Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İrfan Can’ın attığı golle umutlanan Fenerbahçe, sonunu getiremedi. 120 dakikayı önde kapatan Sarı-Lacivertliler penaltı vuruşlarında başarısız olunca Avrupa defterini kapattı.

        Aslında her şey ilk maçta bitmişti. Atina’daki 3-2 kaybedilen karşılaşmada yapılan hatalar rövanşı sıkıntıya sokmuştu. Maça iyi başlayan hatta ilk yarı baskılı oynayan Fenerbahçe rakibine pozisyon vermedi. İkinci yarı oyun bozuldu. İsmail Kartal’ın yaptığı hamleler olumlu sonuç vermedi. Fred ile Szymanski’nin oyundan alınması orta alanı boşalttı. İlk yarı gelmekte zorlanan Olympiakos, son bölümde tehlikeli ataklar geliştirdi. Livakovic’in karşı karşı kaldığı pozisyondaki kurtarışı, direkten dönen top tehlike çanlarının sesi gibiydi.

        Mücadele olarak iyi bir oyun çıkaran oyuncular, kenar yönetiminin basiretsiz kalışı sonucu maçın penaltılara gitmesine yol açtı. Cengiz ve Zajc’ın oyuna girmesi takımın dengesini bozdu. İleride top tutmakta zorlandılar. Cengiz, performansının çok altında. Attığı penaltı vuruşunun yavaşlığı yadırgandı. Bunun yanı sıra penaltı şansı olmayan Tadic’in penaltı kullanması da şaşırtıcıydı.

        Livakovic iki penaltı kurtararak görevini yaptı. Sakatlanarak oyundan çıkan Becao çok iyi bir maç çıkardı. Ferdi de yorulana dek sahanın en iyi oyuncusuydu. Aslında, maçı ilk yarı bitirmek mümkündü. Ancak, kapanan savunmayı açmak mümkün olmadı. Bunun birinci nedeni ısrarla hava topları ile sonuç almak istediler. Bunun yanı sıra şut atmada oldukça kısır kaldılar. Topu rakip ceza sahasına getirme sorunu yaşamadılar. Fakat, ondan sonrası sıkıntılı oldu. 38 orta, 32 kez ceza sahasında topla buluşma istatistik olarak büyük ve değerli rakamlar. Atılan kornerleri de düşünürsek, bunların gol pozisyonuna dönüşmemesinin nedeni ayrıca analiz edilmeli.

        İsmail Kartal, ezber dışına çıkmayan bir teknik adam. Cengiz’i oyuna alırken mutlaka İrfan Can mı çıkmalı? Ya da, hava toplarında daha etkin olan Dzeko’nun yanına Batshuayi monte edilemez miydi?

        Gerçekten yazık oldu. Fenerbahçe, çok rahat turu geçebilirdi. Saha içerisinde verilen mücadele ne kadar olumlu ise, kenar yönetimin beceriksizliği o kadar kötüydü. Büyük bir hedef yanlışlar zincirinin sonucu olarak boşa gitti.

        Fenerbahçe’nin şapkayı önüne koyup düşünmesi gerekir. Cengiz’e verilen paralar ortada. Alınan sonuç sıfır. Neden bu oyuncuda ısrar ediliyor. Anlamak mümkün değil. Sarı-Lacivertliler bu oyun anlayışını terk etmez ise işi gerçekten zor. Gol atmayı beceremiyorlar. Topu defalarca rakip alana getirmek yetmiyor. Gol atmak için neler yapılmalı konusuna kafa yormak zorundalar.

        Şimdi elde kalan tek bir amaç var. O da lig şampiyonluğu. İsmail Kartal ve ekibi, oyuncu tercihi ve ofansif çeşitliliği yeniden ele almalı. Yoksa, bugüne dek yapılan yanlışların faturası ağır olur.