Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Yarışmalar Bir Milyon için yarı finaller sonuçlandı!

        18 Ekim Cuma Akşamı Türkiye “Bir Milyon Benim!” diyen 19 yarışmacıyla tanışacak.

        Aralarında mühendislerden, akdemisyenlere, ev kadınlarından işçilere sorulan 100 soruda, en fazla doğru cevabı en hızlı sürede veren 19 kişi artık 1.000.000.TL’lik büyük ödüle çok yaklaştı.

        Toplam 13 bölüm sürecek yarışmanın iddalı finalistlerinden birisi de Mersinli Biyokimya uzmanı, 2 çocuk annesi Fevziye Uysal Gültaş.

        Anne ve babasıyla yaşadıkları köyde, 10 kardeşiyle geçirmiş çocukluğunu. Anneleri tarlada çalışmaları için ne kadar ısrar etse de, biraz da babalarının gizli desteğiyle, 10 kardeş de üniversite mezunu olmuş.

        Fevziye okumaya merakını “Evi süpürürken kenarda bir gazete parçası bulsam, bir kenara saklar akşam gizli gizli okurdum” diye anlatıyor.

        “Çınar’ım ve Defnem beni toprağa bağladı.” diye çocuklarını anlatırken, “Bir Milyon Kimin yarışmasında Türkiye’nin en zeki 19 insanı arasında bulunmak bile benim için dünyanın en büyük mutluluğu, keşke babam da bu günü görebilseydi..” diyor.

        KAZANDIĞI PARAYLA KİTAP OKUYACAK

        41 yaşındaki Fevziye Hanım Bir Milyon TL’yi kazanırsa, ünlü yazar Ann Morgan’ın hayaline çok özenirmiş, bir ev tutup, her şeyden uzaklaşıp bir sene boyunca, hiç bir şey yapmadan sadece kitap okumak istiyor...

        KANSER TEDAVİSİ SONUÇLANDIĞI GÜN ELEMELERE KATILDI

        Toplam 13 bölüm sürecek yarışmanın iddalı finalistlerinden biri ev hanımı Hanife Gülkeleş.

        Eşinin ve ailesinin desteğiyle bir aydır gece gündüz yarışmaya hazırlanırken ev işlerini bir kenara bırakan Hanife Gülkeleş, 45.000 fazla yarışmacı adayının içerisinden 19 finalist arasında kalmayı başarmasının kendisi için özel bir işaret olduğunu düşünüyor.

        Göğüs kanseri tedavisi gören Hanife, tedavisinin sonuçlandığı gün elemelere gelip yarışmaya katılmış.

        Bir ev hanımı olarak finalde yer almaktan gurur duyan Hanife çalışkanlığı ve azmiyle rakiplerini zorlayacak gibi gözüküyor.

        40 YAŞINDA EV HANIMI

        İstanbul’da yaşayan Hanefi Hanım aslen Sivaslı. 4 yıllık evli ve çocuğu yok. Liseden mezun olduktan sonra Açık Öğretim Fakültesi’nde Sosyal Bilimler okumuş fakat 1 yıl sonra babasının geçirdiği bir hastalık sebebiyle okulu bırakmak zorunda kalmış. Hayalinde psikoloji okumak varmış. Babası ameliyat olduğu için okuyamamış. Babası bir restaurant da aşçılık yapan Hanife Hanım 10.000 Soru-Cevap Kitapçığını iki kez okumuş, şimdi soruların çoğuna hakimmiş.

        İLKOKULDAN BERİ GAZETE OKUYOR

        Okumayı öğrendiği günden beri her gün iki gazete okurmuş. Yazı karakterini görse hangi gazete olduğunu ezbere bilirmiş. Ortaokul 2. Sınıfta, bütünlemeleri geçememiş, sınıfta kalmış. 3 sene geçememiş sınıfı. En son tarih kitabını ezberlemiş sınavı geçmiş ve kendisinden 3 yaş küçük kızkardeşiyle okumaya devam etmiş. Liseyi 20 yaşında bitirmiş.

        Bir lokantada aşçılık yapana babası o sene kalp ameliyatı olup malulen emekli olmuş, o da okuyamamış.

        Annesi çocuk bakıyor, babası hastalığından dolayı çalışamıyor.

        5 senedir evli olduğu eşinin su istasyonu var.

        Hayatı boyunca sadece anketörlük yapmış o da 1-2 yıl. Hayatı boyunca kendi kazandığı para o sadece.

        NASIL HAZIRLANMIŞ

        Kitapçığın %40’na hakimmiş. 3 kere okumuş. Özel bir sistemi yok. Hayatı boyunca hep okumuş eline ne geçse okurmuş.

        Göğüs kanseri tedavisi görüyor. Bizim elemelere geldiği gün tedavisi bitmiş. ilk gün 10 Soruyu geçememiş, ikinci gün başarmış. O gece kitapçığa biraz daha çalışmış.

        Şimdi sadece ilaç kullanıyor. Sağ göğsü alınmış. Teyzesi 30 yaşlarındayken bu hastalığı atlatmış 10 sene önce de onda çıkmış. Kardeşi de 2007’de atlatmış.

        PARAYLA NE YAPACAK

        Hanife Hanım eğer yarışmayı kazanırsa, kendi becerisiyle, bilgisiyle kazandığı ilk para olacak. Eşi bana borç verirsin artık diyormuş. Kendisi de bir arkadaşıyla birlikte iş kurmayı planlıyor...

        25 YILDIR HER GÜN BULMACA ÇÖZÜYOR!

        Toplam 13 bölüm sürecek yarışmanın iddalı finalistlerinden biri, katıldığı her bilgi yarışmasından büyük ödüller ve rekorlarla adından sıkça bahsettiren Yusuf Dinçer.

        25 yıldır her gün mutlaka bulmaca çözen Yusuf, yeni bir rekora imza atmak için “Bir Milyon Kimin” elemelerine katılmış. Elemelerden önce dağıtılan 10.000 Soru ve Cevap Kitapının tamamını ezberlemiş. Öğle tatillerini bile çalışarak geçiren Yusuf tüm bu çalışmayı para için değil başarı için yapıyor.

        HAYATI REKORLARLA DOLU

        İlkokul eğitimine 5 yaşında başlayan ve İlköğrenimini hep okul birincilikleriyle tamamlayan Yusuf Dinçer, ortaokulu takiben hayatında girdiği ilk ciddi sınav Fen Lisesi sınavında ilk üç arasına girmiş.

        Fen Lisesini derceyle bitirdikten sonra, o zamanki ismiyle Üniversite Seçme Sınavı ÖSS’de Matematik ve Türkçe’de tüm soruları tam doğru yanıtlayarak, ilk tercihi İTÜ Mimarlık Fakültesini kazanmış.

        Üniversiteyi bitirdiğinde, KPSS sınavında 60 sorunun 57’sini doğru yapmış bu sayede, sınav sonucu sadece 1 kişinin alındığı Boğaziçi Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığında işe girmiş.

        GAZETE BULMACALARINDAN TELEVİZYONA

        Dört yıldır yayınlanan Kelime Oyunu yarışmasında kırılması güç bir rekora imza atan Yusuf, Passaparola, 1 Kelime 1 İşlem, Büyük Risk gibi neredeyse tüm bilgi yarışmalarına katılmış, hepsinden ödülle ayrılmış.

        BULMACA MERAKI AİLEDEN

        Babası da ciddi bir bulmaca meraklısı olan Yusuf Dinçer, ilk bulmacasını 5-6 yaşlarında çözmüş. Gazetelerin bulmaca eklerinden tencereden televizyona bir çok hediye kazanmış. Her gün mutlaka bulmaca çözüyor, o gün gündüz çözemediyse de akşam yatağında çözüyor. Bu yüzden de google’da “25 yıldır bulmaca çözen adam” yazınca adı çıkıyor.

        Bulmaca çözmeden geçirdiği günü olmazmış. İşyerinde öğle tatilinde odasını kilitleyip yarışma izliyormuş. Şimdi de işyerinde odasını kilitleyip 10.000 Soru – Cevap kitapçığına çalışıyormuş.

        En fazla Argo sorularda zorlanan Yusuf Dinçer, Kelime Oyunu’na ikinci kez çağırıldığında sorulan “En fazla su fışkırtan atlama tipi hangisidir?” sorusunu “Bombalama”yı daha önce hiç duymadığı için yanıtlayamamış.

        KAZANDIĞI PARAYLA NE YAPACAK?

        Parayla hiçbir derdi yok, umurunda değil. “Çalışmaya devam ederim...” diyor. 1 milyonu kazansa da başka yarışmalara çalışmaya devam ederim diyor.... Onun için önemli olan yarışmalara çıkmak rekorlar kırmak bu sayede adını ölümsüzleştirmek.

        YARIŞMAYA NASIL HAZIRLANDI?

        10.000 Soru Cevap Kitapçığını 10 kere okumuş. Birinde soruları ve cevapları sesli, birinde sadece cevapları sesli. Otobüste hep sessiz. Sonra yanlış sorularını okuyarak vs. farklı farklı çalışmış. Ezberinde olmayan soru yok.

        Yarı finalde soruları tam okumamış bile çoğu ezberindeymiş. Şimdi birbirine benzer soruları ayırt etmek üzerine çalışıyor. Örneğin romantizme karşı olan resim akımı sorulmuş, bir de edebiyat akımı olarak sorulmuş... Bu tarzda şaşırtmaca yaratabilecek sorulara çalışıyor.

        HER YIL BİR ANSİKLOPEDİ BİTİRİYOR

        Ezberi çok kuvvetliymiş ama bu kitapçık onun moralini bozmuş beklediği kadar hızlı ezberleyememiş soruları. Osmanlıdaki bütün padişahları tahta çıkış ve iniş sırasıyla biliyor. Bütün ülke başkentlerini, birçok Türk ünlünün doğum yıllarını, eski kelimeleri, eşanlamlı kelimeleri biliyor. Sadece genel kültür konusunda zayıf çünkü hiç gazete okumuyor sadece bulmacalarını çözüyor.

        Ansiklopedi okumayı seviyor. Her yıl mutlaka bir ansiklopedi bitiriyor.

        Yusuf’un anne ve babası yarışmalara katılmasını desteklemiyorlar. Bu yarışmadan da bir şey çıkacağını düşünmüyorlarmış. Kız kardeşi de pek taraftar değilmiş. Herkese rağmen yarışmalara katılıyor.

        2014’ÜN İLK MİLYONERİ OLACAK ADAYLAR İLE TANIŞMA CUMA AKŞAMI

        Toplam 13 bölüm yayınlanacak ve yılbayı gecesi gerçekleşecek finali ile bir milyon liralık ödülün sahibine verileceği yarışma adayların belirlendiği elemeler boyunca jüri üyelerine ve izleyenlere bazen eğlenceli bazen zor anlar da yaşattı.

        Okan Bayülgen’in yarışmanın İstanbul Elemelerinde sorduğu “Avrupalıların sakalının kızıla çalması nedeniyle Barbarossa (Kızıl Sakal) olarak adlandırdığı, Preveze Deniz Savaşında kaptan-ı derya olarak Haçlı donanmasını yenilgiye uğratan Osmanlı denizcisi kimdir?” sorusuna bir türlü cevap veremeyen yarışmacıya jüri üyeleri Okan Bayülgen, Bülent Özveren ve Gülben Ergen’in yardım çabaları, eleme yayınlarının en çok konuşulan konusu oldu...

        Yine bir yarışmacı karşısında birbirleriyle tartışmaya giren Jüri Üyeleri Okan Bayülgen ve Gülben Ergen arasında yaşanan “Ben Kurabiye değilim!” polemiği de sosyal medyayı günlerce meşgul etti.

        Okan Bayülgen, Bülend Özveren ve Gülben Ergen’in jüri üyesi olduğu yarışmanın ilk bölümü 18 Ekim Cuma akşamı yayınlanacak. 19 kişi, her hafta kendilerine daha önce verilen kitaptaki 10.000 sorunun cevaplarını doğru bilerek, milyoner olmaya çalışacaklar.

        18.Ekim Cuma Akşamı OKAN BAYÜLGEN, BÜLENT ÖZVEREN VE GÜLBEN ERGEN’den oluşan Muhteşem jürisi ve Türkiye’nin en bilgili yarışmacılarıyla başlayacak olan “Bir Milyon Kimin”de finalist 19 kişiden birisi, 31.Aralık Gecesi, Türk Televizyon tarihinde bir bilgi yarışmasında verilecek olan En Büyük Ödül 1.000.000.TL’yi mutlaka kazanacak.

        “BİR MİLYON KİMİN” FİNALLER CUMA AKŞAMI 22:45’te SHOW TV’DE BAŞLIYOR.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ