Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik "Statüko savunucuları galip geldi"

        Bugün ilk kez toplanan yeni CHP Parti Meclisi MYK üyelerini seçti ve seçimden tüm Türkiye'yi şaşırtan bir sürpriz çıktı. CHP'deki mevcut statükoya karşı mücadele eden ve bu çerçevede devrim niteliğinde açılımlar yapan, Kemal Kılıçdaroğlu'nu halkla buluşturan, genel başkanlığa giden yolda itici gücü olan Gürsel Tekin liste dışı kaldı. Tekin'in liste dışı kalmasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayda yaptığı

        konuşmayı eleştirmesi ve Önder Sav ile kurultay sürecinde yaşadıklarının etkili olduğu konuşuluyor. Bu tablo da CHP'nin kısa vadedeki parti içi politika hesapları nedeniyle orta ve uzun vadeli plitikaları ikinci plana attığı sonucunu yaratıyor. CHP'nin yerel seçimlerde İstanbul'da oy oranını rekor seviyede arttırmasında büyük pay sahibi olan Tekin ise her şeye rağmen Kılıçdaroğlu'na desteğini yineliyor. Tekin, bugün Kılıçdaroğlu ile görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada "Kimseye kırgın değilim. Genel Başkanım 'İstanbul'a dön' dedi, ben de dönüyorum" şeklinde konuştu.

        Gürsel Tekin'in MYK dışında bırakılmasının ne anlama geldiğini Star Gazetesi Başyazarı Mehmet Altan'la konuştuk. İşte Altan'ın açıklamaları:

        "ÖNDER SAV VE STATÜKO SAVUNUCULARI GALİP GELDİ"

        "Türkiye'nin demokratikleşip dönüşmesi, refaha ulaşması, insan odaklı bir yönetime kavuşması, bu yönetimle mümkün olacak gibi değil. Eski Kemalist, statükocu bir anlayışla cumhuriyeti savunan isimler olduğu sürece, değişim ve demokrasinin gerçekleştirilmesi zordur.

        Gürsel Tekin'in MYK listesine girememesi, parti içi iktidar çekişmesinin sonucudur. Önder Sav ve statükonun savunucuları galip gelmiştir. Parti içine ve MYK listesine giren isimlere baktığımda Ergenekon'un avukatlığını yapan isimler görüyorum. Bu durumda hangi değişimden, dönüşümden bahsedebilirler ki?

        Değişim sadece yüz değiştirmek değildir, bu aynı zaman sosyo-ekonomik gerçeklerle bağlantılıdır. Örneğin, bu ülke bankalarının mevduatlarının %42'si 28 bin kişiye aittir. Mevcut rejimi değiştirmek için önce bu ekonomi tekellerini ortadan kaldırmak gerekir. Hala statükonun söylemlerini devam ettiren CHP'nin unutmaması gereken şey, sarayı yıkamazsa tebaayı kurtaramayacağıdır."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ