Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Esin Övet Mahsun sahnede şov yapıyor

        16 yıl sonra sahnelere dönen Mahsun Kırmızıgül'ü uzun yıllar sonra ilk kez izledim. Bu Mahsun başka. Nasıl başka;

        -Daha özgüvenli.

        -Kendinden emin.

        -Şahane bir repertuvar hazırlamış.

        -Sahneye, seyirciye hakim.

        -Kendini izlemeye gelen herkesle göz teması kurmaya çalışıyor.

        -Kendi de eğleniyor, eğlendiriyor.

        -Bazıları gibi sahne bitse de eve gitsem havası estirmiyor. Keza bazıları gerçekten "Sahne bitse de gitsem" tadında şarkı söylüyor.

        -Kimseyi kırmıyor. Hatta seyircilerin arasında dolaşıyor.

        -Sahneyi öyle bir şova çevirmiş ki, sizi bir an olsun sıkmıyor, sıkılmanıza izin vermiyor. Resmen şov yapıyor.

        Şimdi diyeceksiniz ki; "Ne övdün, ne methiyelere düzdün. Bu ne yalakalık!!!"

        Haklısınız keza bizim memlekette son yıllarda alakalı, alakasız herkes övüldüğü için hakkı olan birileri övülünce illa ki, ardında bir şey aranıyor. Ancak kusura bakmayın Mahsun övülmeyi, alkışlanmaya hak eden sanatçılardan. Başarılı, çalışkan, üretken insanları alkışlamak istiyorum kimse kusura bakmasın. Hak etmiş üstelik. Bazıları gibi son üç-beş senedir milleti dolandırıp bir yerlere gelmeyen insanlar bunlar. Ve bu başarılı insanlardan da çok fazla var. Ve çoğu da maalesef evde oturuyor.

        Yani günümüzde, hak etmeyen, hiçbir başarısı olmadığı halde çok yüksek alkış alan insanların varlığını gördükçe ben de böyle başarılı, üreten insanları daha da yüksek sesle alkışlayacağım. Sizler de istediğinizi söyleyebilirsiniz.

        Mahsun Kırmızıgül'ün müzik dünyasına başladığı güne ve gelişimine şahit olan biri olarak, net söyleyebilirim ki, adam kendini yetiştirmiş ve daha da iyi olmuş.

        16 yıl müzik yapmayıp sahneye dönmek zaten cesaret isteyen bir hareketti. Ama Mahsun, "Jenerasyon değişti, korkuyorum, beni sevmezler, ya tutturamazsam" demedi ve kendini yıllar sonra sahneye attı. Ve başardı...

        Önceki gece Günay sahnesinde izledim. İzleyenleri, orada bulunanları izledim, hatta iki senedir bir türlü denk gelip izleyememiştim, izleyenleri dinledim haklılar. Mahsun Kırmızıgül sahnede resmen şov yapıyor. Bravo Mahsun gerçekten bravo.

        ***

        90'lar insanın başarısı

        Tamam Z kuşağı dönemi. Tamam teknoloji kuşağı. Tamam yeni dönem falan filan ama kimse kusura bakmasın 90'ların ciddi bir büyüsü var. Ve o dönem ünlü olan, iş hayatına atılan kim varsa daha da bir istikrarlı, çalışkan gibi geliyor bana.

        Asla yok olmuyor her fırtınadan daha da başarılı çıkıyorlar. Keza kendimden de örnek verebilirim. Şükür fırtınalar, kazıklar, üzüntüler bizi yıldırmıyor. Daha da bir güçleniyoruz.

        Bunu Mahsun Kırmızıgül'ü izlerken bir kez daha anladım ki o dönem yola çıkan kim varsa her seferinde kendinden daha da bir farklı ve başarılı söz ettiriyor. Bakın Özcan Deniz, Ebru Gündeş, Emrah gibi isimlere. Sahnelerde resmen esiyorlar. Ne zaman sahneye çıksalar yer yok. Gülşen, Yıldız Tilbe, Kenan Doğulu gibi ve daha da fazlasını sayabilirim

        Sinema dünyasında da öyle. Ya da başka mesleklerde.

        Bence o dönemin en büyük sihri sanırım; çalışmak, arkanı birine yaslamamak, her türlü fırtınaya karşı boğuşmak ve kimseye boğun eğmemekten geçiyor. Çünkü o dönemi çok net bilen hatta o dönem iş hayatına adım atmış biri olarak şunu çok net söyleyebilirim ki, bizim dönem; yapamadım, başaramadım, çözemedim, yapamıyorum, olmuyor dönemi değildi. Olmazları olduran, oldurulması gereken, her daim başarıya kilitlenmiş, hedefinden kopmadığın bir dönemdi. Ve bu yıllara kadar da geldi.

        ***

        Oldu mu şimdi Bülent Hanım

        Bülent Ersoy, Safiye Soyman ve Banu Alkan YouTube program yapıyor. Bazılarına denk geliyorum ama tam izlemiyorum. Çünkü çok üzülüyorum. Sadece konuşulsun, ses getirsin, izlensin diye tuhaf konuşmalar yapıldığı oluyor. Yazık!!!

        Neden yazık? İzlensin, konuşulsun diye resmen Bülent Ersoy'un kariyeri zedeleniyor.

        Şahsen ben yakıştıramıyorum Bülent Ersoy'a ama kendisi böyle karar vermiş belli ki!!! Doğru olduğuna inanmış, inandırılmış.

        Keşke sadece sanatını icra etse..

        En son da Zeki Müren hakkında bazı yorumlar yapmış. Hayatını kaybetmiş kıymetli bir sanatçı arkadaşının hakkında onun böyle konuşması kendi hakkında da yarın konuşulmasının yolunu açıyor. Acaba kendisi vefat ettikten sonra arkasından böyle konuşulsun ister mi? Keşke az biraz bunu düşünse. Kendisinden böyle bir şey istendiğinde o gür sesiyle "Hayııır katiyen müsaade etmem" dese... O sustursa kendisinden böyle konuşmaları yapmasını isteyenleri.

        Ya da kendisini kim yönlendiriyorsa ona artık güvenmese mi? Çünkü Bülent Ersoy bu değil. Bülent Ersoy'u bence yanlış konumlandırıyorlar!!! Bülent Ersoy sanatını icra etmeli. Şarkı söylemesi gerekiyor. Bunlara hiç gerek yok. Bunlar oldukça sanatı zarar görüyor. Bunu yakınları söyleyemiyorsa bilsin ki, ona zarar veriyorlar.