Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Serdar Ali Çelikler Belki de yabancı TFF başkanı atanmalı

        "Siyaseten güçlü" TFF Başkanı, denildi ama Mehmet Büyükekşi de devrini tamamladı. Nihat Özdemir gibi, Yıldırım Demirören gibi.. Son 3 başkan da siyasi olarak güçlü kişilerdi. Soru şu: "siyaseten güçlü" kimdir?

        Artık herkes biliyor ki Ankara'nın güç odağı monoblok değil. Trabzon siyaseten güçlü. E Ankaragücü de güçlü.

        E Galatasaray da güçlü. E Başakşehir de güçlü. E Rizespor da güçlü. Peki TFF Başkanı hangi siyasi dengeyi gözetecek "Siyaseten Güçlü" TFF Başkanı? Ankaragücü'ne saha kapatmayı nasıl verecek? Trabzon'a? Peki Rize'de sahayı sel de bassa maçı tatil ettirebilecek mi?

        Tabi ki yapamayacak? İdare-i maslahat yapacak..

        Peki ne yapalım? "Özerk futbol" falan hikaye. Tamamen devletleşmiş, hükümet olmasa en az yüzde 80'i kapanacak kulüplerimizin siyasetten uzak kalması mümkün değil. Atama sistemi devam edecek. Ekonomik özgürlüğü olmayan sistem, hükümetsiz-devletsiz yaşayamaz. O nedenle "bağımsızlık", "özerklik" falan boş hayallerdir.

        Yeni atanacak TFF başkanı yabancı hakem dahil korkmadan ve kimseden çekinmeden cesur kararlar alabilecek biri olmalı. 'En kuvvetli' görülen şehirlere cezayı uygulayabilmeli. "Kulüplerin Federasyonu"yuz saçmalığını bitirecek, tabiri caizse 'derisi kalın' biri.. En başta işinsanı olmamalı. Hemşehricilik, bölgecilik yapmayacak biri.. Belki de yabancı biri.. Mühür de karar de Erdoğan'da. Devrim yapılmadan gerçek bir düzelme sağlanamaz. Ancak pansuman olur.