Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dış Yazar Melisa isminin anlamı nedir? Melisa ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Melisa isminin analizi
        1

        Özellikle ve kulağa hoş gelen yapısıyla tercih edilen Melisa ismi ülkemizden sık kullanılan isimler arasındadır. Modern bir isim arayışında olan ebeveynler tarafından tercih edilmektedir. Melisa isminin anlamı, Melisa ne demek, Melisa Kuran’da geçiyor mu, Melisa isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

        Melisa İsminin Anlamı

        İsimler anlamlarıyla bir bütün oluşturur. İsmin kulağa hoş gelmesi, kolay söylenmesi dikkat edilen diğer detaylardır. Ayrıca ismin kökeni üzerinde de durulur. Farklı bir kökene sahip olan ismin genellikle anlamına vakıf olamayabiliriz. Bu sebeple de bu ismi araştırırız. Rumca kökene sahip olan Melisa ismi son zamanlarda kız çocukları için tercih edilen isimlerden biridir. Kulağa hoş gelmesi ve akılda kalıcı olması tercih sebeplerindendir. Bu ismi çocuğuna koymayı düşünen ebeveynler ismin anlamını araştırmaktadır. Melisa ismi birden fazla anlama sahiptir. TDK’da yer alan bilgilere göre, Melisa isminin anlamları şunlardır:

        • Bal, tatlı şey, sevgili, can.
        • Bal arısı.
        • Çayır, çayırlık.
        • Oğul otu.

        Melisa Ne Demek?

        Bir ismi çocuğumuza koymadan önce o isim hakkında detaylı bilgi edinmek isteriz. İsmin kökeni ve anlamı üzerinde dururuz. Kökenler farklılık göstermekle birlikte asıl önemli olan ismin anlamıdır. Çocuğumuza kötü anlamlar içeren isimler vermemeye dikkat ederiz. Bu sebeple olumlu özelliklerini sergileyebilecekleri isimlere yöneliriz. İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte isimlerin anlamlarına ulaşım kolaylaşmıştır. Saniyeler içinde ismin anlamı hakkında bilgi edinebiliriz. Melisa ismini çocuğuna koymayı düşünen anne ve baba adayları da bu ismin anlamını merak etmekte ve araştırmaktadır. Melisa ismi birden fazla anlam taşıyan bir isimdir. Melisa ismi; bal, tatlı şey, sevgili, can, bal arısı, çayır, çayırlık ve oğul otu anlamlarına gelmektedir.

        2

        Melisa Kuran’da Geçiyor Mu?

        Ebeveynlerin isim seçerken belli kıstasları vardır. Bazı ebeveynler anne ya babalarının adlarını koyarlar. Bazıları modern ve nadir bir isim arayışındadır. Ancak kimilerinin dikkat ettiği husus ismin kutsal kitabımızda yer almasıdır. Bu sebeple de Kuran’ı Kerim’de yer alan isimleri seçmektedirler. İsimler Kuran’ı Kerim’de yer almasa dahi güzel anlamlar barındırabilir. Melisa isminin çocuğuna koymaya hazırlanan ebeveynlerin merak ettiği konulardan biri de bu ismin Kuran’ı Kerim’de yer alıp almadığıdır. Melisa ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ancak bu ismin koyulmasında herhangi bir engel bulunmamaktadır. Dolayısıyla gönül rahatlığıyla bu ismi çocuğunuza koyabilirsiniz.

        Melisa İsminin Analizi Nedir?

        İsim analizleri son dönemlerden öne çıkan bir konu olarak bilinmektedir. İsim analizi sayesinde bir kişinin ne gibi özelliklere sahip olduğu hakkında fikir edinebiliriz. İsim analizi konusu son yıllarda popülerleşmeye başlamıştır. İsim analizine bakarak ismimizin olumlu ve olumsuz özelliklerine ulaşabiliriz. Bazı ebeveynler isim koyma konusunda isim analizinden yardım almaktadır. Melisa ismini çocuğuna koymaya hazırlanan ebeveynlerde bu ismin analizini merak etmekte ve araştırmaktadır.

        Bu ismi taşıyan bireyler özgür düşünce tarzıyla tanınırlar. Uyum sağlama konusunda herhangi bir sorun yaşamazlar. İş hayatlarında ise başarıdan başarıya koşarlar. Ticaret konusunda da başarılı olduklarını söyleyebiliriz. Mücadeleci bir yapıya sahiptirler. Sanatsal yetenekleri oldukça gelişmiştir. Neşeli ve girişken bir yapıları vardır. Hayal kurmaya bayılırlar. Tüm bu özelliklerinin yanı sıra kırılgan bir yapıya sahip olduklarını söyleyebiliriz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ