Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Mehmet Ayan Harekete kimse mani olamaz...
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Köy takımı sözünü dilime yakıştıramadığım için GÖL TAKIMI olarak tarif edebileceğim Lugano önünde alınan 3-2’lik yenilgi hem büyük sonların başlangıcı, hem büyük başlangıçların sonu oldu. Şenol Güneş istifa etti. Beşiktaş yönetimi seçimli olağanüstü genel kurul kararı aldı. Yönetim tarafındaki gelişmeler üç aşağı beş yukarı tahmin edilebilirdi de Şenol Güneş’in bu kadar erken gidebileceğini ön görmek güçtü.

        Hocayı suçlamam doğru olmaz. Her ne kadar teknik direktörlük formu bu sezon geçen sezonlar kadar iyi olmasa da, oyuncularla arasındaki bağın zayıfladığı iddia edilse de hoca çarçabuk pes etti bence. Muhtemeldir ki 5 Ekim’i 6 Ekim’e bağlayan gece yönetimle yaptığı toplantıda ÇEKTİĞİ FOTOĞRAF memnun etmedi onu. Beşiktaş takımında, ötesi kulübünde gelecek görmedi.

        Kendisini tartışmaların objesi, polemiklerin mezesi yapmak istemedi ceketi aldı gitti. Şenol Güneş’in fıtratında adının aynı cümlede geçtiği diğer iki büyük hocada olduğu şekliyle bir liderlik yok. Mustafa Denizli de Fatih Terim de bulundukları kulübü adeta yönetmek isterlerken, Güneş’in tarzı antrenman tesislerine hakim olmakla sınırlı kaldı hep. Ancak durum o kadar vahim ki, tablo o kadar puslu ki; anlaşılan Şenol Güneş “Ümraniye’yi bile yönetecek kudreti bulamamış” kendinde…

        Kuşkusuz istifanın tek taraflı müessese olduğunu bilmekle birlikte şunu da unutmamalı… Beşiktaş’ın ona ihtiyacı olduğu bir dönemdi önümüzdeki süreç. Çünkü ciddi bir belirsizliğin gölgesinde koca futbol takımı. Burak Yılmaz’ın teknik patronluğunda İstanbulspor’u geçtiğini var saydığımız Beşiktaş’ın önünde milli takım arası, G.Saray derbisi ve Bodo Glimt deplasmanı var. Ekim sonuna kadar dünya değişebilir siyah-beyazlılarda. Burak Yılmaz bir kahraman da olabilir, bir eski yıldız futbolcu eskisi de… Buna üç direğin arasından geçecek top karar verecek.

        2018/19 Süper Lig sezonu 24.haftasında Erzurumspor beraberliği sonrasında Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim açılan puan farkına atfen “ 8 de kapanır 18 de kapanır…” demiş ve 76 gün sonra şampiyon olmuştu.

        Bugün sezonun henüz %18’i bitmişken, 7.hafta sonunda liderle olan puan farkı 8 iken Şenol hoca görevinden istifa etmek durumunda kalıyorsa konu çok saha içi değildir. Beri yandan saha içinde de sizinle yürek yüreğe olmayan bir ekibiniz varsa sonunuz istifadır.

        Şenol hoca “8 de kapanır 18 de kapanır” diyemedi…

        Şenol hoca “8 de kapanır 18 de kapanır” diyecek bir atmosfer demedi…

        Ümraniye’yi bile yönetecek takâdi bulamadı kendinde…

        Ve o muhteşem Aşık Veysel deyişinde olduğu gibi…

        GEMİ YÜKÜN ALDI GAM İLE DOLDU…

        HAREKETE KİMSE MANİ OLAMAZ

        DEDİ… GİTTİ….