Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Diziler Çakma "Muhteşem Yüzyıl", Mısır'da yayınlanan dizi Muhteşem Yüzyıl'ın adeta kopyası!, muhteşem yüzyıl, mısır dizi, Saraya Abdeen, kral 2. ahmet fouad

        HABERTURK.COM / DIŞ HABERLER

        "Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler" cümlesini kurması Marie Antoinette'yi saray duvarları ardındaki yoksul yaşama kayıtsızlık kalmasını düşüncesi oluşturmuş ve yüzyıllardır bu sebeple suçlanmasına neden olmuştu. Fransa Kraliçesi, tarihçiler tarafından gerçek halkın ihtiyaçlarına duyarsız biri olarak halkın gözünde sonsuza dek sabit bir yer edindi.

        Televizyon dizileri sayesinde hüküm sürmüş kraliçelerin popular imajları arkasındaki farklı karakterlerini de izlemiş oluyoruz.

        Son zamanlarda Mısır'da yayınlanan "Saraya Abdeen" dizisinde farklı bir kraliçe popülerliği ortaya çıktıı. Bu sefer söz konusu olan isim 19. yüzyılda hüküm sürmüş, Mısır ve Sudan valisi Muhteşem İsmail Paşa'nın annesi Kraliçe Khoshyar. Khoshyar'ı Mısırlı star Yusra canlandırıyor.

        Vali İsmail Paşa'nın (Suriyeli aktör Qessi Khawli tarafından canlandırılıyor) saray içindeki ve dışındaki yaşantısını anlatan dizi ilk olarak Ramazan'da gösterime girdi. Dizi birçok trajedi ve entrikaya sahip. Modern saray entrikalarını da içeren dizi seyircinin ilgisini çekmeyi başardı.

        Saray kadınları, ipek ve kadife kumaşlarla sarılı giysilerle ve de eşsiz mücevherlerle sarayın muhteşem bahçesinde gördüğümüz dizi, ülkemizde fırtınalar koparan "Muhteşem Yüzyıl" dizisinin adeta bir kopyası!

        Arap yapımcılar da bunu inkar etmiyor ve diziyi hazırlarken Muhteşem Yüzyıl'dan ilham aldığını söylüyor.

        Türkiye'de yayınlanan Muhteşem Yüzyıl dizisi, tarihi çarpıttığı gerekçesiyle eleştirilere maruz kalmıştı. Saray Abdeen da Mısır'da aynı kaderi paylaştı... Hatta Kral 2. Ahmet Fuat dizi hakkında "tarihsel bir saçmalık" açıklamasında bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ