Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        On birlerin hissettirdiği şuydu 20.00 suları…

        Hocanın pek de tutmadığı sağ bek ile sezon başından beri tartışılan stoper dışında savunma hattı eklemlenmiş oyuncularla (Bahtiyar-Necip) başladı Santos hoca maça. Ön taraf ise tam rus ruleti. 8-10’dan bozma 6 Gedson, 10’dan bozma 8 Muçi, kenardan gelme 10 Milot ile kurulan orta sahanın mücadele kabiliyeti kağıt üzerinde zayıftı. Semih’in mücadeleciliğine söz yok. Aboubakar’ın da bitiriciliğine… Raşit’e elleşmeyin, takılsın…2’si orijinal olan 4 savunmacının önünde neredeyse 5.5 hücumcu ile deneyimli Portekizli ya herro ya merro demişti adeta.

        Kağıt öyle diyordu, oyun öyle olmadı…

        İlk 4 dakikada 2 atak, yanı sıra 27.dakikada Piatek’in direğe çarpan kafa vuruşu dışında etkin olamayan Başakşehir, bol bol topa sahip oldu. Orta sahayı da iyi kullandılar. Hızlı geçemeseler de büyük dirençle karşılaşmadılar; kendileri kağnıya bağladı sık sık.

        İlk yarıda topa sahip olma oranı %68-32 ev sahibi lehine idi. Bu oran 66.dakikanın ilk saniyelerinde % 69-31 olarak gerçekleşti (Maçı 71-29 bitirdi). 16.dakikada gelen gol sonrası ne ilk yarı sonuna, ne ikinci yarı ortalarına iyi oyun getirebildi Başakşehir. Raşit’in 68.dakikadaki direkten dönen serbest vuruşu, 27 ile 68 arasında heyecanlandığımız tek pozisyondu. Çağdaş Atan kalitesinde, taktik değerleri önceleyen bir hocanın Beşiktaş’ın bu geçirgenliğini çözememesi tuhaf geldi.

        Maçın geneli Başakşehir’in Beşiktaş önünde top gezdirmesi şeklinde oynandı. 71’de Musrati’nin girişiyle doğal olarak (ve bence olması gerektiği gibi) oyunun merkezini geriye çeken Beşiktaş, deneyimiyle 1-0’ı korumayı başardı. (Taa ki 90 artı 5’e kadar)

        Beşiktaş idare etti. O hücumcu kadrodan bu savunma oyunu çıkması hem taktik disipline, hem de Başakşehir’in yetersizliğine bağlanabilir. İkitelli temsilcisi bu kadar yetersiz mi ? Hayır! Oynayamayarak hem maçın ritmini düşürdüler, hem de puanlardan oldular. Son çeyrekte Bahtiyar tarafından girdikleri bir iki pozisyonu saymazsak oyunları tatsız. Attıkları gol ise üç kule arasından bir kısa boylu oyuncunun (Emirhan’ın) kafası…

        Beşiktaş, 1-0 sonrası temkin oyununu tercih etti. Oyuncular çok hücum ettiklerinde arkada gedik verebileceklerini mi düşündü? Olabilir. Neredeyse 95 dakika idare ettiler. Ancak futbol oyunu gol ile kaim. Golle uçup gitti 2 puan işte!