Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik CHP kadın vekillerine konuşma yasağı koydu!

        MÜTHİŞ bir maço tavırdır gidiyor... Deniz Baykal-Nesrin Baytok hadisesinden bahsediyorum. Nasıl erkeksi, nasıl duygudan, nasıl sağduyudan uzak...

        “O kadın” diye bahsediliyor Nesrin Baytok’tan... CHP’liler, AKP’liler bütün erkekler toplanmış Baykal’ın onurunu kurtarmaya çalışıyorlar. Muhafazakâr medyanın erkek mensupları daha da komik... Ağızlarında bir “beyefendi” lafıdır gidiyor. Kim bu beyefendi? Nesrin Baytok’un muhterem eşi. Baykal bitti, şimdi eşin namusu üzerinden konuşmalar son hızla devam ediyor. Onun da mağdur olduğunu kabul ediyorum. Kuşkusuz en ağır bedeli ödeyen isimlerdendir ama nedir bu erkek bakış açısı Allah aşkına?

        Nesrin Baytok’un istifa etmesini söyleyen meslektaşlarıma ise söyleyecek söz bulamıyorum. Eğer onun yerine bir erkek milletvekili bu durumda kalsaydı istifa naraları atacak mıydınız, yoksa “çiçek sulama fantezisi” içinde mi değerlendirecektiniz?

        Olcay Baykal’dan özür yok... Nesrin Baytok’a sahip çıkmak yok...

        Ama Fethullah Gülen’in samimiyetine inanıyorlar!

        Olayla ilgisi nedir, niye böyle bir konuşmada adından bahsedilmiştir?

        Bravo yani!

        Şimdi gelelim kanımı donduran bir ayrıntıya...

        İki günden beri aramadığım CHP’li kadın milletvekili kalmadı. Pek çoğuna ulaşamadım. Ya not bıraktım ya cep telefonlarına mesaj attım. Amacım bu akşamki “Karşıt Görüş”te bu erkeksi ve maço tavrı masaya yatırmak, kadınlarla Deniz Baykal kaset ve komplosunu konuşmaktı. (Yine konuşacağız, orası ayrı. Bol katılımlı bir kadın tartışması

        gerçekleştireceğiz ve şu soruya cevap arayacağız: “Kim daha fazla mağdur?” Bu akşam 22.00’de Habertürk’te.)

        Hiçbir vekilden cevap alamadım. Üstelik birçoğuyla samimiyetim vardır, nazımın geçtikleri vardır. Ama olmadı. Sonrasında bir Grup Başkanvekili’nden acı gerçeği öğrendim. Meğer CHP yönetimi, kadın vekillerine konuşma yasağı getirmiş. Şaka değil! Lütfen tekrar okuyun. Nesrin Baytok’un adını ağzına almayan yönetim, “Kadın” diye bahseden CHP’li kendi kadın vekillerine “Konuşma” diyor. Yorum yapma! Bütün kanallarda boy gösteren erkek CHP’liler istediklerini söyleyebilir, yorum yapabilir ama kadınların konuşması doğru olmaz. Neden?

        Çünkü Baykal’a zarar verebilir.

        Neme lazım?

        Baykal’ın arkasından gözyaşları döken kadınların, Nesrin Baytok ya da Olcay Baykal için bir çift güzel ve yerinde tespitte bulunması olası mı?

        Olası tabii.

        Ama bu duygusal tavır, olayı komplo ve Gülen iddialarından uzaklaştırabilir.

        O zaman da “meydan okuma” olarak görülen bu istifanın değeri anlaşılamayabilir. Aman konuşmasınlar. Durumu basite indirgeyip kadınların düştüğü durumu falan anlatabilirler ki bu da davaya zarar verir.

        Sevgili okuyucu, ben daha fazla yazamayacağım, çünkü sergilenen bu ikiyüzlü tavır midemi bulandırıyor. Öylesine karamsarlığa kapılıyorum ki her şeyin ama her şeyin bir oyun olduğunu, danışıklı kurgulandığını düşünmekteyim.

        Siyasete ve siyasetçiye olan, son zamanlarda gittikçe azalan güvenim dibe vurdu. Yukarı çıkar mı çıkmaz mı bilemiyorum.

        Umarım bu yazı yayınlanmadan CHP’li kadın vekiller konuşmaya karar verirler de, benim de “Özür dilerim” deme şansım olur. Canı gönülden diliyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ