Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Diziler Emre Aksoy röportajı, Emre Aksoy habertürk, dila hanım'ın doktor hakan'ı kim?

        Öykü Naz ŞENSES / HT Magazin

        Oyunculuğunun yanı sıra uzun yıllardır yaptığı modelliğe de devam eden Emre Aksoy, şimdilerde Show TV dizilerinden Dila Hanım'da doktor Hakan karakterine can veriyor. Oynadığı reklam filmleri ve dizilerde hep yakışıklı, düzgün bir adamı oynadığını belirten Aksoy, artık kötü ve çirkin olduğu bir rolü canlandırmak istediğini söylüyor.

        Sizi tanıyabilir miyiz?

        33 yaşındayım. Uludağ Üniversitesi Gıda Teknolojisi Bölümü'nden mezunum. Craft Oyunculuk Atölyesi'nde eğitim aldım. Kanal 7 filmleriyle oyunculuğa başladım. 20'nin üzerinde reklam filminde oynadım. Elveda Derken dizisinde rol aldıktan sonra birkaç dizi birbirini izledi. Sonrasında oyunculuğa iki senelik bir ara verip Macaristan'a gittim ve orada yaşadım. Döndükten sonra da Dila Hanım dizisine dahil oldum.

        Oyunculuk sonradan aldığınız bir karar. Bu isteği ne tetikledi?

        Üniversite yıllarında modellik yaptım uzun bir süre. "Eli yüzü düzgün birisin, fotojenik de bir yüzün var. Bunu kullanalım" düşüncesinden başladı her şey. Figürasyonlukla reklam ve klip çekimlerine başladım. O zamanlar bunu devamlı yapmayı düşünmüyordum. 2002 yılında üniversiteden mezun olduğum zaman oyuncu olma kararım netleşmişti.

        Dila Hanım'la nasıl buluştunuz?

        Bir ara oyunculuğa 5 sene gibi uzun bir ara vermiştim. O sürede bir fotoğraf stüdyosu açmıştım kendime. Dila Hanım'a oyuncu veren bir cast ajansı kendi castlarını bizim stüdyoya getirip fotoğraf çektiriyordu. "Dila Hanım için sana benzer birini arıyoruz" dediler. 'Tamam konuşalım' dedim. Gidip görüştüm ve başladım.

        Dila Hanım'daki karakterinizi anlatır mısınız biraz?

        Doktor Hakan'ı canlandırıyorum. Yasemin diye hizmetçi bir kız var. Onunla aşk yaşamaya başladı. Daha sonra bu doktorun bir nişanlısının olduğu, kızla sadece gönül eğlendirdiği ortaya çıktı. Kız da kendisini aldatan doktora hesap sormak için doktorun peşine düştü. Doktor da kızdan kurtulmak için arayış içine girdi.

        Dizi temponuz ne alemde?

        Çekimler Adana'da olduğu için sık sık Adana'ya gidip geliyorum. Yeni evli olduğum için genelde günü birlik gidiyorum ve mümkün olduğunca İstanbul'da, eşimin yanında olmaya çalışıyorum.

        'KEŞKE DAHA ÖNCE EVLENSEYDİM'

        Tanıdığımız biriyle mi evlisiniz?

        7 aydır Didem Uğurlu'yla evliyim.

        Daha çok yeniymiş. Nasıl gidiyor evlilik?

        Güzel gidiyor. Çok mutluyum. "Keşke daha önce evlenseydim" diyorum. Bir de bebeğimiz olacak şimdi. Eşim 7 haftalık hamile.

        Hayırlı olsun. İsmini ne koymayı planlıyorsunuz?

        Kız olursa belli de söylemeyeceğim. Çünkü çok beğenerek, büyük bir uğraşla buldum ismi. Şimdi insanlar görürler, aynı ismi koyarlar falan (Gülüyor). Erkek olursa bir isim düşünmedik ama.

        Mutlu evliliğin sırrı sizce nedir?

        Anlaşabiliyor olmak. Anlayışlıysan ve saygı gösterebiliyorsan, başına ne gelirse gelsin atlatırsın. Eşimle ikimiz de bu konuda çok uyumluyuz.

        Evli olmanın zorlukları nelerdir?

        Kayınvalidemle aynı evde yaşıyoruz, benim annem de karşı apartmanda yaşıyor. O yüzden dengelerin zor sağlandığı bir evliliğimiz var. Bu dengeleri de tutturmak için büyük çaba gösteriyoruz. Ama çok mutluyuz. Çocuğumuz dünyaya gelince her şey daha güzel olacak.

        Eşiniz sizi kıskanır mı?

        Evet. Kıskanç bir yapısı var. O da yıllardır oyunculuk ve sunuculuk yaptığı için bana olan ilgiyi anlar ve kıskanmaz. Mesela dizide öpüşme sahnem vardı. Bunu pek fazla dert etmedi. En azından büyütmedi. "Mecbursanız yapın" dedi. Ama benim birine gösterdiğim ilgiyi kıskanır.

        Sevişme sahnesi gelse oynar mısınız?

        Dizide yapmam. Çünkü dizilerde sanat yapılmıyor bence. Ama sinema filmiyse sevişebilirim. Tabii ben artık yalnız başıma değilim. Eşime danışırım ve belli çerçeveler içinde yapabilirim.

        Nasıl bir rolü canlandırmayı hayal edersiniz?

        Oynadığım reklamlarda ve dizilerde hep yakışıklı, düzgün bir adamı oynadım. Kötü ve çirkin olduğum bir rolü canlandırmayı isterim. Kendi tipimi bozabileceğim bir karakter yani.

        'KIZLAR YOLDA LAF ATIYORDU'

        Kendinizi yakışıklı buluyorsunuz öyleyse...

        Yani...Öyle diyorlar (Gülüyor). Bundan 4-5 sene öncesine kadar kızlar yolda laf bile atıyordu.

        Kariyerinizle ilgili en büyük hayaliniz nedir?

        En büyük hayalim uluslarası bir ödüle layık görülen bir filmde oynamak. Şu an için de Muhteşem Yüzyıl'da oynamak isterdim mesela.

        Oyunculuk dışında meşgul olduğunuz işler nedir?

        Fotoğraf çekiyorum ve az olmakla beraber mankenlik yapmaya devam ediyorum.

        Hobileriniz neler?

        Yabancı dizi izlemek, müzik dinlemek, gece dışarı çıkmak.

        Fobileriniz var mı?

        Hastahane, doktor ve kan aldırmaktan korkuyorum. Kan gördüğümde betim benzim atıyor. Bir de yükseklikten korkarım.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ