Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya El-Cezire muhabiri Şami özgürlüğüne kavuştu,Mısır'da gözaltına alınan El-Cezire muhabiri Şami serbest bırakıldı

        Mısır'da, 14 Ağustos 2013'tedarbe karşıtı gösterilerin merkezi Rabiatul Adeviyye Meydanı'na müdahale sırasındagözaltına alınan ve 10 ay boyunca herhangi bir suçlama yöneltilmeksizin alıkonulanEl-Cezire muhabiri Abdullah eş-Şami (26),tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        Şami'nin serbest kalmasında 130 günü aşkın süredir açlık grevinde olması ve buna bağlı olarak aşırı kilo kaybı nedeniylesağlık durumunun kötüye gitmesinin etkili olduğu belirtildi.

        Abdullah Şami'nin kardeşi Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada,ağabeyininsalıverilmesineaile olarak çok sevindiklerini dile getirdi. Gözyaşlarına hakim olamayan 19 yaşındaki fotomuhabiri Muhammed,"Dünyaya yeniden gelmiş gibi olduk. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Ağabeyimsadece mesleğini icra ediyordu" dedi.

        Şami'nin kayınvalidesiHuda Abdulmunim dedamadının sağlık durumunun kontrol edilmesi için hastaneye nakledildiğini ve onu karşılamak için evinde beklediklerini belirtti.

        Öte yandan darbe karşıtı "Reform İçin Gazeteciler" hareketi, Şami'nin serbest bırakılmasından memnuniyet duyduğunu bildirdi.Hareketten yapılan yazılı açıklamada, Şami'nin vetutuklu ya da gözaltında olan tüm gazetecilerintamamen özgürlüğüne kavuşması temenni edildi.

        Şami ile Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda gözaltına alınan12 kişi daha, sağlık durumları nedeniyletahliye edildi.

        El-Cezire muhabiriAbdullah eş-Şami, 3Temmuz 2013'tekiaskeri darbenin ardındanRabiatul Adeviyye Meydanı'nda14 Ağustos'tayaşanan olaylar sırasında görev yaparkengözaltına alınmıştı. Gerekçe gösterilmeksizin alıkonulmasını protesto eden Şami, açlık grevine başlamıştı.

        Mısır Başsavcısı Hişam Berekat, dün,Şamive 12 kişinin sağlık durumlarıgözönüne alınarak salıverilmelerinin kararlaştırıldığını bildirmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ