:

        ''Sevgi Evleri, o çocukların toplumla kaynaşması, kendini öteki gibi hissetmemesi adına çok önemli bir projeydi. Bizim en büyük problemimiz toplumla kaynaşma, toplumdan kendini farklı hissetme, öteki olduğunu hissetme durumuydu ve hat safhadaydı bu. Ama şimdi çocuklar öyle yetişmiyor. Çok önemli bir iş yapıldı. İnşallah bundan sonraki süreçte de toplum o çocuklara 'tu kaka' şeklinde değil de gerçekten şefkat ve ilgi gösterilmesi gereken insanlar nazarıyla bakarsa, böyle yaklaşırsa biz bu kanayan yarayı hep birlikte şifaya çeviririz diye düşünüyorum.''

        Demirci'nin bu sözleri üzerine Bakan Şahin de yeni sistemde çocukların apartman dairelerinde yaşadığını, herkes için çok normal olan bu düzenin yurtlarda kalan çocuklar için büyük önem ifade ettiğini aktardı. Şahin, şunları kaydetti:

        ''Onlara gidip 'ne fark var' diye sorduğunuz zaman, 'Bakanım, adresim var. Halıya ayağımla basıyorum' diyorlar. Ne kadar basit bir şey değil mi? Aslında insanların evinde ayağıyla halıya basması ne kadar normal. 'Okula giderken adres kısmında yuva yazmıyorum. Sokağım, numaram var' diyorlar. Beni çok etkiliyor bunlar.''

        Çocukların evlerde sorumluluk almayı da öğrendiğini vurgulayan Şahin, sorumluluk vermeden yetişen çocukların 18 yaşından sonra ''sudan çıkmış balığa döndüklerini'' belirtti.

        Bakan Şahin, Demirci'nin başarısını ''O sistemden bu başarıyı sağlamanız, hastalıkla baş edip çıkması, her şey bir tarafa, insan olarak çok büyük bir başarı hikayesi. Yetenek bir taraf ama o sistemin içinden bu kadar özgüvenle çıkıp, başarmış olması bizim açımızdan, bizim çocuklarımız açısından, sistem açısından o kadar önemli bir şey ki. Amacımız sizin sayınızın çoğalması, o yüzden de sistemi sürekli revize ediyoruz'' sözleriyle değerlendirdi.

        Siyasetle ilgili anılarının sorulması üzerine Demirci, siyasetle ilgili neredeyse hiç anısı olmadığını söyledi.

        Demirci, siyasetteki gözlemlerine ilişkin soruyu da gülerek ''Gözlemlerim var tabii ama onları sonra konuşuruz'' yanıtını verdi.

        Bakan Şahin de Demirci'nin bu sözleri üzerine, gülerek ''Mesela şu an benimle alakalı kafasında, 'r'lerimle alakalı bir çok şeyin oluştuğuna eminim. İzlemeyi de çok kıymetli bulurum'' dedi.

        "BAŞBAKAN ERDOĞAN'I GÜLDÜRMEK İSTERİM"

        Şahin'i bir oyununda misafir etmeyi çok istediğini kaydeden Demirci, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da güldürmeyi istediğini, ''Çünkü çok az gülüyor yoğunluktan. Neşeli, nüktedan bir insan olduğunu da biliyorum. Her şeyi unutsun, telefonu, işi, siyaseti, ülkeyi unutsun, gerçekten kendini bıraksın ve gülsün istiyorum. Bunu da bir görev gibi hissediyorum'' dedi.

        ''Başbakan'ı gördüğünüzde ilk espriniz ne olur'' sorusuna da Demirci, ''Evet, gerçekten uzunmuşsunuz'' yanıtını verdi.

        Sanatın dilinin çok önemli olduğunu ve topluma büyük etki ettiğini belirten Demirci, ''Biz televizyonu okuyan, kitabı seyreden bir toplumuz maalesef. Tersini becerebilirsek çok güzel olacak. Televizyonda da madem bu kadar teveccüh var, o yolla da insanlara doğru şeyleri göstermenin yollarını arayıp bulmalıyız diye düşünüyorum'' değerlendirmesinde bulundu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ