Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Eşcinsellerden Kavaf'a suç duyurusu

        Eşcinseller, "Eşcinsellik bir hastalıktır, tedavi edilmelidir" sözleri üzerine tepkileri üzerine toplayan Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf hakkında suç duyurusunda bulundu. Beşiktaş Meydanı'nda toplanan grup, bir basın açıklaması yaparak Kavaf'ı istifaya çağırdı.

        Pınar TARCAN/AHT

        Eşcinsel haklarını korumak için örgütlenen Lambdaİstanbul (Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Travesti, Transeksüel Kadın ve Erkekler Arasında Dayanışma Derneği) "Eşcinsellik bir hastalıktır, tedavi edilmelidir" diyen Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf hakkında suç duyurusunda bulundu. Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı'na Kavaf hakkında kamu davası açılması ve ilgili maddelerden cezalandırılması talebiyle suç duyurusunda bulunan grup, ardından Beşiktaş Meydanı'nda toplanarak Kavaf'a istifa çağrısında bulundu. Grupu, Genç Siviller, Kadın Girişimcileri Derneği gibi örgütlerin de destek verdiği bildiriyi okurken coşkulu sloganlar attı.

        'GÖREVİNİZDEN İSTİFA EDİN'

        Bildiride "Bakan Kavaf'ın bulunduğu konum gereği üstlendiği görev, ayrımcı, cinsiyetçi, homofobik ve transfobik düşünceleri yeniden üretmek değildir" denirken, Kavaf'a şöyle seslenildi: "Ayrımcılık, aynı zamanda, ortak insanlık onuruna ve değerlerine yapılmış bir saldırıdır. Bu nedenle, eşcinsel bireyler başta olmak üzere tüm toplumdan derhal özür dilemenizi ve işlevini yerine getiremediğiniz görevinden istifa etmenizi bekliyoruz"Grup, okunan bildirinin ardından "Hastanede değil, sokaktayız", "Mecliste, okulda, eşcinseller her yerde" sloganları attı.

        'ÇOCUKLARIMIZ HASTA DEĞİL'

        LGBTT oluşumunun aile üyelerinden ?Gülseren Anne' lakaplı eşcinsel annesi, Kavaf'ın sözleriyle ilgili şunları söyledi: "Kendisinin tedaviye ihtiyacı var, istifa etmelir. Biz aileler olarak çocuklarımızın bir hasta halini görmedik. Tedavisi olmayacağını biliyoruz. Kendisinin bilgi eksiği var. Toplumda ayrımcılık zaten had safhada bir de bakan olan birinin bunu söylemesi çok acı."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ