Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Dış basın New York Times’tan Türkiye’ye teşekkür, New York Times gazetesinin sahibi Arthur Sulzberger'den AFAD Başkanı Fuat Oktay'a teşekkür mektubu, afad başkanı fuat oktay, ırakta düşen helikopter, Alissa Rubin, Adam Ferguson

        New York Times gazetesinin sahibi Arthur Sulzberger, Başbakanlık Afet ve Acil Durum (AFAD) Başkanı Fuat Oktay'a mektup yazarak, Irak'ta Ezidilere yardım götüren helikopter kazasında yaralanan Paris Büro Şefi Alissa Rubin ve fotomuhabir Adam Ferguson'ın İstanbul'a getirilmeleri konusunda Türkiye'nin çabaları için teşekkür etti.

        Sulzberger mektupta, şu ifadelere yer verdi: "The New York Times Company adına muhabirimiz Alissa Rubin ve fotoğrafçımız Adam Ferguson'ın Irak'tan çıkarılması ve İstanbul'daki Amerikan Hastanesi'ne güvenli şekilde nakilleri hususunda Türk hükümetinin olağanüstü çalışmaları için en derin şükranlarımı ifade etmek istedim. Alissa, helikopter kazasında ciddi şekilde yaralanmıştı; ancak hükümetinizin çabaları sayesinde iyileşiyor.

        AFAD'ın Ankara'da bulunan koordinatörü Adnan Çam, gecenin bir yarısında yapılan karmaşık bir kurtarma operasyonunda çok kıymetli bir rol oynadı. Ülkenizin bize yardım etme isteğinin herkes için ne kadar anlam ifade ettiğini bilmenizi isterim."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ