Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Protestoculara çiçek gönderdi!

        Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'nin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ziyareti sırasında eylem yapan öğrencilere yönelik ''Cumhuriyeti kimsenin yıktığı yok. Yıkacak olan biri varsa en önce ben karşı çıkarım. Cumhuriyet savunulacaksa ben savunurum. Sana kalmaz Cumhuriyeti korumak'' sözlerine tepkiler büyüyor. Eğitim-İş Manisa Şubesi, Manisa Demokratik Güçbirliği üyeleri, CHP Manisa İl ve Merkez İlçe Teşkilatı ile Türkiye Gençlik Birliği'ne üye gençler bugün CBÜ Rektörlüğü'nün binasının önüne siyah çelenk bıraktı. Rektör Pakdemirli ise danışmanı aracılığıyla protestoculara çiçek gönderdi.

        Ahmet ÜNSAL / MANİSA (AHT)

        Grup, önce Rektörlük binasında özel güvenlik görevlilerinin barikatı ile karşılaştı. Daha sonra Rektör Danışmanı Doç.Dr. Ersel Obuz, Turgutlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr. Salim Şahin ve Rektörlük Öğrenci Daire İşleri Başkanı Süleyman Daşkın, rektörlüğe girmek isteyen öğrencilerle konuşmak istedi. Eğitim-İş Manisa Şube Başkanı Ömer Arslan ile CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, rektörlük yetkilileri ile yaptığı konuşmada, öğrencilerin demokratik haklarını kullanmak istediğini ve siyah çelenk bırakmanın öğrencilerin hakkı olduğunu belirtti. Doç. Dr. Ersel Obuz, siyah çelengi öğrenciler adına üç kişinin bırakabileceğini belirterek, "Burası bir eğitim kurumudur. Eğitim kurumunda öğrencilerin eğitimini engelleyecek eylemlere izin veremeyiz. Bu nedenle sadece üç kişinin temsili olarak girmesine izin verebiliriz'' dedi. Bunun üzerine Türkiye Gençlik Birliği Manisa İl Başkanı Erdem Özdemir, "Öğrencisinden korkan bir rektörü görmedik. Kendi üniversitemize girmek bizim anayasal hakkımız. Kendi üniversitemize giremiyoruz'' diye konuştu. Yetkililer ile süren kısa pazarlık sonrasında rektörlük binasını sadece Türkiye Gençlik Birliği İl Başkanı Erdem Özdemir, CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan ve Eğitim-İş Manisa Şube Başkanı Ömer Arslan'ın girmesine izin verildi. Üç kişi rektörlük önüne giderken, Türkiye Gençlik Birliği'ne üye gençler ise sloganlar atarak rektörü protesto etti.

        REKTÖR ÇİÇEK GÖNDERDİ

        Çelengin bırakılmasının ardından Rektör Prof. Dr. Pakdemirli, Danışmanı Doç. Dr. Ersel Obuz aracılığıyla eylem yapan öğrencilere çiçek gönderdi. Çiçeği teslim alan CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, eylem yapan öğrencilere adına çiçeği Türkiye Gençlik Birliği Manisa İl Başkanı Erdem Özdemir'e teslim etti. Bu sırada açıklama yapan Türkiye Gençlik Birliği Manisa İl Başkanı Erdem Özdemir, rektörlük seçiminde öğrencilerin yanında olacağının sözü veren CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemir'nin sözünü tutmadığını dile getirdi. Özdemir, "Cumhuriyet üniversitelerini zapturapt altına almanın pazarlığını yapanları açığa çıkardık. Tekrar belirtiyoruz ki, AK Partili yöneticileri üniversitelerimize sokmayacağız. Cumhuriyet üniversitelere karşı yapılan saldırıları boşa çıkaracağız" diye konuştu.

        REKTÖRÜ İSTİFAYA ÇAĞIRDI

        Türkiye Gençlik Birliği Manisa İl Başkanı Erdem Özdemir'in açıklamasının ardından söz alan Eğitim-İş Manisa Şube Başkanı Ömer Arslan, CBÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Pakdemirli'yi istifaya davet etti. Arslan yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet gençliğini okuldan atmak ile susturamazsınız. Buradan Pakdemirli'ye sesleniyoruz. Ülke gündemine çağdaş ve özgür eğitim sistemine bu tavrınızla kara bir leke olarak düştünüz. Bu kara lekeyi temizlemek için ya çıkıp kamuoyundan özür dileyin ya da istifa edin'' diye konuştu. Açıklamaların ardından Türkiye Gençlik Birliği üyeleri, "Rektör Şaşırma Sabrımızı Taşırma", "Rektör pabucu yarım çık dışarıya oynayalım", "Cemaate Değil, Bilime Özgürlük", "Atatürk gençliği görev başında", "Rektör İstifa" gibi sloganlar atarak eylemi olaysız bir şekilde bitirdi.

        Bir grup öğrenci 23 Aralık'ta Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'yi ziyaretini protesto etmiş ve Pakdemirli, "Cumhuriyeti kimsenin yıktığı yok. Cumhuriyete saldırı mı var? Kim saldırıyor? Yıkacak olan biri varsa en önce ben karşı çıkarım. Cumhuriyet savunulacaksa ben savunurum. Ben bu üniversitenin rektörüyüm. Sana kalmaz Cumhuriyeti korumak. Ayrıca Cumhuriyeti korumakla görevli olduğunuzu söylüyorsunuz. Ben size böyle bir görev vermedim. Dağılın buradan. Siyasi bir slogan atarsanız, kimliklerinizi toplarım, rektör olarak taahhüt ediyorum sizi üniversiteden de atarım. Hemen dağılın burası hepimizin üniversitesi. Burada slogan atamazsınız'' demişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ