Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya İnternet medyası "Ben bunu kırarım!"

        Bir telefona mı ihtiyacınız var? Ya da bir tablete? Kararsız kaldığınız anlarda bir nebze yardımcınız olan inceleme videolarına yeni bir boyut geldi. "Teknolojiye Atarlanan Adam" inceleme videolarıyla kısa sürede büyük ilgi gördü.

        Teknolojiye Atarlanan AdamWebtekno.com üzerinden yayınladığı videolardaki tablet parçalamalarından tutun, çakma telefon üzerinde çiğ köfte yemesine kadar her şeyi samimi bir şekilde anlattı. İşte karşınızda Teknolojiye Atarlanan Adam!

        İlk inceleme videolarına başlamadan önce bir amacın var mıydı?

        Öncelikle bunu yapan birçok insan var. Farklı olmadıktan sonra insanlar sizi dışlar. Baktığımız zaman 50 dakikalık inceleme videoları var. Abi bu nedir ya? Alt tarafı bir telefon. İyiyse iyi kötüyse kötü. Game of Trones bile 35 dakika. İlk amacım 7-8 dakikalık bir video yaparak insanlara istediği şeyi vermekti. Sonuçta teknopat değil kimse. İşin içine biraz mizah katarak izlenebilir hale getirmek istedik. Öyle bir hal aldıki bu durum "Aa bak bu y..şak iyiymiş" diye paylaşılıyorum ben.

        Bu kadar kısa zamanda tutmazdı buna eminim. Ama tutacağı belliydi; çünkü bu konuda bir boşluk var. Samimi gelmiyor kimseye. Adam chipset diyor, bir şey diyor. İnsanlar diyorki ulan bunlar ne? Adamların derdi bu değil ki. Whatsapp'e giriyor mu? Benim derdim Twitter diyor. Karı-kız kovalayacağım ben bu telefonu ondan aldım diyor. Böyle çok fazla kitle var. Bunlar senden benden internette daha çok vakit geçiriyorlar. Adam sabah açıyor facebook'u akşam kapatıyor. Her yere yorum yazıyor, her yeri beğeniyor. İşte buradaki boşluğu iyi kapattık sanırım. İstatistiklere bakarak bunu anlayabiliyoruz.

        Çoğu videonda incelediğin ürünleri parçalama söz konusu. Nedir bu yahu?

        Açıkcası her zaman parçalamıyorum. Hiçbir marka ürününün taşla parçalanmasını istemez. Hatta küfür edilmesini bile istemez. Ben ciddi markaların ürünlerin incelerken küfür de etmiyorum, taşla kırmada yapmıyorum. Aslında yapmayı çok isterim.

        Şu an incelemen için markalar ürünlerini sana yolluyorlar; fakat ilk zamanlarda nasıl tedarik ediyordun?

        Yalvar yakar :) Webtekno aracılığıyla iletişim kurarak durumumuzu anlatıyorduk. Çok çabaladık.

        "EN ÇOK İZLENEN İNCELEME VİDEOLARI BENİM"

        Sence seni izleyenler için ürün gerçekten umurunda mı? Hani muhabbetine gelenler olabilir mi?

        Açıkcası muhabbet için gelenler çok. Buna karşılık "sen niye x ürününü incelemedin abi" diyenler de oluyor istek gönderenler de. Atını çizerek belirtmeliyim ki en çok izlenen inceleme videoları benimki.

        Bir kaç videona küfürlü yorum yazanlar gördüm. Bunları önemsiyor musun? Yapacağın işleri etkiliyor mu?

        Önemsemiyorum; çünkü bende öyle severim adamı. İlk başta çok alınıyordum alışkın olmadığım için. Sonra baktım ardı arkası kesilmiyor,kendi kendime neyse abi sıkıntı değil dedim.

        Bu kadar ilgi bekliyor muydun?

        İlgi olarak beklemiyordum. Sadece bu kısmı yapan kimse yok, yaptığımız zaman çok tutacak diyordum.

        Hazırlıklıydın yani?

        Biliyordum abi. Yapanlar samimi gelmiyor kimseye. Örneğin ben bir telefon alacaksam, internete girip inceleme videolarına bakıyorum. Yahu hepsi aynı. 35-50 dakika zaten. İşini çok iyi yapanlar var, onları eleştirmiyorum ama benim duymak istediğim o telefonu ne yapacağım? Facebook, instagram, twitter... Ben düz adamım. Kalkıp orda mimari bir proje yapıp Dubai'de otel yapmayacağım telefonda. Telefonda gece nasıl fotoğraf çekeceğim bana onu söyle. Özet geç derler ya, ona geliyor mevzu :)

        Bu zamana kadar parçaladıkların ne oldu peki?

        Duruyor hepsi. Benim bir mezarlığım var ordalar :)

        Niye parçalıyorsun yahu? Sen mi veriyorsun parasını?

        Tabi canım. Kendi cebimizden veriyoruz. Mesela parçaladığım tablet benimdi.

        "BEN BUNU KIRARIM DEDİM, KIRDIM."

        Abi niye kırıyorsun iyi de?

        Abi göndermiyorlar, ne yapayım? Bize güvenerek gönderenler de illaki ürünlerinin parçalanmasını istemiyor. Masaya atıyorum sonuçta kırılır kırılmaz belli olmuyor; ama ezilenler oluyor. Soru cevap yaparken bir duyuru yapacaktım bir şey oldu sinirlendim. Ben bunu kırarım dedim, kırdım. İçine baktım falan, sonra video patladı. Cezmi Kalorifer olsun, İnci Caps olsun sağolsunlar paylaşmışlar.

        Hiç beğenmediğin halde övdüğün bir ürün oldu mu?

        Yok. Zaten şöyle bir şey var, "Abi ben hangi telefonu alayım" diye sorduklarında cevap vermek zorunda hissediyorum. Al veya alma diyorum; ama videoda bunu diyemezsin. Videoda memnun olduğum tarafları da söylerim memnun olmadığım tarafları da. Alması sana kalmış, neyse o.

        Peki teklif geldi mi? İşte bizim şöyle bir ürünümüz var, al bunu öv karşılığında şu kadar para...

        Biz hiç reklam almadık. Sadece Youtube üzerinden para kazandım, o da videolardan dolayı haliyle.

        Şu zamana kadar yaptığın incelemeri göz önüne alırsak. Değiştirmek veya eklemek istediğin bir şeyler var mı?

        Aslında Teknolojiye Atarlanan Adam, Webtekno'nun önüne geçti. Elimizde bir site var kimse gelmiyor. Sorsan herkes biliyor; ama gelen kimse yok. Dengeyi kurmamız lazım. Herkesin anlayacağı dilde anlatıp bilgi vermek gerekiyor. İleride kaliteyi arttıracağız. Bu işi bilen insanlar gelip, yazılar yazacak. Yönlendirilmeye aç bir kitlemiz var.

        Teknolojiye Atarlanan Adam ismi nereden geldi aklına?

        Teknolojiden Anlamayan Adam vardı. Benimde aklıma o tarz bir şeyler geliyordu. Hani onlar anlamayansa bende atarlanan adamım gibisinden.

        "Atarlanan Adam" dediğimiz zaman teknolojiyi sevmeyen bir karakter imajı gibi değil mi?

        Geri kafalı diyebilirz; ama bilgisiz değil. Çat pat anlıyor bazı şeylerden. Sadece detaycı değil. Hani mesela "bana bu beni götürür mü?" diye soruyor adam, "Sen ne yapacaksın onunla" işte mesela "oyun oynayacağım" diyor. Tamam götürür! Karşı olan birisi değil. Bütün gün telefona bakıyorum.

        Etkileşimin nasıl? Yazanlara cevap veriyor musun?

        Çoğuna yazıyorum. Yazdıklarım genelde ışık gördüğüm tipler oluyor. Hani mizahına bakıyorum, ciddi geyik yapana tepkisiz kalmıyorum. Facebook'a fazla bakamıyorum. Çok fazla takipçisi olduğu için önünü alamıyoruz. 15 binesaj var, hangi birine cevap vereceksin ki. Adam yazmış "sana bir şey soracağım." En gıcık olduğum şey. Onu yazana kadar sorunu sorsaydın cevabını almıştın zaten. Şimdi ben sana geri dönemem ki. E sorunda yalan oldu.

        "SEN BANA OYUNUNU GÖNDER, KAPAT ÇENENİ!"

        Fenomen kavramına nasıl bakıyorsun? Youtube fenomeni diyebilir miyiz?

        Eh, olabilir. Teknolojiye Atarlanan Adam'ı harcatmam. Arada "abi şöyle bir oyun yaptık, al sana şu kadar para bunu tanıt" diyenler oluyor. Bir bakıyorum oyun çakma. Sen bana oyununu gönder, kapat çeneni. Beğenirsem tanıtırım, beğenmezsem tanıtmam. Ben zaten maille o kişiye soruyorum. Kim yaptı? Nereden esinlendiniz vs. diye. Şunu bunu incele diyenleri emin olsunlar not alıyorum.

        Fenomenlerle aran nasıl? Ortak projeler var mı?

        Aykut Elmas ile bir videom var. Halil İbrahim Göker'le bir röportajım vardı. Serkan İnci'yle aram iyi. Gerçi o fenomen değil ama olsun. Fenomenlik takıntım yok benim.

        Başka bir alana kaymayı düşündün mü? Şu yönümü de görsünler dediğin...

        O yönümü kendi youtube kanalımda göstereceğim. Bu adam çok bozdu ya derseler webtekno'ya kimse girmez. O yüzden dikkatli olmaya çalışıyorum. Zaten dediğim olayı ayrı bir kanal ismiyle yapacağım. Yapacak çok şey var; mesela bir taksiciyle taksi'de muhabbet etmeyi isterim. İşte bunu Teknolojiye Atarlanan Adam yapamaz; çünkü konu teknoloji değil. Bu tarz şeyleri farklı bir kanal adıyla yapmayı istiyorum.

        En uç hayalin nedir?

        Teknoloji üzerine danışmanlık şirketimi kurmak isterim. Çok büyük bir projem var ama çok korkuyorum. Tutmazsa moralim bozulur, kendimi olan güvenimi yitirir.

        Dışarıda seni tanıyanlar oluyor mu? Yüzünü saklıyorsun; ama hani sesinden falan tanıyanlar var mı?

        Oluyor, hatta saatimden tanıyanlar var. Saati görüp Atarlanan Adam diyerek gelenler var.

        Yüzünü ne zaman açacaksın?

        Youtube abone 500 bin olduğunda TAA yüzünü açar! :) Şaka bir yana bilen biliyor. İleride göreceğiz.

        Ne olursa "ben bu işten elimi ayağımı çekerim"?

        Evlenirim, eşim hamile kalır trip çekerim. O zaman olabilir :) Ama 9 ay sonra tekrar dönerim :)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ