Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Nimet Çubukçu: "Kurum haksızlık yapmadı"

        İzmir'de 2.5 yaşındaki T.Y.'ye koruyucu aile olarak bakan Hikmet Sezar ve eşi Sezgin Sezar, Sakarya'nın Hendek ilçesinde Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile görüştüler.

        Çubukçu, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, evlat edindirmeye uygun bir çocuğun koruyucu ailede kaldığı sürenin geçici olduğunu ifade ederek, ''Kurumun yaptığı muamelede bir haksızlık yok'' dedi.

        Türk toplumunun yapı olarak herşeye çok çabuk bağlandığını belirten Çubukçu, şöyle konuştu:

        ''Bazen koruma altındaki çok sıklıkla gördüğüm bir bebek evlatlık verildiğinde ben de üzülüyorum. Ondan ayrılmak üzüyor beni. Ailenin başlattığı hukuk mücadelesi sonucunda, böyle bir karar verilirse tabi ki ailenin yanında olacağız. Bir taraftan 4 yıldır, evlat edindirme sırasında çocuk hasretiyle yanan bir aile, diğer tarafta o çocuğa sevgiyle bağlanmış bir başka aile var. Gerçekten insan olarak böyle bir durumda tercih yapmak çok güç. Yani benim burada bir tercih kullanmam, 'ona değil buna verin' demem mümkün değil. Dediğim gibi hukuk devletinde ve demokratik hakları gelişmiş bir ülkede bakanlık yapıyorum. Hukuk kuralları çerçevesinde tavır almaya çalışıyorum.''

        Çocuğun aileye evlatlık verilememesinin tek nedeninin yaş haddi olmadığını belirten Çubukçu, ailenin evlat edinme isteklerinin de bulunmadığını kaydetti.

        Annenin duygularını anladığını ve üzüntülerini kalben paylaştığını belirten Çubukçu, sözlerini şöyle sürdürdü:

        ''Çocuk başka bir aileye evlatlık verildi. Az önce kendilerine sordum. (Sizin yeni bir evlat edinme talebiniz oldu mu?) diye. (Hayır) dediler. Yani evlat edinmek istemiş olsalardı eğer, o çocuk onlara verilmezdi yaş haddi nedeniyle. Ama sadece koruyucu aile oldukları için verildi. Aile şöyle düşünmüş; Biz bu bebeği 18 yaşına kadar büyüteceğiz. Bu çok ulvi bir duygu. Yani kimsesiz bir çocuğa 18 yaşına kadar bakmayı hedeflemek çok ulvi bir duygu. Ben bu yaklaşımlarına ancak saygı duyabilirim. ''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ