Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Muğla'daki kayıp işadamı kıskançlık kurbanı

        Muğla Bodrum’un 9 gündür kayıp olan ünlü işletmecisi Ali Özdemir’in eski ortağı tarafından, kıskançlık sebebiyle öldürüldüğü ortaya çıktı. Bitez Mahallesi’ndeki Gumsal Beach Club’ın işletmeciliğini yapan, ayrıca pastane zincirinin sahibi olan 46 yaşındaki Ali Özdemir, 6 Ocak’ta esrarengiz bir şekilde ortadan kayboldu. İşadamının izi bulunamazken, 12 Ocak’ta eski ortağı Mustafa Ö. tarım ilacı içerek intihara kalkıştı. Bunun üzerine polis ‘cinayet’ şüphesi üzerine yoğunlaştı.

        CESEDİ BULUNDU

        Mustafa Ö. dün sabah Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek, eski ortağı Özdemir’i öldürdüğünü itiraf etti. Şüphelinin gösterdiği Pedasa Dağı eteklerindeki çam dallarının arasında, Özdemir’in cesedi bulundu. İşadamının başından, sırtından ve göğsünden vurulduğu anlaşıldı. Mustafa Ö., tabancayı ise Bitez Mahallesi’nde denize attığını söyledi. Silahın bulunması için Muğla İl Emniyet Müdürlüğü sualtı dalış ekibi arama çalışması başlattı. Şüpheli Mustafa Ö.’nün, olaydan sonra kendisine yardımcı olduğunu iddia ettiği kayınpederi Avni S. ile eşi Tuğba Ö. de Köyceğiz’de gözaltına alındı. Ayrıca olayla ilgili 4 kişinin ifadesine başvuruldu.

        ‘YATAKTA YAKALADIM’

        İfadesinde evde doğum günü partisi yaptıklarını, ertesi sabah Özdemir’i ormana yürüyüşe götürüp öldürdüğünü söyleyen Mustafa Ö. şöyle dedi: “Eşim ve Ali hakkında dedikodular duyuyordum ancak inanmıyordum. Eşime de, arkadaşıma da güveniyordum. Ancak onları aynı yatakta görünce şoke oldum, dayanamaz hale geldim. Kandırılmak beynimi kemiriyordu ve bu suçu işledim.”

        GÖZALTI SAYISI 10'A YÜKSELDİ

        DHA'nın haberine göre, Özdemir cinayetinde gözaltı sayısı 10'a yükseldi. Cinayet zanlısı Mustafa Ö.'nün dışında, eşi 2 çocuk annesi Tuğba ., kayınpederi A.S., eşinin kız kardeşi K.S.ile eşinin annesinin de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Ayrıca Mustafa Ö.'nün evinde çalışan iki hizmetli ile iki arkadaşı da ifadeye çağrıldı. Denize atılı tabancayı bulmak için Bitez Limanı'nda yapılan dip aramasında silaha ulaşılamazken, Özdemir'e ait 2 telefon bulundu.

        PAYLAŞIMLARI DİKKAT ÇEKTİ

        Ali Özdemir'in Facebok'ta, Tuğba Ö. ile birlikte çektirdikleri fotoğrafların altına yazdığı yazılar da dikkati çekti. "İnsanın bazen hayatında, iyi ki var dediğisin. İyi günümde değil de, kötü günlerimde hep yanımda olansın. 40.6 ateşte beni ayağa kaldırmak için ter dökensin. İyi ki varsın, iyi ki tanımışım. Seni seviyorum deli kız. Nice mutlu yaşların olsun, çoluğunla çocuğunla. Doğum günün kutlu olsun, her şey gönlünce olsun" paylaşımı dikkat çekti.

        BODRUM'DAN UĞURLANDI

        Öldürülen iş adamı Ali Özdemir, son yolculuğuna uğurlandı. Muğla Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi sonrası Özdemir'in cenazesi, Bitez Mahallesi'ndeki Bitez Adliye Camii'ne getirildi. Öğle namazından sonra düzenlenen cenaze törenine Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon, MHP İlçe eski Başkanı Asım Başaran, Özdemir'in 2 kardeşi, babası İsmail Özdemir, annesi Zemine Özdemir, eski eşi Zehra Ballıkaya, arkadaşı Atilla Serttaş, akrabaları ve iş adamlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 1400 kişi katıldı. Anne Zemine ve baba İsmail Özdemir ile 2 kardeş, Özdemir'in tabutuna sarılarak, uzun süre gözyaşı döktü. Eski eş Zehra Ballıkaya'nın da gözyaşlarını tutamadığı ve ayakta arkadaşlarının desteğiyle durabildiği görüldü.

        Törenin ardından Ali Özdemir'in cenazesi, toprağa verilmek üzere kara yoluyla İzmir'in Kemalpaşa ilçesine götürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ