Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Niğde Valisi Cahit Çelik, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

        Vali Çelik, mesajında, Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Başöğretmenliğe seçilmesinin kabul tarihi Millet Mektepleri'nin açılışı olan 24 Kasım 1928 gününün, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlandığını belirtti.

        Toplumlara ışık tutan öğretmenlerin, toplumun eğitim ve gelişmişlik düzeyinin göstergesi olduğunu belirten Çelik, şunları kaydetti:

        "Bilgiyi üreterek o bilgiyle genç beyinleri yoğuran öğretmenlerimiz, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olmuşlardır. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu ve Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmelerimizi rahmetle anıyor, halen çalışmakta olan veya emekliye ayrılmış tüm öğretmenlerimize sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Niğde haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Niğde Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler